Manchester City vs. Arsenal – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava FA Cupa

Forma:
W W L L W
  • Etihad Stadium
  • Početak: 27. siječanj 21:00
Forma:
W W W D W
Manchester C.
Oba daju gol: Da1.70
Arsenal
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog petka na rasporedu je prvi od tri obračuna koji će odigrati Manchester City i Arsenal, ovaj put u sklopu FA Cupa, u kojem se dvije slavne momčadi sastaju u ranoj fazi natjecanja.

Domaća momčad predvođena Pepom Guardiolom definitivno nije očekivala zaostatak za “topnicima” od 5 bodova s utakmicom više u Premiershipu, no pokušat će velikog rivala barem izbaciti iz najstarijeg nogometnog kupa.

Katalonski stručnjak vjerojatno će dati priliku nekim igračima s klupe, no Erling Haaland kao strijelac čak 25 golova u engleskom prvenstvu trebao bi se naći u sastavu, jer s njim u ofenzivi bit će domaćinu puno lakše izboriti pobjedu.

Manchester City ima u Kevinu de Bruyneu i najuglednijeg veznjaka na Otoku, a u posljednje vrijeme sve bolje igra Riyad Mahrez, dok jednu od svojih boljih sezona proživljava i Phil Foden.

No, nije sve ni bajno. Guardiola još nije pronašao formulu kako izvući maksimum iz Jacka Grealisha, a ni Julian Alvarez u Cityju ne igra na svom nivou iz reprezentacije Argentine. Također postoje problemi u obrani koja nije uvijek bila na visini zadatka, što je i dovelo nebesko plave u poziciju da ove sezone kaskaju za klubom iz sjevernog Londona.

Arsenal pak proživljava svoje najljepše trenutke u posljednje desetljeće i pol. Pod vodstvom Mikela Artete djeluje nezadrživo u Premiershipu i grabi prema naslovu prvaka, a pokušat će otići što dalje i u FA Cupu.

Bit će zanimljivo vidjeti što može Eddie Nketiah u ovoj derbi utakmici, koji je bio junak pobjede protiv Manchester Uniteda prošlog vikenda. Gabriel Martinelli i Bukayo Saka također bi trebali istrčati na travnjak, čineći zajedno trojac koji se pokazao nerješivom zagonetkom za brojne obrane u Engleskoj.

Artetu sigurno vesele sve bolji nastupi Olega Zinčenka, koji je fantastično dirigirao igrom u prethodnoj utakmici i bio prava podrška Martinu Odegaardu, dok će za Arsenal također biti važno da Aaron Ramsdale bude na visini zadata i ne rade gluposti, kao pri pogotku Martineza protiv Uniteda.

U svakom slučaju, na stadionu Etihad čeka nas velika utakmica u kojoj su sportske kladionice proglasile domaćina velikim favoritom, no Arsenal se nikog ne boji u 2023. godini pa možemo očekivati vrlo uzbudljiv dvoboj…

Prethodni dvoboji:
01.01.22 Arsenal1:2Manchester City PL
28.08.21 Manchester City5:0Arsenal PL
21.02.21 Arsenal0:1Manchester City PL
22.12.20 Arsenal1:4Manchester City EFL
17.10.20 Manchester City1:0Arsenal PL

Izostanci i ozljede:

Manchester City: Benjamin Mendy (izvan kadra).

Arsenal: Gabriel Jesus (ozljeda koljena), Reiss Nelson (ozljeda koljena).

ManCity zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako Arsenalu FA Cup definitivno nije prioritet ove sezone i ovaj će mu dvoboj prije svega poslužiti da prouči pukotine u igri Cityja uoči dva obračuna u Premiershipu, svejedno mislimo da gosti neće lako pasti na Etihadu.

Dapače, Arsenalova ofenziva itekako je sposobna zabiti pogodak na ovom gostovanju, a isto se očekuje i od domaćina, kojeg mnogi vide kao pobjednika. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.70 kojeg nudi kladionica 22bet.

Po istoj logici, ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz koeficijent 1.70 u kladionici 20bet, što bi se lako moglo pretvoriti u realnost kad na teren istrče dva najbolja napada engleskog klupskog nogometa.

Za one koji favoriziraju domaćina, kladionica bet365 nudi čak 2.50 na okladu da Manchester City zabija u oba poluvremena, dok ćete u Raboni uočiti okladu da Manchester City zabija više od 1.5 gola, na što možete uzeti tečaj 1.70.

Neki će poželjeti i kladiti se na kornere, jer na okladu više od 9.5 kornera na utakmici možete uzeti koeficijent 1.82, što je sasvim realan scenarij za ovaj derbi. A ako se kladite da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, možete uzeti obećavajućih 2.01, što možemo zamisliti ovog petka u FA Cupu.

Ako se odlučite kladiti na strijelce, dobit ćete 1.82 na gol Erlinga Haalanda, dok je kvota 3.60 da će zabiti Riyad Mahrez. S druge strane, koeficijent je 4.00 da će poentirati Eddie Nketiah, a 4.50 na gol Bukaya Sake.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.35, što nije nemoguće kad na scenu stupe brzonogi napadači ovih momčadi, dok ćete klađenjem na autogol dobiti kvotu čak 8.00, a sve češće padaju u europskom klupskom nogometu, čak i kad igraju moćne momčadi poput ove dvije…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top