Napoli vs. Fiorentina – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava talijanskog Superkupa

Forma:
W L D L L
  • King Fahd Stadium
  • Početak: 18. siječanj 20:00
Forma:
D D L W W
Napoli
Oba daju gol: Da1.81
Fiorentina
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon što su Španjolci odradili svoj Superkup u Saudijskoj Arabiji, ovog tjedna isto će napraviti i Talijani, sa zanimljivom utakmicom Napolija i Fiorentine koja je na rasporedu u četvrtak.

Aktualni prvak Italije duboko je potonuo u novoj sezoni i Walter Mazzarri ga pokušava vratiti na pobjednički kolosijek. Napoli je već ispao iz talijanskog Kupa i praktički se oprostio od obrane titule u Seriji A pa mu je ovo natjecanje definitivno jedina prava prilika da osvoji trofej u 2024. godini.

To će nebesko plavi pokušati ostvariti bez pomoći Viktora Osimhena koji trenutno igra Afrički kup nacija za svoju Nigeriju. U napadu bi zato minutažu mogao dobiti Giovanni Simeone, a tu su i talijanski reprezentativci Matteo Politano i Giacomo Raspadori koji će se ubacivati iz drugog plana.

Ne zaboravimo niti Hviču Kvaracheliju. Gruzijac možda ne izgleda briljantno kao u prethodnoj sezoni, no ovaj dvoboj mogao bi ga inspirirati da pokaže svoje najbolje lice.

Šveđanin Jens Cajuste pokazao se kao solidno pojačanje Napolija ove sezone u sredini terena, a tu su još Piotr Zielinski i Stanislav Lobotka, dokazano dobra rješenja u veznoj liniji kluba s juga Italije.

Što se obrane tiče, ozljeda golmana Alexa Mereta svakako kvari planove Mazzarriju, a fali i Natan, no Giovanni di Lorenzo i suigrači u zadnjoj liniji pokušat će ovaj put zadržati koncentraciju i tako donijeti svojoj momčadi važnu pobjedu.

S druge strane, unatoč tome što bez mnogo oklijevanja prodaje svoje zvijezde, Fiorentina se iz sezone u sezonu drži u gornjem domu talijanskog prvenstva. Trener Vicenzo Italiano izvlači maksimum iz svoje ekipe i u 2024. godini, zbog čega Fiorentina sigurno neće pasti bez ispaljenog metka u ovom dvoboju.

Ozljeda Nice Gonzaleza hendikep je ljubičastih u napadu, no mladi Lucas Beltran trebao bi to nadoknaditi i pobrinuti se za postizanje golova. U sredini pak terena iskusni Giacomo Bonaventura igra odlično posljednjih tjedana, a tu je i Brazilac Arthur koji donosi kvalitetu svojim doprinosom.

U obrani se pak ističe Lucas Martinez Quarta, a tu je i Nikola Milenković pred kojim je mnogo posla u zadnjoj liniji na stadionu KSU, u dvoboju u kojem vjerujemo da golovi neće izostati…

Prethodni dvoboji:
08.10.23 Napoli1:3Fiorentina SA
07.05.23 Napoli1:0Fiorentina SA
28.08.22 Fiorentina0:0Napoli SA
10.04.22 Napoli2:3Fiorentina SA
13.01.22 Napoli2:5Fiorentina COP

Izostanci i ozljede:

Napoli: Meret A. (ozljeda mišića),Natan (ozljeda ramena), Olivera M. (ozljeda koljena), Osimhen V. (reprezentacija).

Fiorentina: Castrovilli G. (ozljeda koljena), Dodo (ozljeda koljena), Gonzalez N. (ozljeda mišića).

Napoli daje više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati na temelju rezultata prethodnih tjedana, online kladionice u ovoj utakmici daju prednost Napoliju, no vrlo malu.

Mi pak vjerujemo da će dvoboji talijanskog Superkupa izgledati slično onom španjolskom u Saudijskoj Arabiji. To znači igra otvorenog garda, pomalo i revijalno, zbog čega je naša glavna preporuka za ovu utakmicu oklada oba tima daju gol, na što možete dobiti kvotu 1.81 u kladionici 20bet.

Po istoj logici svakako ima smisla očekivati još pokoji pogodak više. Zato će mnogi odigrati i okladu na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, na što možete dobiti tečaj 2.05.

Na tom tragu su i najbolje oklade iz kladionice 22bet, gdje možete odigrati da gol pada u oba poluvremena, uz koeficijent 1.90. Još više ćete dobiti ako odigrate da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, što ide uz kvotu 2.20.

Tu je i klađenje na kartone u kladionici bet365. Dobit ćete 1.80 na manje od 5.5 kartona na utakmici u Riyadhu, što je sasvim realno u dvoboju koji se ne bi trebao pretvoriti u tučnjavu ovog četvrtka.

Spomenimo i klađenje na strijelce. Vrijedi spomenuti tečaj 3.40 kojeg ćete dobiti na pogodak Giovannija Simeonea, dok je 3.60 da će zabiti Giacomo Raspadori. S druge strane, koeficijent je 4.00 na gol Lucasa Beltrana, najizglednijeg strijelca u redovima Fiorentine.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 2.82, što je sasvim uobičajena pojava na talijanskim utakmicama, pogotovo kad igraju dvije ofenzivne momčadi poput Napolija i Fiorentine…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top