Everton vs. Crystal Palace – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava FA Cupa

Forma:
D D L L L
  • Goodison Park
  • Početak: 17. siječanj 20:45
Forma:
D W L D D
DOMAĆIN 1.99
Remi 3.55
GOST 3.90
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kolo u engleskom Premiershipu rastegnuto je ovih dana na dva vikenda, a između se igraju ponovljene utakmice FA Cupa, od kojih u srijedu najviše zanimanja izaziva dvoboj Evertona i Crystal Palacea.

Domaća momčad predvođena Seanom Dycheom dogurala je od četvrtfinala EFL Cupa i nada se još jednoj dobroj kampanji u najvažnijem engleskom kup natjecanju. Svejedno, fokus ostaje na borbu za opstanak u prvenstvu, gdje se situacija zakomplicirala zbog 10 oduzetih bodova.

Everton se može pohvaliti da je nedavno svladao Chelsea i Newcastle, što pokazuje da momčad ima potencijala. Za golove je u njoj zadužen Dominic Calvert-Lewin koji je počeo sezonu na klupi, no zatim se uspio nametnuti treneru.

Važan u ofenzivi definitivno je i Abdoulaye Doucouré, strijelac već šest golova u Premiershipu, dok opasnost predstavlja i Portugalac Beto. U drugi plan pao je Arnaut Danjuma, no mogao bi dobiti minutažu u ovoj utakmici.

Od ozljede se napokon oporavio Andre Gomes koji donosi kvalitetu u sredini terena, dok obrana djeluje prilično moćno, s beskompromisnom Jamesom Tarkowskim u zadnjoj liniji i Jordanom Pickfordom koji odličan posao odrađuje među vratnicama.

S druge strane, Crystal Palace pod trenerom Royom Hodgsonom ima povremenih uspjeha u engleskom prvenstvu, no i dalje je u donjem dijelu ljestvice.

U ovoj utakmici Hodgson ne može računati na Jordana Ayewa, jednog od najboljih igrača koji je na Afričkom kupu nacija. Zato je tu opasni Eberechi Eze koji igra sve bolje iz utakmice u utakmicu, a za golove bi se trebao brinuti najbolji strijelac ove momčadi, Odsonne Édouard.

Mladi Michael Olise još je jedan bitan igrač koji može napraviti razliku prema naprijed, a u veznoj liniji bitno mjesto još ima i Will Hughes. Obranu pak predvodi Joachim Andersen i jasno je da će imati posla na gostovanju na Goodison Parku na kojem su ove sezone pali i neki puno snažniji klubovi…

Prethodni dvoboji:
04.01.24 Crystal Palace0:0Everton FAC
16.04.23 Crystal Palace2:3Everton PL
22.04.23 Crystal Palace0:0Everton PL
22.10.22 Everton3:0Crystal Palace PL
19.05.22 Everton3:2Crystal Palace PL

Izostanci i ozljede:

Everton: Ashley Young (ozljeda mišića), Dele Alli (ozljeda mišića), Idrissa Gueye (reprezentacija).

Crystal Palace: Cheick Doucouré (ozljeda Ahilove tetive), Jesurun Rak-Sakyi (ozljeda tetive), Sam Johnstone (ozljeda lista), Jordan Ayew (reprezentacija).

Everton zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

S obzirom na domaći teren, kao i rezultate prethodnih mjeseci, sportske kladionice odlučile su u ovoj utakmici Everton proglasili favoritom za dolazak do pobjede.

Unatoč tome što ne zna za trijumf u zadnjih pet utakmica, mi se slažemo da Everton trenutno ima bolje organiziranu momčad od svog protivnika. Očekujemo da to dođe do izražaja već u regularnom dijelu utakmice, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Evertona, uz koeficijent 1.99 u kladionici 20bet.

Radi se o dvoboju u kojem će i jedni i drugi oprezno graditi put prema uspjehu. Zato ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti kvotu 1.78.

Po istoj logici zanimljivo djeluje i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da gol NE pada u oba poluvremena, na što ćete dobiti tečaj 1.89. Neki igrači poželjet će odigrati i okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz koeficijent 2.12.

Kladiti se možete i na kartone. Pa ćete tako u kladionici bet365 pronaći kvotu 1.66 na okladu na više od 3.5 kartona, što definitivno možemo zamisliti u ovoj utakmici. Dobit ćete i 3.25 na karton Jamesa Tarkowskog, što nikog ne bi iznenadilo da se pretvori u realnost.

Kad je klađenje na strijelce u pitanju, kvota je 3.00 da će zabiti Dominic Calver-Lewin, dok ćete dobiti 3.40 ako tipujete na Arnauta Danjumu. S druge strane, da će zabiti Odsonne Édouard ide uz tečaj 4.00, a čak 5.00 ćete dobiti ako vjerujete da će zabiti Eberechi Eze.

Za kraj, spomenimo i okladu na autogol, uz kvotu 9.80, što se zna dogoditi u okršajima ovakvih suparnika, pogotovo ako se radi o utakmici na ispadanje…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top