Iran vs. SAD – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Iran
Forma:
W L L W D
  • Al Thumama
  • Početak: 29. studeni 20:00
SAD
Forma:
D D D L D
Iran
Manje od 2.5 gola1.73
SAD
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon pune 24 godine Iran i Sjedinjene Američke Države ponovo međusobno igraju na Svjetskom prvenstvu, ovaj put odlučujuću utakmicu za prolazak dalje iz skupine B.

Politički odnosi ove dvije zemlje ništa se nisu poboljšali u posljednja dva desetljeća pa će ovaj okršaj ponovo obilovati negativnom energijom, s ulogom koji je veći nego ikad, čega je svjestan izbornik Irana Carlos Queiroz, čijoj momčadi bi već bod bio dovoljan za ulazak među 16 najboljih momčadi na turniru.

S obzirom na to da je Iran otvorio natjecanje teškim porazom 2:6 protiv Engleske, situacija u kojoj se trenutno nalazi zaista je sjajna, jer trijumf 2:0 protiv Walesa sve je preokrenuo u njihovu korist, zahvaljujući golovima u sudačkoj nadoknadi Rouzbeha Cheshmija i Ramina Rezaeiana.

Iran ima ponešto problema s ozljedama, jer odlični Sardar Azmoun morao je izaći iz igre u prethodnoj utakmici, no mogao bi biti spreman odigrati barem dio odlučujuće utakmice protiv Amerikanaca, dok se veliki doprinos na travnjaku očekuje i od Mehdija Taremija, koji već dugo dokazuje da može igrati vrhunski nogomet.

U ovom dvoboju velika će odgovornost biti i na obrani Irana koja je protiv Walesa izgledala odlično, a na kraju će vještinu morati pokazati i Hossein Hosseini među vratnicama, u dvoboju u kojem bi nijanse mogle odlučivati.

A američka reprezentacija predvođena izbornikom Greggom Berhalterom također puna samopouzdanja ulazi u ovu utakmicu, nakon što je nadigrala Wales i nesretno ispustila pobjedu, da bi zatim bila bolja i u remiju s moćnom Engleskom.

No, novi remi ne bi bio dovoljan za prolazak dalje pa Amerikanci ovaj put moraju posao obaviti kako treba, s Christianom Pulišićem kao igračem od kojeg se očekuje da svojim prodorima uništi iransku obranu i trasira put svojoj selekciji prema osmini finala.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se na travnjaku snaći Timothy Weah, sin slavnog Georgea koji igra pod američkom zastavom, dok je u momčadi SAD-a i ugledni Weston McKennie, koji je s Juventusom već odigrao pregršt velikih utakmica, što bi mogla biti prevaga u jednom ovakvom dvoboju.

U svakom slučaju, na stadionu Al Thumama čeka nas beskompromisan dvoboj u kojem će i jedni i drugi ići do kraja kako bi osigurali prolazak dalje, svjesni da bi izbacivanje rivala iz natjecanja bilo više od samo sportske pobjede…

Prethodni dvoboji:
21.06.98 SAD1:2Iran SP

Izostanci i ozljede:

Iran: Beiranvand A. (ozljeda glave), Jahanbakhsh A. (žuti kartoni).

SAD: Miles Robinson (ozljeda koljena).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Prije 24 godine Iran je pobijedio SAD na SP-u u Francuskoj u dvoboju koji je bio više revijalan i nije odlučivao o ničemu, osim o političkom prestižu, no ovaj put ulog je značajno viši.

I jedni i drugi mogu u osminu finala i svjesni su da će biti teško slomiti protivnika nabrzinu, već samo strpljivi pristup u ovoj utakmici donosi pozitivan rezultat. Vjerujemo da neće biti mnogo prostora za napadače i da nas čeka mnogo nervoze na travnjaku, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 1.73 kojeg nudi kladionica 22bet.

Po istoj logici ima smisla i oklada oba tima NEĆE dati gol, uz kvotu 1.83 koju nudi kladionica 20bet, a još bolja alternativa tome je da gol NEĆE biti postignut u oba poluvremena, uz primamljivi tečaj 1.87.

Mnogi igrači poželjet će odigrati i okladu prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz kvotu 2.13, jer odluka će najvjerojatnije ipak pasti u nastavku utakmice. To znači da ima i smisla oklada da će u drugom poluvremenu pasti više golova nego u prvom, za što možete dobiti koeficijent 2.13.

Radi se o dvoboju u kojem je moguće pogoditi i točan rezultat. Među najizglednije rezultate spada rezultat 1:0, uz kvotu 10.00, kao i rezultat 0:1 za koji ćete dobiti 6.20, dok rezultat 0:2 ide uz tečaj 8.20.

Za kraj, spomenimo i klađenje na strijelce, jer ćete u kladionici bet365 dobiti 3.25 ako zabije Christian Pulišić, dok je kvota čak 4.33 ako poentira Timothy Weah. S druge strane, na gol Mehdija Tarimija koeficijent je također 4.33, a on je najizgledniji strijelac u iranskim redovima…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top