Hrvatska vs. Španjolska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige nacija

Forma:
D W D W L
  • De Kuip
  • Početak: 18. lipanj 20:45
Forma:
W L W D L
Hrvatska
Dvoznak: 1X1.90
Španjolska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pred nama je jedna od najvažnijih utakmica u hrvatskoj nogometnoj povijesti, u kojoj naša reprezentacija u nedjelju u Rotterdamu ima priliku protiv Španjolske osvojiti titulu u Ligi nacija.

Družina izbornika Zlatka Dalića odigrala je impresivno protiv Nizozemske i zasluženo došla na korak do trofeja, odnosno do zlatne medalje koja nedostaje ovoj fantastičnoj reprezentaciji.

Hrvatska ima dan odmora više od svog protivnika, ali i 30 minuta više provedenih na travnjaku u polufinalu. Na Luki Modriću to se vjerojatno neće osjetiti, jer on i s 38 godina igra briljantno pa se od njega očekuje da povuče naše prema velikoj pobjedi.

U tome će mu pomagati Marcelo Brozović i Mateo Kovačić u veznoj liniji, a prostora na bokovima trebali bi imati Ivan Perišić i Josip Juranović. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Dalić ponovo koristiti mladog Luku Ivanušeca u ofenzivi, startera protiv Nizozemske koji uopće nije bio pozvan na SP u Katar.

U napadu se naši uzdaju u inspiraciju Brune Petkovića, strijelca prekrasnog gola u srijedu, a tu su još Andrej Kramarić i Mario Pašalić koji uvijek mogu svojim potezima riješiti utakmicu.

Posebno odgovorno morat će igrati hrvatska obrana, s Josipom Šutalom i Domagojem Vidom kao stoperima, a ako dvoboj ode do raspucavanja penala, tada se možemo uzdati u odličnog Domagoja Livakovića.

S druge strane, Španjolci pod novim izbornikom Luisom de la Fuenteom nisu briljirali u polufinalu, no obavili su svoj posao protiv Italije i igraju drugo zaredom finale Lige nacija.

Radi se o reprezentaciji koja u posljednje vrijeme daleko dolazi na natjecanjima na europskoj sceni, no na trofej čeka još od 2012. godine, kada je nanizala tri velike titule, dva Eura i jedan SP. Tih igrača gotovo da više nema u kadru, a kapetan je Jordi Alba, dok je od starijih pozvan i iskusni Jesus Navas.

De la Funte ne može računati na ozlijeđenog Pedrija, no ima Alvaru Moratu koji nas je namučio u prethodnim međusobnim utakmicama, uključujući i onu koja je završila 5:3 u osmini finala prethodnog Eura.

Španjolci još imaju opasnog Danija Olma, kao i Joselua kao zlatnog džokera pa definitivno našima neće biti lako na stadionu De Kuip, ali sigurni smo da imaju realnu šansu pobijediti i osvojiti trofej…

Prethodni dvoboji:
28.06.21 Hrvatska3:5Španjolska EP
15.11.18 Hrvatska3:2Španjolska ULN
11.09.18 Španjolska6:0Hrvatska ULN
21.06.16 Hrvatska2:1Španjolska EP
18.06.12 Hrvatska0:1Španjolska EP

Izostanci i ozljede:

Nizozemska: Joško Gvardiol (ozljeda trbušnog zida), Luka Sučić (ozljeda koljena), Marko Livaja (osobni razlozi).

Italija: Pedri (ozljeda zgloba), Nico Williams (ozljeda mišića).

Španjolska zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao da ništa nisu naučile iz prethodne utakmice, online kladionice ponovo su odlučile izrazito favorizirati hrvatskog protivnika u finalu Lige nacija.

Mi se s tim apsolutno ne slažemo i ne vidimo po čemu su Španjolci toliko bolji od naših. Dapače, vjerujemo da ako žele pobjedu, morat će se namučiti kroz više od 90 minuta igre. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na dvoznak 1X na Hrvatsku u regularnom vremenu, uz primamljivu kvotu 1.90 u kladionici 22bet. Ona postaje dobitna čak i ako naši izgube u produžetku ili na penale.

Iako su neke utakmice naših protiv Španjolske bile istinske golijade, poput one prethodne koja je završila 5:3, ovaj put vjerujemo da će se igrati tvrdo. Pazit će se na svaki milimetar travnjaka, zbog čega ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola u regularnom vremenu, na što možete zgrabiti kvotu 1.85 u kladionici 20bet.

Zanimljivo djeluje i ono što nudi Rabona, da će Španjolci zabiti manje od 1.5 gola u regularnom vremenu, na što vam se smiješi kvota 1.70. Nikog ne bi iznenadilo da bude baš tako u Rotterdamu.

Ne zaboravimo niti kombinacijske oklade, kao dobar način kako podebljati kvotu. Izdvajamo okladu 1X na Hrvatsku uz manje od 2.5 gola u regularnom dijelu susreta, na što možete uzeti atraktivan koeficijent 2.90.

Kad igra Hrvatska, uvijek je moguće da dvoboj ode do raspucavanja penala, a ako se okladite na takav scenarij možete uzeti koeficijent 6.20, što će neki igrači sigurno probati odigrati.

Za kraj, spomenimo okladu na dosuđen penal tijekom utakmice, uz kvotu 2.85, kakva smo čak dva vidjeli u prethodnom dvoboju Hrvatske, a igrači će ih itekako htjeti iznuditi i tijekom velikog finala…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top