Las Palmas vs. Barcelona – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava La Lige

Forma:
L D W D W
  • Estadio de Gran Canaria
  • Početak: 04. siječanj 21:30
Forma:
W D L L W
Las Palmas
Više od 2.5 gola1.74
Barcelona
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nastavlja se gusti raspored La Lige ovog četvrtka, zanimljivom utakmicom koja se igra na Kanarskim otocima, gdje će snage odmjeriti Las Palmas i Barcelona.

Gostujuća momčad pod trenerom Xavijem Hernandezom polako se oprašta od obrane naslova prvaka. Previše je bilo slabih nastupa u prvom dijelu sezone da bi Barcelona mogla pratiti Real, a težak poraz 4:2 od Girone doveo je u pitanje čak i drugo mjesto na ljestvici.

No, Barcelona je i dalje visoka klasa u španjolskom prvenstvu pa navijači očekuju pobjedničku seriju na otvaranju 2024. godine. U tome bi trebao pomoći Robert Lewandowski u ofenzivi. Poljak nije u formi u kakvoj je bio u dresu Bayerna, no još uvijek može napraviti razliku pred suparničkim golom.

Xavi u svojoj ofenzivi ima još kvalitetnih pojedinaca, od Rapinhhe i Ferrana Torresa do Joao Felixa i Laminea Yamala. To je dio momčadi koji solidno funkcionira ove sezone, no problemi se javljaju iza njihovih leđa.

U veznoj liniji Ilkay Gündogan trebao je biti veliko pojačanje, no još uvijek se traži u Kataloniji. Isto vrijedi i za Frenkieja de Jonga koji nikako da se pokaže u dresu Barcelonu, dok se Pedri tek oporavio od ozljede i ono najbolje od njega tek se očekuje.

Što se pak obrane tiče, kombinacija loše forme i ozljede učinila je svoje. Andreas Christensen i Iñigo Martinez nisu se pokazali kao pojačanja u defenzivi kakva treba Barcelona, a među vratnicama je sada Iñaki Peña koji se tek treba dokazati.

S druge strane, Las Palmas kojeg vodi Garcia Pimienta igra čvrsto posljednjih mjeseci i može biti zadovoljan svojom pozicijom na ljestvici. Žuti su u gornjem dijelu ljestvice, a ako tamo i ostanu to bi bio rezultat kojim bi svi u klubu bili vrlo zadovoljni.

Las Palmas ima nekoliko zanimljivih igrača u svojim redovima. Izdvajamo Marca Cordonu i Cristiana Herreru u ofenzivi, od kojih se očekuje postizanje golova i u ovoj utakmici. Tu je još odlični Kirian Rodriguez koji se iz sredine ubacuje u napad, a na poziciji golmana je vrlo dobri Álvaro Vallés koji prima manje od gola po utakmici.

Sve u svemu, Las Palmas se na svom stadionu Gran Canaria sigurno neće uplašiti Barcelone, no definitivno nije u ulozi favorita…

Prethodni dvoboji:
01.03.18 Las Palmas1:1Barcelona LL
01.10.17 Barcelona3:0Las Palmas LL
14.05.17 Las Palmas1:4Barcelona LL
14.01.17 Barcelona5:0Las Palmas LL
20.02.16 Las Palmas1:2Barcelona LL

Izostanci i ozljede:

Las Palmas: Araujo J. (nema pravo nastupa).

Barcelona: Alonso M. (ozljeda leđa), Gavi (ozljeda koljena), Martinez I. (ozljeda mišića), Ter Stegen M. (ozljeda leđa).

Barcelona zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Zbog razlike u kvaliteti online kladionice očekivano su proglasile Barcelonu jasnim favoritom u ovoj utakmici protiv Las Palmasa, unatoč nesigurnostima koje je momčad pokazala u posljednje vrijeme.

Mi pak smatramo da ovo definitivno neće biti još jedna tvrda utakmica u režiji domaćina. Barcelona je sposobna zabiti rani gol koji će promijeniti tijek utakmice i natjerati Las Palmas da se otvori i pokuša uzvratiti. Zato je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz koeficijent 1.74 u kladionici 20bet.

Ima smisla i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, na što možete uzeti kvotu 1.90. Alternativa tome je oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz tečaj 2.04.

Ako ste pak uvjereni u superiornost Katalonaca i želite podebljati tečaj na favoritu, postoje u kladionici bet365 dvije mogućnosti kako to napraviti. Prva je oklada da Barcelona zabija gol u oba poluvremena, uz koeficijent 2.37, dok ćete dobiti 2.40 ako odigrate poluvrijeme/kraj 2/2. To postaje dobitno ako Xavijeva momčad povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.00 na pogodak Roberta Lewandowskog, a 3.10 ako tipujete da će poentirati Joao Felix. S druge strane, kvota je 4.33 na Cristiana Herreru, najizglednijeg strijelca u domaćim redovima.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 3.04, što je čest slučaj kad Barcelona igra sa suparnicima koji nisu sa samog vrha ljestvice španjolskog prvenstva…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top