Napoli vs. Juventus – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Serie A

Forma:
W L W W W
  • Diego Armando Maradona
  • Početak: 13. siječanj 20:45
Forma:
W W W W W
Napoli
Manje od 2.5 gola1.83
Juventus
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Vikend u Italiji ne može početi uzbudljivijom utakmicom, jer na rasporedu je veliki derbi Serie A, u kojem će snage odmjeriti Napoli i Juventus.

Domaća momčad predvođena trenerom Lucianom Spallettijem ima 7 bodova prednosti ispred svih, a upravo ovaj dvoboj vidi kao svoju priliku da dotuče konkurenciju i nezadrživo krene prema osvajanju titule.

Napoli igra zaista impresivno ove sezone, a nedavni poraz od Intera nije ga previše uzdrmao pa ekipa s mnogo optimizma iščekuje derbi, u kojem će domaći navijači najviše očekivati od nigerijskog napadača Viktora Osimhena, strijelca 10 golova u Seriji A.

Najugodnije iznenađenje sezone u Italiji svakako je Khvicha Kvaratskhelia, mladi Gruzijac koji briljira u ofenzivi kluba iz Napulja, dok će opasan prema naprijed biti i Mateo Politano.

Spalletti u posljednje vrijeme manje koristi Giacoma Raspadorija koji bi mu i ovaj put mogao biti zlatni džoker s klupe. U sredini pak terena Piotr Zielinski i Stanislav Lobotka odrađuju dobar posao, kao i Franck Zambo Anguissa.

Što se pak obrane tiče, od ozljede se oporavio bivši Dinamov branič Amir Rrahmani i mogao bi istrčati od prve minute, a Alex Meret među vratnicama sigurno neće biti nezaposlen, no Spalletti se u njega dosad mogao pouzdati.

S druge strane, Juventus je pod Massimilianom Allegrijem napokon ušao u seriju od pet pobjeda u talijanskom prvenstvu i probio se do drugog mjesta, no situacija u momčadi nije idilična.

Naime, crno-bijeli doslovno su čupali te pobjede u posljednjim minutama utakmica protiv momčadi iz donjeg dijela ljestvice, a ozljede su značajno prorijedile kadar pa Allegri ne može računati na neke od svojih najboljih igrača, poput Dušana Vlahovića kojeg muči prepona.

Svejedno, Juventus nikad ne smijemo podcjenjivati, pogotovo sada kada se u kadar vratio Federico Chiesa, dok je na SP-u u Kataru izvrsnu igru demonstrirao i Angel di Maria.

U sredini terena momčad iz Torina ima Manuela Locatellija i Adriena Rabiota, koji su vrhunski nogometaši pa je jasno da na stadionu Diego Armando Maradona neće biti lako slomiti goste, u derbiju koji predstavlja jednu od najvažnijih utakmica ove sezone u Italiji…

Prethodni dvoboji:
06.01.22 Juventus1:1Napoli SA
11.09.21 Napoli2:1Juventus SA
07.04.21 Juventus2:1Napoli SA
13.02.21 Napoli1:0Juventus SA
20.01.21 Juventus2:0Napoli SA

Izostanci i ozljede:

Napoli: nema značajnih izostanaka.

Juventus: Bonucci L. (ozljeda prepone), Bremer (ozljeda zgloba), Cuadrado J. (ozljeda mišića), De Sciglio M. (ozljeda bedra), Ihattaren M. (nespreman), Kaio Jorge (ozljeda koljena), Peeters D. (ozljeda mišića), Pogba P. (ozljeda koljena), Vlahović D. (ozljeda prepone).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U prošlosti nezamislivo, no ovaj put su kladionice u Hrvatskoj proglasile Napoli izrazitim favoritom u dvoboju s Juventusom, što zbog ozljeda u gostujućim redovima, što zbog bolje igre koju prikazuju nebesko plavi ove sezone.

No, svaki talijanski derbi je neizvjestan i ne možemo očekivati jednosmjernu ulicu, već rovovsku bitku u kojoj bi jedan potez mogao odlučiti pobjednika. Vjerujemo da ni jedni ni drugi neće uspjeti kreirati mnogo prilika za pogodak, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola na utakmici, uz koeficijent 1.83 kojeg nudi kladionica 20bet.

Ima smisla i oklada koju nudi kladionica 22bet, da gol neće pasti u oba poluvremena, za što možete dobiti koeficijent 1.90. Neki će pak odigrati i prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, jer smiješi vam se kvota 2.20 u kladionici bet365, što možemo zamisliti da se pretvara u realnost.

Zanimljiva je i oklada da će pasti više golova u drugom poluvremenu, nego u prvom, uz kvotu 2.10, a oni koji favoriziraju domaćina mogu se odlučiti za kombinacijsku okladu 1X na Napoli uz manje od 2.5 gola na utakmici, na što će dobiti tečaj 2.26.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.75 na gol Viktora Osimhena, dok je kvota 3.60 da će poentirati Khvicha Kvaratskhelia. S druge strane, dobit ćete 4.33 na gol Federica Chiese, a čak 5.50 ako zabije Angel di Maria.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđeni penal, uz kvotu 2.60, što uvijek ima smisla kad igra Juventus, pogotovo u ovakvim utakmicama koje u velikoj mjeri utječu na ishod talijanskog prvenstva…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top