Turska vs. Wales – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava kvalifikacija za Euro

Forma:
W L W W W
  • Sinobo Stadium
  • Početak: 19. lipanj 20:45
Forma:
L W D L L
DOMAĆIN 1.95
Remi 3.41
GOST 4.28
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Dok Hrvatska lovi medalju u Ligi nacija, u našoj kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo igra se važan dvoboj u Samsunu, gdje će snage odmjeriti Turska i Wales.

Naime, u petak su se dogodila dva važna rezultata i Turska je pod izbornikom Stefanom Kuntzom izbila na prvo mjesto, zahvaljujući trijumfu protiv Latvije. S druge strane, Velšani su doživjeli bolan poraz kod kuće od Armenije i tako bacili u vodu bod izboren na Poljudu u ožujku, uz koji se činilo da rastu njihovi izgledi da odu na europsku nogometnu smotru.

Turska sada želi izbjeći drugi uzastopni poraz na svom terenu, nakon što je pokleknula doma protiv Hrvatske prije tri mjeseca. U tome bi joj trebala pomoći dobra igra najboljeg igrača Hakana Calhanoglua, važnog kotačića u igri milanskog Intera.

Mehmet Umut Nayir mogao bi startati u ovom dvoboju u vršku napada, a opasan po gol gostiju definitivno bi trebao biti Cengiz Under, još jedan nogometaš velikog potencijala u turskim redovima.

Kerem Aktürkoglu i Arda Güler još su dva rješenja koja Kuntz ima prema naprijed pa se Turci nadaju novim vrijednim golovima, nakon što su tri zabili za vikend u Rigi.

No, poseban fokus u ovoj utakmici bit će na obranu, jer Fehmi Günok trebat će svu dostupnu pomoć svojih suigrača, kako bi sačuvao svoju mrežu više puta od suparničkog golmana.

S druge strane, izbornik Robert Page i njegovi Velšani mnogo su toga upropastili u petak u Cardiffu protiv Armenije, no eventualna pobjeda usred Turske vratila bi ih na vodeće mjesto na ljestvici.

To je način na koji Wales razmišlja uoči ovog dvoboja, no svjesni su da je to lakše reći nego realizirati. Očekivat će se mnogo od iskusnih igrača, poput Kieffera Moorea i Aarona Ramseyja, no morat će povući i oni mlađi.

Harry Wilson i Daniel James koji su zabili u prethodnom dvoboju mogli bi ponovo biti u udarnoj momčadi, a Ethan Ampadu i suradnici u defenzivi morat će biti izuzetno oprezni prema nazad, kako im se ne bi dogodio fijasko poput onog protiv Armenije.

U svakom slučaju, pred nama je na stadionu Samsun 19 Mayis jedan od ključnih dvoboja u kvalifikacijama za Euro, nakon kojeg će se ekipa koja izgubi morati na jesen vaditi protiv Hrvatske…

Prethodni dvoboji:
16.06.21 Turska0:2Wales EP
20.08.97 Turska6:4Wales SPK
14.12.96 Wales0:0Turska SPK
25.03.81 Turska0:1Wales SPK
15.10.80 Wales4:0Turska SPK

Izostanci i ozljede:

Turska: nema značajnih izostanaka.

Wales: Neco Williams (fraktura lica), David Brooks (nespreman).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što je bilo za očekivati, nakon debakla u petak kladionice u Hrvatskoj daju određenu prednost Turskoj u okršaju ovog ponedjeljka protiv Walesa.

Tečaj koji je postavljen čini nam se zapravo sasvim dobar, jer smatramo da su Turci zaista ekipa koja zaslužuje s Hrvatskom ići na Euro i to bi trebali potvrditi u ovoj utakmici. Zato je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Turske, uz koeficijent 1.95 kojeg nudi kladionica 20bet.

Jedan od prethodnih ovih suparnika završio je u Turskoj nevjerojatnim rezultatom 6:4, no ovaj put očekujemo puno tvrđi okršaj. Zato ima smisla odigrati i okladu na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola u ovom susretu, na što možete uzeti kvotu 1.71.

U kladionici 22bet možete se pak kladiti da gol NEĆE pasti u oba poluvremena, uz tečaj 1.85, a svakako djeluje zanimljivo i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete uzeti koeficijent 2.14.

Neki će posegnuti i za kombinacijskom okladom, od kojih izdvajamo 1X na Tursku uz manje od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti 2.07, što djeluje sasvim realno kad uzmemo u obzir odnos snaga i važnost dvoboja.

Za kraj, spomenimo i veliki koeficijent 10.00 kojeg možete dobiti ako se kladiti da će se dogoditi isključenje i penal u ovoj utakmici. S obzirom na viđeno u petak ovakav scenarij definitivno nije nemoguć pa će lovci na visoke kvote svakako uzeti u obzir ovu opciju, uoči okršaja u Samsunu koji sigurno neće biti dosadan ni sterilan…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top