Newcastle vs. Manchester City – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava EFL Cupa

Forma:
W D W L L
  • St. James Park
  • Početak: 27. rujan 21:00
Forma:
W W W W W
DOMAĆIN 3.10
Remi 3.50
GOST 2.30
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon impresivnih pobjeda obje momčadi za vikend u Premiershipu, ove srijede Newcastle i Manchester City igraju međusobno u EFL Cupu.

Domaća momčad pod trenerom Eddiejem Howeom u nedjelju je s nevjerojatnih 8:0 pobijedila Sheffield United u gostima, čime je potvrdila da polako diže formu i vraća se u krug najboljih momčadi elitnog ranga engleskog klupskog nogometa.

Newcastle igra u isto vrijeme i u teškoj skupini Lige prvaka, a EFL Cup je treći izazov s kojim se crno-bijeli moraju suočiti. Zbog toga ne bi bilo iznenađenje da Howe odluči rotirati u ovoj utakmici. Svejedno, očekujemo da minutažu bar dio utakmice dobiju Callum Wilson i Alexander Isak, najopasniji ofenzivci ove momčadi.

U sredini terena mogli bismo vidjeti u važnoj ulozi Miguela Almirona i Brunu Guimaraesa, dok bi Sandro Tonali ovaj put mogao dobiti odmor. Mladi Elliott Anderson i Joseph Willock također se nadaju minutaži.

Što se obrane tiče, ona zaista briljira u posljednje vrijeme, kako u defenzivi, tako i pred protivničkim golom. Kieran Trippier tako je upisao čak tri asistencije u nedjelju, a Sven Botman utrpao je pogodak, čemu se domaći navijači nadaju i protiv najjače momčadi u Engleskoj.

S druge strane, momčad Pepa Guardiole još nije izgubila niti jedan bod u Premiershipu, a sigurnom pobjedom otvorila je i Ligu prvaka. Nesigurnosti su viđene tek u Community Shieldu i europskom Superkupu, no to je bilo prije više od mjesec dana.

Guardioli nedostaje ozlijeđeni Kevin de Bruyne, a trenutno ne može računati ni na Bernarda Silvu. No, momčad je krcata kvalitetnim pojedincima. Mateo Kovačić tek se oporavio od ozljede pa je pitanje hoće li zaigrati, ali zato je potpuno spreman Jack Grealish, a minutaži se nada i Matheus Nunes.

Ova utakmica idealna je da se na terenu pokaže mladi Jeremy Doku, a teško je vjerovati da će baš cijeli dvoboj s klupe odgledati moćni Erling Haaland.

Što se pak obrane tiče, tu je Manchester City najjači, pogotovo otkad je u momčad stigao Joško Gvardiol. Uglavnom, koga kod katalonski trener stavio na St. James Parku sigurno će biti na visokom nivou pa domaćinu neće biti lako prirediti senzaciju, a kamoli pobijediti u stilu svoje posljednje utakmice…rong>Emirates čeka nas žestoki okršaj ljutitih rivala, u kojem golovi definitivno ne bi smjeli izostati…

Prethodni dvoboji:
19.08.23 Manchester City1:0Newcastle PL
04.03.23 Manchester City2:0Newcastle PL
21.08.22 Newcastle3:3Manchester City PL
08.05.22 Manchester City5:0Newcastle PL
19.12.21 Newcastle0:4Manchester City PL

Izostanci i ozljede:

Newcastle: Joelinton (ozljeda koljena), Krafth E. (ozljeda koljena), Willock J. (ozljeda mišića).

Manchester City: De Bruyne K. (ozljeda bedra), Silva B. (ozljeda mišića).

ManCity zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon što je pobijedio Sheffield s 8:0, kladionice u Hrvatskoj odlučile su respektirati Newcastle i ponuditi na gostujuću momčad kvotu kakvu već dugo nismo vidjeli.

No, istina je da Newcastle teže živi s paralelnim igranjem u tri različita natjecanja nego Manchester City, zbog čega Howe neće moći koristiti baš sve svoje najjače adute u ovoj utakmici. Guardiola pak ima širu klupu i to bi trebalo doći do izražaja, zbog čega je unatoč svemu naša glavna preporuka pobjeda Manchester Cityja, uz koeficijent 2.30 kojeg nudi kladionica bet365.

Mogla bi ovo biti tvrda utakmica u kojoj će nekoliko poteza odlučiti pitanje pobjednika, zbog čega ima smisla odigrati i na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola na utakmici, na što vam kladionica 22bet nudi kvotu 2.19.

Neki će se pak odlučiti za kombinacijske oklade u kladionici 20bet, među kojima najviše obećava oklada X2 na Manchester City uz manje od 3.5 gola na utakmici, na što možete uzeti odličan tečaj 2.12.

Kladiti se u ovoj utakmici možete i na kornere. Zanimljivo djeluje oklada na više od 9.5 kornera, uz koeficijent 2.10, što je uvijek moguće u utakmicama u kojima igra Manchester City.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, dobit ćete čak 4.50 ako tipujete na gol Jeremyja Dokua, dok je kvota izdašnih 7.00 na gol Jacka Grealisha. S druge strane, na Miguela Almirona tečaj je 4.50, a na novi pogodak Svena Botmana čak 13.00.

Za kraj, spomenimo i uživo klađenje, jer bit će lakše detektirati trenutni odnos snaga i motivaciju Newcastlea i Manchester Cityja jednom kad započne akcija. Gol u zadnjih 20 minuta, uz kvotu koja će se kretati oko 2.00 djeluje obećavajuće, pod uvjetom da ranije ne bude riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top