Manchester City vs. Newcastle – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
W W D D W
  • Etihad Stadium
  • Početak: 04. ožujak 13:30
Forma:
L L D D W
Manchester C.
Poluvrijeme/kraj: 1/12.20
Newcastle
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog vikenda u Premiershipu najzanimljiviju utakmicu igraju Manchester City i Newcastle, koji će odmjeriti snage u ranom terminu u subotu.

Domaća momčad pod Pepom Guardiolom možda ne briljira ove sezone svaki put kad izađe na travnjak, no i dalje je kladionice u Hrvatskoj vide kao glavnog favorita za osvajanje Lige prvaka, a nije bez izgleda niti u engleskom prvenstvu.

No, da bi držao korak s Arsenalom City mora nastaviti pobjeđivati, čak i protiv tvrdih protivnika kakav ga čeka u subotu. U tome bi trebao pomoći Erling Haaland, strijelac već 27 pogodaka u Premiershipu ove sezone, koji će čini se porušiti sve klupske, a možda i engleske golgeterske rekorde.

Dobra vijest za Guardiolu je i uspon forme Phila Fodena koji je ponovo počeo zabijati, dok u ofenzivi još igraju Juliana Alvarez i Riyad Mahrez, dva sjajna igrača uvijek spremna svojim potezima riješiti utakmicu.

Za nebesko plave je odlično i to što Kevin de Bruyne već dugo nije imao problema s ozljedama i spreman je još jednom dirigirati igrom svoje momčadi, a situacija sa zdravstvenim tegobama zapravo se popravila u svim linijama pa Guardiola može računati na svoje udarne snage u ovoj utakmici.

S druge strane, Newcastle je s Eddiejem Howeom napravio veliki iskorak i bori se za pozicije koje vode u Ligu prvaka, no nije u pretjerano dobroj formi u posljednje vrijeme.

Čini se da su se crno-bijeli malo ispuhali, o čemu svjedoče četiri utakmice bez pobjede, uključujući i bolan poraz od Manchester Uniteda u finalu EFL kupa. To i nije iznenađenje kad znamo da se radi o radničkoj momčadi bez velikih zvijezda, unatoč bogatstvu saudijskog princa u čijem je vlasništvu.

Bit će zanimljivo vidjeti što može Alexander Isak koji se oporavio od ozljede i želi golovima opravdati uložene milijune, dok se doprinos u ofenzivi očekuje i od Calluma Wilsona, koji igra solidno ove sezone.

Glavni strijelac Newcastlea je Miguel Almiron, koji proživljava svoju najbolju sezonu u karijeri, a veliki doprinos u ovom susretu očekuje se i od Brune Guimaraesa u veznoj liniji, još jednog igrača vrhunske klase.

Newcastle je poznat po čvrstoj i dobro organiziranoj igri i to je pristup kojeg će njegovati i ovaj put na stadionu Etihad, no ostaje otvoreno pitanje hoće li to biti dovoljno protiv jednog od najboljih napada trenutno u Europi…

Prethodni dvoboji:
21.08.22 Newcastle3:3Manchester City PL
08.05.22 Manchester City5:0Newcastle PL
19.12.21 Newcastle0:4Manchester City PL
14.05.21 Newcastle3:4Manchester City PL
26.12.20 Manchester City2:0Newcastle PL

Izostanci i ozljede:

Manchester City: Laporte A. (bolest), Stones J. (ozljeda bedra).

Newcastle: Krafth E. (ozljeda koljena).

ManCity zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je Newcastle odigrao 3:3 sa Cityjem u prvom dijelu prvenstva, a pružio je žestok otpor na gostovanju i Arsenalu, vjerujemo da je ovaj put Guardiolina momčad ipak izraziti favorit.

Forma Newcastlea nije sjajna, koji zapravo kvalitetom svog kadra ne može parirati najboljima u Engleskoj, a to bi se trebalo osjetiti od prve minute na Etihadu. Zato je naša glavna preporuka oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz primamljivi koeficijent 2.20 u kladionici bet365, što postaje dobitno ako Manchester City povede u prvih 45 minuta i pobijedi na kraju.

Od ostalog, vrijedi još izdvojiti okladu na hendikep F+2 iliti -1.5 na Manchester City, uz kvotu 2.20 u kladionici 22bet, što znači da domaćin mora pobijediti s najmanje dva razlike.

Oni koji favoriziraju Guardiolinu momčad mogu još i odigrati da Manchester City zabija u oba poluvremena, uz kvotu 2.10, dok je tu i kombinacijska oklada na pobjedu Manchester Cityja uz više od 2.5 gola na utakmici, na što ćete dobiti tečaj 2.07.

Odlično djeluje i koeficijent 2.02 u kladionici 20bet, kojeg ćete dobiti na okladu da Newcastle dobiva više kartona na utakmici, što djeluje sasvim logično, s obzirom na stil igre gostiju.

Što se klađenja na strijelce tiče, kvota je 1.66 da će zabiti Erling Haaland, a postaje 3.20 ako se kladite da će to biti prvi gol na utakmici. Na pogodak Riyada Mahreza dobit ćete 3.40, a na Phila Fodena zanimljivih 3.75.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 3.01, što djeluje sasvim realno ako uzmemo u obzir brzinu i okretnost domaćih napadača, s kojom se Newcastleovim teškašima neće biti lako nositi…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top