Arsenal vs. Liverpool – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava FA Cupa

Forma:
L L D W D
  • Emirates Stadium
  • Početak: 07. siječanj 17:30
Forma:
W W D W D
DOMAĆIN 2.02
Remi 3.95
GOST 3.45
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Engleski Premiership možda ovog vikenda miruje, no u FA Cupu imamo derbi već u prvom ozbiljnom kolu, dvoboj Arsenala i Liverpoola u Londonu.

Radi se o dvije momčadi sa samog vrha ljestvice engleskog prvenstva, a domaći trener Mikel Arteta nada se pozitivnom rezultatu koji bi izvukao njegovu momčad iz krize. Naime, neočekivani porazi od West Hama i Fulhama značajno su otežali situaciju “topnika” u Premiershipu i treba im jedan dobar nastup kako bi se napokon trgnuli.

Arsenal nikako da nađe napadački trojac koji će raditi razliku. Na desnoj strani nedodirljiv je Bukayo Saka, dok u sredini Arteta ne zna je li mu bolje koristiti Gabriela Jesusa ili Eddieja Nketiaha. S lijeve strane pak prednost ima Gabriel Martinelli, no Leandro Trossard katkad se čini kao bolje rješenje.

Loši rezultati u posljednje vrijeme definitivno su produkt nešto slabije igre vezne linije. Tu je Declan Rice čini se izgubio malo dah u gustom rasporedu utakmica, a Martin Odegaard definitivno nije u formi u kojoj je bio prošle sezone.

Što se obrane pak tiče, ona je predvođena Williamom Salibom uglavnom bila na visokom nivou, no kad ostatak momčadi ne funkcionira, tada je i defenziva ranjiva.

S druge strane, Jürgen Klopp može biti itekako zadovoljan usponom Liverpoola na vrh Premiershipa. No, sada tek kreću izazovi jer u siječnju ne može računati na nastupe svog najboljeg igrača Mohameda Salaha. Egipćanin je otišao na Afrički kup nacija, dok će Wateru Endo u isto vrijeme nastupati na prvenstvu Azije.

Liverpool još uvijek ima brojne ozljede u obrani pa ne bi bilo čudno da dovede nekog tijekom zimskog prijelaznog roka. No, barem su spremni njegovi najbolji braniči, Virgil van Dijk i Trent Alexander-Arnold pa se Kloppu još uvijek nije u panici.

Što se pak napada tiče, tu bi Darwin Nunez trebao nešto napraviti prema naprijed, a na krilnim pozicijama mogli bi igrati Diogo Jota i Luis Diaz. Iza njihovih leđa pokušat će na stadionu Emirates prijetiti Dominik Szoboszlai, a ne bi bilo iznenađenje ni da njemački stručnjak da priliku nekom iz drugog plana, budući da se gust raspored utakmica osjeća na energiji njegovih prvotimaca…

Prethodni dvoboji:
23.12.23 Liverpool1:1Arsenal PL
09.04.23 Liverpool2:2Arsenal PL
09.10.22 Arsenal3:2Liverpool PL
16.03.22 Arsenal0:2Liverpool PL
20.01.22 Arsenal0:2Liverpool EFL

Izostanci i ozljede:

Arsenal: Jurrien Timber (ozljeda koljena), Fábio Vieira (ozljeda prepone), Oleksandr Zinchenko (ozljeda lista).

Liverpool: Joel Matip (ozljeda koljena), Stefan Bajčetić (ozljeda lista), Andrew Robertson (ozljeda ramena), Ben Doak (ozljeda meniskusa), Konstantinos Tsimikas (ozljeda ključne kosti), Wataru Endo (reprezentacija), Mohamed Salah (reprezentacija).

Arsenal zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč nedavnim posrtajima online kladionice daju određenu prednost Arsenalu u ovoj utakmici FA Cupa, ponajviše zbog izostanka nekih ključnih igrača u redovima Liverpoola.

Mi se s tim slažemo, jer smatramo da je Liverpool znatno manje opasna momčad, jednom kad iz njegovih redova izuzmete Mohameda Salaha. Također smatramo da je motivacija na domaćoj strani, jer Arteti itekako treba pozitivan rezultat. Zato je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Arsenala, uz koeficijent 2.02 u kladionici 20bet.

Ima svakako smisla i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz kvotu 2.03. Naime, očekujemo da utakmica počne oprezno pa se kasnije rasplamsa, što ide u prilog ovom scenariju.

Ako pak želite dodatno podebljati kvotu na domaćinu, bet365 vam nudi dvije atraktivne opcije. Prva je oklada da Arsenal zabija gol u oba poluvremena, uz tečaj 2.75, dok ćete dobiti 3.40 na okladi poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako “topnici” povedu u prvom poluvremenu i pobijede na kraju.

Kladiti se možete i na kartone. Zanimljivo djeluje koeficijent 1.80 na manje od 4.5 kartona, budući da ne očekujemo neke posebne trzavice na travnjaku tijekom ove utakmice.

Što se pak strijelaca tiče, kvota je 3.25 da će zabiti Bukayo Saka, a isto ćete dobiti i ako tipujete na Gabriela Jesusa. S druge strane, 3.60 je na gol Darwina Nuneza, a čak 7.00 ako se odlučite za Dominika Szoboszlaija.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 3.00, što ne bi bilo iznenađenje u jednoj ovakvoj derbi utakmici, u kojoj bi baš greška u kaznenom prostoru mogla odlučiti pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top