Middlesbrough vs. Chelsea – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava EFL Cupa

Forma:
L L W L W
  • Riverside
  • Početak: 09. siječanj 21:00
Forma:
W W W L D
Middlesbrough
Manje od 2.5 gola2.35
Chelsea
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon FA Cupa koji je bio na rasporedu za vikend, ovog utorka u Engleskoj se igra polufinale EFL Cupa, u kojem će snage odmjeriti Middlesbrough i Chelsea.

Domaća momčad pod vodstvom trenera Michaela Carricka dogurala je daleko u ovom natjecanju, unatoč tome što igra u drugoj ligi i tamo drži tek 12. mjesto. Ulazak u finale zbog toga bi bio ogroman uspjeh za Middlesbrough, no definitivno nije u ulozi favorita u dvije utakmice koje ga čekaju protiv londonskog suparnika.

Middlesbrough u svojim redovima nema velikih zvijezda. Igraju uglavnom engleski nogometaši, pojačani pokojim Ircem i Australcem. U napadu Emmanuel Latte Lath igra središnju ulogu i redovito zabija, a potencijal još pokazuje Isaiah Jones.

Kapetan ove momčadi je iskusni Jonathan Howson koji igra u sredini terena, a najviše interesa prvoligaških klubova izaziva mladi defenzivni veznjak Hayden Hackney. Obranu pak drže Paddy McNair i Dael Fry, a među vratnice će morati uskočiti rezervni golman Tom Glover.

S druge strane, Chelsea se pod Mauriciom Pochettinom malo trgnuo u posljednje vrijeme, no još uvijek se drži tek u sredini ljestvice engleskog Premiershipa.

Londonski klub nikako da pronađe raspoložene igrače u napadu. Nicolas Jackson se trudi, ali nije dokazao da je vrhunska klasa, dok je Raheem Sterling toliko toga promašio u prethodnim utakmicama da je čak i završio na klupi.

Dobra vijest za Pochettina svakako je oporavak Christophera Nkunkua koji bi trebao biti njegov najbolji pojedinac u ofenzivi, a tu je još Cole Palmer koji igra fantastično ove sezone i razlog je zašto Chelsea nije još niže u poretku najboljih engleskih klubova.

Što se sredine terena tiče, tu Enzo Fernandez i Conor Gallagher odrađuju najviše posla, a Mihajlo Mudrik kao krilni napadač napokon je počeo zabijati golove.

Chelsea ima mnogo problema u obrani, jer su brojni igrači ozlijeđeni. Zbog toga je u prvi plan iskočio srpski golman Đorđe Petrović koji će na stadionu Riverside još jednom pokušati očuvati svoju mrežu netaknutom, u utakmici u kojoj se od prvoligaša očekuje da dođe do prednosti pred uzvrat…

Prethodni dvoboji:
19.03.22 Middlesbrough0:1Chelsea FAC
08.05.17 Chelsea3:0Middlesbrough PL
20.11.16 Middlesbrough0:1Chelsea PL
27.02.13 Middlesbrough0:2Chelsea FAC
28.01.09 Chelsea2:0Middlesbrough PL

Izostanci i ozljede:

Middlesbrough: Dieng S. (ozljeda kuka), Forss M. (ozljeda bedra), Lenihan D. (ozljeda Ahilove tetive), McNair P. (ozljeda leđa), O’Brien L. (ozljeda gležnja), Smith T. (ozljeda Ahilove tetive).

Chelsea: Chalobah T. (ozljeda bedra), Chilwell B. (ozljeda bedra), Chukwuemeka C. (ozljeda koljena), Cucurella M. (ozljeda gležnja), Fofana W. (ozljeda koljena), James R. (ozljeda bedra), Sanchez R. (ozljeda koljena), Ugochukwu L. (ozljeda bedra).

Chelsea zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog forme, što zbog razlike u kvaliteti sportske kladionice odlučile su Chelsea proglasiti tolikim favoritom da se zapravo i ne isplati igrati čistu dvojku.

Mi pak smatramo da Middlesbrough može odigrati još jednu čvrstu kup utakmicu, kao što je to bio slučaj i protiv Aston Ville u subotu. Chelseaju se pak nikud ne žuri, jer ima uzvrat na svom stadionu za nekoliko tjedana, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola na utakmici, uz koeficijent 2.35 kojeg nudi kladionica 22bet.

Po istoj logici ima smisla odigrati i okladu da gol NEĆE pasti u oba poluvremena, na što možete dobiti kvotu 2.39, a zanimljivo djeluje i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz tečaj 2.01.

Ako pak smatrate da će londonski klub doći do sigurne pobjede, kladionica bet365 nudi vam dvije zanimljive opcije. Prva je oklada da Chelsea pobjeđuje bez primljenog gola, uz tečaj 3.00, dok ćete dobiti 2.40 ako odigrate poluvrijeme/kraj 2/2. To postaje dobitno ako Pochettinova družina povede u prvih 45 minuta i pobijedi na kraju.

Kladiti se možete i na kornere. Tu se ističe oklada na manje od 10.5 kornera, uz kvotu 1.72, u utakmici u kojoj ne očekujemo žestinu na travnjaku, budući da postoji i uzvrat.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.75 na gol Cole Palmera, a 2.40 ako tipujete na Christophera Nkunkua. S druge strane, kvota je 4.00 da će zabiti Emmanuel Latte Lath, najizgledniji strijelac u domaćim redovima.

Za kraj, spomenimo i okladu na crveni karton, uz kvotu 5.00, što se uvijek može dogoditi kad se na terenu nađu prvoligaška i drugoligaška momčad…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top