Newcastle vs. Leicester – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava EFL Cupa

Forma:
L D D W W
  • St. James Park
  • Početak: 10. siječanj 21:00
Forma:
W L L L W
Newcastle
Prvo poluvrijeme: X2.30
Leicester
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon što je Premiership bio u fokusu javnosti od Božića do Nove godine, u Engleskoj posljednjih dana klubovi nastupaju u kupovima, a ovog utorka na rasporedu je EFL Cup, s dvobojem Newcastlea i Leicestera kao najvećom poslasticom.

Domaća momčad predvođena trenerom Eddiejem Howeom djeluje impresivno u engleskom prvenstvu i ozbiljan je kandidat za mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone, dok u Liga kupu ganja trofej na koji čeka još od 1955. godine.

Otkad ga je preuzeo bogati saudijski princ Mohammad Bin Salman, Newcastle možda nije pojačao redove skupocjenim zvijezdama, no uspio je stvoriti momčad protiv koje nikome nije lako igrati, s Brazilcem Brunom Guimaraesom kao središnjom figurom u sredini terena.

Odličnu sezonu proživljava i Paragvajac Miguel Almiron koji se često upisuje u listu strijelaca, a u napadu solidan posao odrađuje Callum Wilson, kao i Brazilac Joelinton, dok Alexander Isak nikako da u potpunosti sanira svoju ozljedu.

Najviše pohvala zaslužuje obrana Newcastlea koja nije pala niti protiv moćnog Arsenala, s Kieranom Trippierom kao važnim kotačićem te Nickom Popeom koji se pokazao kao odlično rješenje među vratnicama.

Newcastle 13 utakmica nije izgubio u Premiershipu, no za vikend ga je sredio Sheffield Wednesday u FA Cupu i pokazao da je u nokaut utakmicama sve moguće.

To je ohrabrujuća vijest za Leicester City, koji pod Brendanom Rodgersom igra vrlo slabo ove sezone i nerijetko bilježi poraze u Premiershipu.

Iako nije glavni kandidat za ispadanje iz elitnog razreda engleskog klupskog nogometa, Leicester definitivno nije siguran da će ostati u Premiershipu, kojeg je senzacionalno osvojio 2016. godine. Zbog toga će Jamie Vardy i društvo morati podići nivo igre u proljetnom dijelu sezone.

Leicester trenutno ima dosta problema s ozljedama, no oni koji su dobivali minutažu u EFL Cupu dosad su je odlično koristili. Yuri Tielemans i Harvey Barnes igrači su od kojih Rodgers najviše očekuje u ovoj utakmici, a na visini zadatka morat će prije svega biti obrana, uključujući i Wouta Faesa, kojem se ne smije dogoditi da ponovo dvaput zabije u vlastitu mrežu, kao protiv Liverpoola.

U svakom slučaju, čeka nas na stadionu St. James Park tvrda utakmica, u kojoj bi jedan ili dva poteza mogli riješiti pitanje pobjednika…

Prethodni dvoboji:
26.12.22 Leicester0:3Newcastle PL
17.04.22 Newcastle2:1Leicester PL
12.12.21 Leicester4:0Newcastle PL
07.05.21 Leicester2:4Newcastle PL
03.01.21 Newcastle1:2Leicester PL

Izostanci i ozljede:

Newcastle: Krafth E. (ozljeda koljena), Shelvey J. (ozljeda lista), Targett M. (ozljeda pete).

Leicester: Bertrand R. (ozljeda koljena), Dewsbury-Hall K. (ozljeda mišića), Evans J. (ozljeda mišića), Justin J. (ozljeda koljena), Maddison J. (ozljeda koljena), Pereira R. (ozljeda Ahilove tetive), Praet D.(ozljeda leđa).

Newcastle zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Zbog impresivnih rezultata u Premiershipu sportske kladionice odlučile su Newcastle proglasiti velikim favoritom u ovom dvoboju, no kup je kup i tu nema lakih pobjeda.

Vjerujemo da niti jedni niti drugi neće bezglavo jurnuti prema naprijed u ovoj utakmici, a Leicester čak i uz sve ozljede koje ga muče ima potencijal ravnopravno parirati domaćinu, barem u uvodnom dijelu dvoboja. Zato je naša glavna preporuka oklada prvo poluvrijeme X ili neriješeno, uz koeficijent 2.30 kojeg nudi kladionica bet365.

Kad vidimo način na koji Newcastle igra svoje utakmice, jasno je da ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, za što će vam kladionica 22bet dati primamljivu kvotu 1.96.

Oni koji favoriziraju domaćina imaju dvije zanimljive opcije koje mogu odigrati. Prva je pobjeda Newcastlea bez primljenog gola, uz kvotu 2.62, a druga mogućnost je kombinacijska oklada 1X na Newcastle uz manje od 2.5 gola na utakmici, na čemu kladionica 20bet nudi tečaj 2.32.

Atraktivno djeluje i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz kvotu 2.07, što definitivno možemo zamisliti u ovoj utakmici, dok ima smisla i oklada gol NE pada u oba poluvremena, uz isti koeficijent 2.07.

Za kraj, spomenimo i klađenje na strijelce, jer dobit ćete 3.75 ako zabije Miguel Almiron, a čak 5.50 ako zabije Bruno Guimaraes. S druge strane, kvota je 3.75 da će poentirati Jamie Vardy, uvijek raspoložen u važnim utakmicama…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top