Manchester United vs. Arsenal – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
W W W L L
  • Old Trafford
  • Početak: 04. rujan 17:30
Forma:
W W W W W
Manchester U.
Više od 2.5 gola1.73
Arsenal
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Već dugo derbi utakmica između Manchester Uniteda i Arsenala nije predstavljala borbu za najviše pozicije u Premiershipu, no baš to je slučaj ove nedjelje, kada će dva slavna kluba još jednom međusobno odmjeriti snage.

Domaća momčad koju vodi Erik ten Hag možda je katastrofalno otvorila sezonu, no s tri pobjede u nizu oživjela je svoju sezonu, a trijumf protiv lokalnog rivala Liverpoola puno je značio “crvenim vragovima”.

Manchester United dodatno se pojačao potkraj ljetnog prijelaznog roka, s Casemirom kao vrijednim igračem u veznoj liniji, a uz Lisandra Martineza sada je u svlačionici i Anthony, još jedan skupocjeni nogometaš koji je stigao iz Ajaxa.

Trenera domaćih definitivno veseli uspon forme Jadona Sancha koji je napokon počeo zabijati, kao i sve bolja igra Marcusa Rashforda, dok ostaje otvoreno pitanje Cristiana Ronalda, koji nije ispunio svoju želju odlaska iz Manchestera ovog ljeta pa zasad svaku utakmicu počinje s klupe.

Iako protiv Southamptona i Leicestera nije primio pogodak, Manchester United i dalje ima obranu koja ne ulijeva povjerenje, s Harryjem Maguireom na čelu, no sačuvana mreža ove nedjelje pokazala bi i da u tom segmentu igre postoje poboljšanja.

A Arsenal s druge strane pod Mikelom Artetom proživljava svoje najbolje trenutke u posljednje vrijeme, jer ima pet čistih pobjeda na otvaranju engleskog prvenstva i drži vodeće mjesto na ljestvici.

Doduše, “topnici” nisu još igrali protiv neke od najjačih momčadi Premiershipa pa je dvoboj protiv Manchester Uniteda zapravo važan ispit kvalitete ekipe koju je značajno pojačao Gabriel Jesus ovog ljeta.

Arsenal će se uzdati u brazilski napad u kojem uz Jesusa igra i Gabriel Martinelli, a važnu kariku predstavlja i Bukayo Saka, dok konce u veznoj liniji zasad prilično uspješno vuče Martin Odegaard.

Momčad iz sjevernog Londona možda pokazuje ponešto slabosti u defenzivnom dijelu, no one još nisu u potpunosti došle do izražaja pa se njezini navijači nadaju da će Aaron Ramsdale još jednom primiti manje golova nego što napadači zabiju, u utakmici na Old Traffordu u kojoj sigurno neće nedostajati uzbuđenja…

Prethodni dvoboji:
23.04.22 Arsenal3:1Manchester Utd PL
02.12.21 Manchester Utd3:2Arsenal PL
30.01.21 Arsenal0:0Manchester Utd PL
01.11.20 Manchester Utd0:1Arsenal PL
01.01.20 Arsenal2:0Manchester Utd PL

Izostanci i ozljede:

Manchester United: B. Williams (ozljeda mišića), A. Martial (ozljeda lista), F. Pellistri (ozljeda gležnja).

Arsenal: M. Elneny (ozljeda koljena), T. Partey (ozljeda bedra), R. Nelson (ozljeda bedra).

ManUtd zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Možda je Manchester United odigrao dvije čvrste utakmice u nizu i osigurao minimalne pobjede, no vjerujemo da će protiv Arsenala biti puno teže sačuvati vlastitu mrežu.

Momčad Erika ten Haga može pobijediti samo ako se utakmica pretvori u golijadu, a upravo to predviđamo za nedjeljni derbi. Dakle, naša glavna preporuka oklada je na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz koeficijent 1.73 kojeg nudi kladionica 20bet.

Po istoj logici, isplati se i igrati da će gol pasti u oba poluvremena, uz kvotu 1.64 koju nudi kladionica 22bet, dok je Rabona ugodno iznenadila koeficijentom 2.10 na okladu da će Manchester United zabiti više od 1.5 gola na ovoj utakmici, što bi se definitivno moglo dogoditi.

Što se pak strijelaca tiče, bet365 je proglasio Cristiana Ronalda s 2.50 favoritom za postizanje pogotka, no nismo sigurni hoće li se to ostvariti. Zato ćete na Jadona Sancha dobiti čak 5.50 ako zabije, dok je s druge strane Gabriel Jesus s 2.87 najbolji izbor ako ćete se kladiti na individualan učinak igrača.

Zanimljiva je i oklada da će Manchester United zabiti iz penala, uz koeficijent 5.50, što se često događalo u utakmicama ovog slavnog kluba, dok ćete uzeti kvotu čak 10.00 ako se dogodi preokret, odnosno pobijedi momčad koja je u nekoj fazi utakmice gubila.

Za kraj, svakako spomenimo klađenje uživo, jer odnos snaga dva velika kluba najlakše ćemo detektirati kad jednom akcija započne na travnjaku. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz koeficijent koji će se u darežljivim kladionicama kretati oko 1.90 djeluje zaista primamljivo, pod uvjetom da do tada pitanje pobjednika ne bude riješeno…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top