Osijek vs. Dinamo – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
L D W L D
  • Opus Arena
  • Početak: 03. ožujak 17:30
Forma:
W W D W W
DOMAĆIN 4.22
Remi 3.55
GOST 1.83
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove nedjelje na rasporedu je još jedan važan derbi HNL-a, u kojem će snage odmjeriti nogometaši Osijeka i Dinama.

Domaća momčad ima problema pod trenerom Zoranom Zekićem. Igra neuvjerljivo u 2024. godini, što je kulminiralo ispadanjem u hrvatskom Kupu od Lokomotive u utorak. Tako se Osijek oprostio od sna o osvajanju trofeja ove sezone i preostaje mu pokušati sačuvati četvrto mjesto koje vodi u Europu.

Osijek je mnogo izgubio kada je ove zime prodao Miju Caktaša. No, još uvijek u svojim redovima ima ponešto kvalitetnih nogometaša. Vrijedi izdvojiti Ramona Miereza u napadu, Argentinca kojeg je Dinamo svojedobno pokušao preoteti, no na kraju taj posao nije realiziran.

Na lijevom krilu osječke momčadi djeluje Kristijan Lovrić. Njegov talent je neupitan, no otkad je prešao u slavonski klub nikad nije dostigao svoju formu iz Gorice. Mladi pak Anton Matković budućnost je osječke ofenzive i ne bi bilo iznenađenje da dobije minutažu u ovom derbiju.

U sredini terena domaće momčadi važan je iskusni Vedran Jugović, a mnogo posla odrađuje i Darko Nejašmić. Tu je i daroviti Enis Cokaj koji tek treba pokazati zašto je doveden iz Lokomotive.

Što se pak obrane tiče, Osijek je prodao svoje najvažnije igrače u prethodnoj godini i nije ih bilo lako nadomjestiti. Tu je sad Slavko Bralić, a među vratnicama mnogo posla ima Marko Malenica koji bi se i ove nedjelje mogao naći na “streljani”.

S druge strane, Dinamo se pod Sergejem Jakirovićem napokon diže. Svjedoči tome impresivna pobjeda protiv Betisa u Konferencijskoj ligi, kao i trijumf u posljednjoj minuti sudačke nadoknade protiv Rijeke.

Zagrebačka momčad dobila je na širini dovođenjem Frana Brodića u svoju ofenzivu, dok i dalje središnje mjesto u napadu zauzima Bruno Petković. Kao vrlo dobro pojačanje pokazao se i Arber Hoxha, bivši nogometaš Slaven Belupa, jedan od najzaslužnijih za posljednji Dinamov europski uspjeh.

Dinamo u ovoj utakmici očekuje doprinos i svojih mladih nogometaša, prije svega Martina Baturine koji donosi pregršt kvalitete u sredini terena. Odličan je i Takuro Kaneko, najbolji Japanac koji je dosad igrao u Dinamu. Dodajmo tome obranu s Maximom Bernauerom koja se značajno poboljšala pa postaje jasno da “modri” na Opus Arenu dolaze spremni opravdati svoju ulogu favorita…

Prethodni dvoboji:
25.11.23 Dinamo2:1Osijek HNL
03.09.23 Osijek2:3Dinamo HNL
07.05.23 Osijek0:0Dinamo HNL
05.03.23 Dinamo1:1Osijek HNL
29.10.22 Osijek1:0Dinamo HNL

Izostanci i ozljede:

Osijek: Kristian Fućak (ozljeda koljena), Marko Barešić (ozljeda ključne kosti), Luka Branšteter (ozljeda koljena).

Dinamo: Marko Salatović (crveni karton), Josip Drmić (ozljeda mišića), Mahir Emreli (ozljeda mišića), Luka Stojković (ozljeda koljena), Boško Šutalo (ozljeda gležnja).

Dinamo zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što je bilo očekivano, kladionice u Hrvatskoj proglasile su u ovom HNL derbiju Dinamo favoritom na gostovanju u Osijeku.

Mi se s tim ovaj put slažemo, jer domaćin je u ozbiljnoj krizi i djeluje vrlo nesigurno posljednjih tjedana. “Modri” pak igraju sve bolje i bolje iz tjedna u tjedan, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Dinama, uz kvotu 1.83 u kladionici 22bet.

Derbiji u HNL-u znali su biti tvrdi ove sezone, no ovaj put bismo mogli vidjeti pregršt golova, baš kao i posljednji put kad je Dinamo gostovao na Opus Areni. Zato ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, što ide uz kvotu 2.05 u kladionici bet365.

Ima smisla i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz tečaj 2.09, budući da se očekuje da se utakmica rasplamsa u svojoj završnici.

Ako pak želite podebljati kvotu na trijumf favorita, postoje dvije zanimljive opcije koje imate priliku odigrati. Prva je oklada da Dinamo zabija gol u oba poluvremena, uz tečaj 3.25, dok ćete dobiti 3.00 ako odigrate poluvrijeme/kraj 2/2. To postaje dobitno ako Jakirovićeva momčad povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Za kraj, spomenimo i uživo klađenje. Odnos Osijeka i Dinama još će biti lakše detektirati jednom kad započne akcija s centra. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz kvotu koja će se kretati oko 2.00 djeluje obećavajuće. No, pojavit će se i druge zanimljive opcije. Zato imajte upaljenu omiljenu kladionicu u nedjelju popodne i reagirajte čim se pojavi kvota za koju ste uvjereni da sigurno prolazi…

U kladionici 20bet igrač može uloviti do 1000 € besplatnih oklada, iskoristivih na nogometnim utakmicama!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top