Manchester City vs. Aston Villa – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
D W W L W
  • Etihad Stadium
  • Početak: 22. svibanj 17:00
Forma:
D D L W W
Manchester C.
Oba daju gol: Ne1.61
Aston Villa
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Sezona elitnog ranga engleskog klupskog nogometa završava ove nedjelje, a odlučujuća utakmica Premiershipa igra se u Manchesteru, gdje domaći City dočekuje Aston Villu.

Za Pepa Guardiolu računica je jednostavna. Njegova momčad mora pobijediti kako bi obranila naslov prvaka i tako oduzela Liverpoolu priliku osvojiti nezapamćena četiri trofeja u istoj sezoni, eventualnom pobjedom protiv Wolverhamptona.

Manchester City u ovu utakmicu ulazi nakon remija protiv West Hama koji je malo zakomplicirao situaciju, ali svejedno sve drži u svojim rukama.

Kevin de Bruyne, čovjek koji je prije deset dana utrpao četiri gola Wolvesima i ima čak 15 postignutih u sezoni, trebao bi dirigirati igrom nebesko plavih i povesti ih prema trijumfu vrijednom osme titule prvaka Engleske.

Sve oči bit će uprte i u Jacka Grealisha koji igra protiv svog bivšeg kluba, a vjeruje se da bi Aston Villa mogla profitirati ako City osvoji naslov prvaka, zbog klauzule u ugovoru skupocjene zvijezde koja donosi dodatne milijune klubu iz Birminghama ako izgubi ovu utakmicu.

Svakako vrijedi izdvojiti i Bernarda Silvu, koji poput De Bruynea proživljava najbolju sezonu u svojoj karijeri, a Guardiola ima i brojna kvalitetna rješenja prema naprijed, od Gabriela Jesusa i Raheema Sterlinga, do Phila Fodena i Riyada Mahreza.

S druge strane, za Aston Villu sezona je odavno završena, jer momčad Stevena Gerrarda se nalazi u sredini ljestvice, bez izgleda izboriti nastup u Europi, a ne može niti ispasti iz lige.

No, Gerrard je legenda Liverpoola i sigurno mu je još u sjećanju onaj trenutak kad se okliznuo protiv Chelseaja i time “ukrao” naslov prvaka svom klubu pa bi pod svaku cijenu to volio nadoknaditi u ovoj utakmici.

U momčadi Aston Ville je i Philippe Coutinho, još jedan miljenik navijača Liverpoola, a ostatak ekipe iz koje vrijedi izdvojiti najboljeg strijelca Ollieja Watkinsa zna da cijeli svijet gleda ovu utakmicu i da dobra predstava na Etihadu značajno diže cijenu svakom igraču koji se pokaže u svom najboljem izdanju na travnjaku. Baš zato Manchester City ne može računati na sigurnu pobjedu, ali u ulozi je izrazitog favorita i gostima će biti vrlo teško iščupati bodove iz ove važne utakmice…

Prethodni dvoboji:
01.12.21 Aston Villa1:2Manchester City PL
21.04.21 Aston Villa1:2Manchester City PL
20.01.21 Manchester City2:0Aston Villa PL
01.03.20 Aston Villa1:2Manchester City EFL
12.01.20 Aston Villa1:6Manchester City PL

Izostanci i ozljede:

Manchester City: Dias R. (ozljeda mišića), Mendy B. (suspenzija), Stones J. (ozljeda bedra), Walker K. (ozljeda gležnja).

Aston Villa: Hause K. (ozljeda trbušnog zida), Konsa E. (ozljeda koljena).

Aston Villa ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što je bio slučaj kroz cijelu sezonu, online kladionice na pobjedu Manchester Cityja ponudile su potpuno neisplativ koeficijent pa igračima ne preostaje ništa drugo nego potražiti alternativna rješenja.

Mi vjerujemo da će ovo biti dvoboj sličan onom Cityja i Atletica na Etihadu. Domaćin će dominirati, a gosti će pod svaku cijenu pokušati zaštititi svoj gol, uz minimalnu ambiciju prema naprijed. Baš zbog toga naša glavna preporuka je oklada oba tima NEĆE dati gol, uz koeficijent 1.61 kojeg nudi bet365.

Po istoj logici, svakako ima smisla odigrati i ono što nudi Rabona, da Aston Villa neće zabiti gol, na što ćete dobiti nešto veću kvotu, 1.66.

Za one koji vjeruju da Manchester City pitanje pobjednika može riješiti rano, tu je oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu 1.61, što znači da domaćin mora povesti u prvih 45 minuta i zatim mirno posao privesti kraju.

Ako pak želite odigrati malo veći koeficijent, 22bet nudi čak 11.00 ako na utakmici bude penal i crveni karton, što zapravo možemo zamisliti u ovom susretu, dok ćete za autogol dobiti kvotu 7.00.

Za kraj, spomenimo i onaj scenarij koji se već dogodio 2012. godine, kada je Aguero donio Cityju titulu golom u sudačkoj nadoknadi. Ako ponovo padne pogodak nakon 90. minute, ulovit ćete koeficijent 4.32, ali to je oklada koju zapravo ima smisla igrati samo prilikom klađenja uživo, pod uvjetom da pitanje pobjednika nije ranije odlučeno…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top