Manchester City vs. Manchester United – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava FA Cupa

Forma:
L D W W W
  • Wembley Stadium
  • Početak: 03. lipanj 16:00
Forma:
W W W W L
Manchester C.
Oba daju gol: Ne2.07
Manchester U.
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pred nama je još jedna velika utakmica u Engleskoj, gdje sezona klupskog nogometa završava finalom FA Cupa, u kojem igraju gradski rivali Manchester City i Manchester United.

Nebesko plavi pod vodstvom Pepa Guardiole ganjaju trostruku krunu, nakon što su već osvojili Premiership i izborili finale Lige prvaka 10. lipnja. S obzirom na to da je pregazio sve svoje suparnike u posljednja dva mjeseca, City je veliki favorit u ovom dvoboju. No, upravo United mu je nanio jedan od rijetkih poraza u 2023. godini.

Ipak, s Erlingom Haalandom u napadu Manchester City bez straha ulazi u ovaj dvoboj. Norvežanin je oborio rekord Premiershipa s 36 postignutih golova, a pokušat će utrpati barem jedan u finalu FA Cupa, u kojem bi jedan genijalan potez mogao odlučiti pobjednika.

Guardiola na raspolaganju ima i Kevina de Bruynea, jednog od najboljih veznjaka na svijetu, no trenutno ga muči ozljeda pa bi čak mogao i propustiti ovo finale. Isto vrijedi i za Jacka Grealisha, no City ima pregršt kvalitetnih alternativa na klupi, uključujući Phila Fodena i Riyada Mahreza pa će sigurno u jakom sastavu istrčati na travnjak.

Važan bi u ovom susretu mogao biti i Ilkay Gündogan, pouzdani njemački veznjak, a minutaži se definitivno nada Julian Alvarez, jedan od junaka argentinskog osvajanja Svjetskog prvenstva.

S druge strane, Manchester United pod trenerom Erikom ten Hagom već ima osvojen EFL Cup i sada se isto nada ponoviti u najstarijem nogometnom natjecanju.

“Crveni vragovi” igraju promjenjivo ove sezone, od odličnog do katastrofalnog. Trenutno ih muče različite ozljede pa ostaje nejasno tko će istrčati na travnjak, no sigurno će se tamo naći mjesta za Marcusa Rashforda, ove sezone vrlo učinkovitog u vršku napada.

Za Manchester United bit će važna igra Casemira i Christiana Eriksena u veznoj liniji, jer moraju se suprotstaviti momčadi poznatoj po dominaciji u posjedu lopte, iz čega prije ili kasnije padaju golovi.

Obrana družine s Old Trafforda također će morati biti na visini zadatka, s Harryjem Maguireom kao vrlo vjerojatnim starterom. To navijače Manchester Uniteda ispunjava nelagodom, uoči spektakla na Wembleyju u kojem je ulog zaista velik…

Prethodni dvoboji:
14.01.23 Manchester Utd2:1Manchester City PL
02.10.22 Manchester City6:3Manchester Utd PL
06.03.22 Manchester City4:1Manchester Utd PL
06.11.21 Manchester Utd0:2Manchester City PL
07.03.21 Manchester City0:2Manchester Utd PL

Izostanci i ozljede:

Manchester City: De Bruyne K. (ozljeda mišića), Dias R. (ozljeda zgloba), Grealish J. (ozljeda mišića).

Manchester United: Antony (ozljeda gležnja), Jones P. (ozljeda koljena), Martinez L. (ozljeda noge), Sabitzer M. (ozljeda koljena), Van de Beek D. (ozljeda koljena).

ManUtd ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što je to uvijek kad igra Guardiolina momčad, kladionice u Hrvatskoj ponudile su iznimno nizak koeficijent na pobjedu Manchester Cityja, do te mjere da ga se zapravo i ne isplati uzeti.

Mi vjerujemo da bi Manchester United mogao umrtviti utakmicu i gustom obranom tražiti pozitivan rezultat, uz tek minimalan angažman prema naprijed. Zato je naša glavna preporuka oklada oba tima NE daju gol u regularnom dijelu susreta, na što možete dobiti tečaj 2.07 u kladionici 22bet.

Dvoboj bi mogao biti tvrd, zbog čega ima smisla čak i razmišljati o okladi na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, na što možete uzeti primamljiv koeficijent 2.36.

Ako pak favorizirate Guardiolinu momčad, bet365 vam nudi dvije opcije kako podebljati vaš dobitak. Prva mogućnost je oklada na pobjedu Manchester Cityja bez primljenog gola, uz kvotu 2.62, dok ćete na okladu poluvrijeme/kraj 1/1 dobiti 2.20, a postaje dobitna ako nebesko plavi povedu u prvom poluvremenu i zadrže svoju prednost do samog kraja.

Zanimljivo djeluje i klađenje na kornere, jer možete dobiti 1.80 na više od 9.5 kornera, što možemo zamisliti u ovoj utakmici. Što se pak kartona tiče, na više od 4.5 kartona tečaj je 2.20, a definitivno bi moglo zaiskriti na travnjaku.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete tek 1.61 na gol Erlinga Haalanda, no to postaje 3.10 ako se kladite da će zabiti prvi gol na utakmici. Na Riyada Mahreza kvota je 3.40, a na Phila Fodena dobit ćete 3.50, dok je s druge strane kvota 4.00 na Marcusa Rashforda.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 2.85, što je sasvim realan scenarij u dvoboju u kojem će se pod svaku cijenu pokušavati obraniti vlastitu mrežu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top