Hajduk vs. Vitoria Guimaraes – Tipovi za klađenje i najava Europske konferencijske lige

Forma:
W W D D L
  • Stadion Poljud
  • Početak: 04. kolovoz 21:00
Forma:
D W W W D
Hajduk
Manje od 2.5 gola1.70
Vitoria
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon ispadanja Osijeka i Rijeke iz kvalifikacija za Europsku konferencijsku ligu, ovog četvrtka na scenu stupa Hajduk, koji će snage u Splitu odmjeriti s Vitorijom Guimaraes.

Bit će to ozbiljan ispit snage momčadi Valdasa Dambrauskasa, koja je prošle sezone u svom prvom europskom nastupu ispala od kazahstanskog Tobola, a ovaj put mora igrati s ozbiljnim Portugalcima koji su u prethodnom kolu bez problema izbacili mađarsku Puškaš Akademiju.

Hajduk je također prilično dobro započeo sezonu, jer u Superkupu je na Maksimiru izgubio tek nakon izvođenja penala, da bi zatim ostvario dvije rutinske pobjede protiv Istre i Varaždina u domaćem prvenstvu.

Što je najvažnije za Splićane, Marko Livaja odmah je proradio i počeo trpati golove, a upravo njegov doprinos mogao bi biti ključan u Europi, ako se Hajduk želi dokopati grupne faze, u kojoj nije igrao više od čitavog desetljeća.

Obrana će protiv Vitorije također morati biti na visini zadatka i bit će zanimljivo vidjeti hoće li odmah priliku dobiti nigerijski branič Chidozie Awaziem koji je nekoliko dana uoči utakmice stigao u Hrvatsku, kao igrač s iskustvom igranja u Portugalu.

Naravno, Lovre Kalinić među vratnicama također će morati biti na visini zadatka, a u ofenzivi bi priliku mogli dobiti Stipe Biuk i Jan Mlakar, kao dodatna rješenja uz nezamjenjivog Livaju.

Hajduk će morati igrati organizirano i ozbiljno u ovoj utakmici ako želi izvući pozitivan rezultat, a to što još uvijek nije primio pogodak u novoj sezoni definitivno budi optimizam kod navijača, koji će ispuniti Poljud do posljednjeg mjesta.

S druge strane, Vitoria je momčad koja možda nije u rangu Sportinga, Benfice ili Porta, ali spada u gornji dom portugalskog prvenstva i dobro je otvorila sezonu pod novim trenerom Morenom, s kojim je lakoćom izborila okršaj s Hajdukom.

Radi se o ekipi krcatoj Brazilcima, od kojih vrijedi izdvojiti u napadu Andre Silvu i Andersona Silvu, koji bi mogli predstavljati opasnost, dok u sredini terena igra daroviti André Almeida, igrač s najboljom perspektivom u portugalskoj momčadi.

Izdvojiti još vrijedi Brunu Varelu, kao odličnog golmana, koji će biti posljednja prepreka pred napadačima Hajduka, željnih osigurati barem minimalnu prednost uoči uzvrata…

Prethodni dvoboji:
Hajduk-nikad dosad igrali-Vitoria

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Nikola Kalinić (ozljeda zgloba).

Vitoria: Tomás Händel (ozljeda mišića).

Hajduk zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako će atmosfera na Poljudu biti paklena i domaći nogometaši će vjerojatno letjeti u početnim minutama utakmice, svejedno vjerujemo da nas čeka ovog četvrtka šahovska partija između Hajduka i Vitorije, u kojoj neće biti mnogo prostora za napadače.

Hajduk je pokazao u uvodnim utakmicama sezone da zna kako sačuvati vlastitu mrežu, a bez primljenog gola prošla je i Vitoria pokraj Puškaš Akademije, uz 0:0 u gostima u uzvratu. Baš zbog toga naša glavna preporuka za ovu utakmicu je zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 1.70 kojeg nudi bet365.

Po istoj logici ima smisla igrati i okladu oba tima NE daju gol, uz kvotu 1.85 koju nudi kladionica 20bet, što se dogodilo baš u svakoj službenoj utakmici koju su igrali ovi suparnici u novoj sezoni.

Ima smisla i oklada koju nudi 22bet, da gol neće biti postignut u oba poluvremena, uz kvotu 1.76, a neki će poželjeti i odigrati kombinacijsku okladu, poput one na dvoznak X2 na Vitoriju uz manje od 2.5 gola na utakmici, uz koeficijent 2.44.

Što se pak oklada na točan rezultat tiče, to je uvijek svojevrsna lutrija, no 0:0 uz kvotu 8.00 ima smisla, kad vidimo na koji su način ove dvije momčadi ušle u sezonu i koliki je ulog u ovoj utakmici.

Za kraj, spomenimo svakako i kvote na ishod utakmice, jer na pobjedu Hajduka možete dobiti 2.36, a na Vitoriju 3.05, a remi ide uz 3.50, što nam djeluje i kako najizgledniji rasplet dvoboja na Poljudu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top