Hajduk vs. Rijeka – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
W W W W W
  • Stadion Poljud
  • Početak: 26. veljača 18:00
Forma:
W L W L W
Hajduk
Oba daju gol: Da1.83
Rijeka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pred nama je jedno od najuzbudljivijih kola ove sezone u Prvoj HNL. U nedjelju međusobno igraju Osijek i Dinamo, a dan ranije na Poljudu igra se Jadranski derbi, u kojem Hajduk traži nastavak pobjedničke serije, a Rijeka povratak u borbu za titulu.

Momčad Valdasa Dambrauskasa u odličnoj je formi u novoj kalendarskoj godini. Hajduk ima pet pobjeda u nizu i s mnogo euforije dočekuje svoju dosad najtežu utakmicu u 2022. godini, protiv momčadi koja je izbacila Dinamo iz hrvatskog Kupa i može igrati ravnopravno sa svakim.

No, Splićani su se značajno pojačali ove sezone i ne boje se više nikog. Predvodi ih Marko Livaja, koji je s nova tri pogotka protiv Hrvatskog dragovoljca učvrstio svoje mjesto najboljeg strijelca domaćeg prvenstva, dok mu je pridružen i povratnik Nikola Kalinić, koji svakako može napraviti razliku u napadu.

Za Hajduk je problem u ovoj utakmici ozljeda Filipa Krovinovića koji igra važnu ulogu u sredini terena, no treninzima su se vratili Lovre Kalinić i Jan Mlakar pa će Dambrauskas imati na raspolaganju dovoljno moćnu momčad ove subote.

U klub je ove zime stigao i Lukas Grgić iz LASK-a, koji se odmah nametnuo u sredini terena, a tu je i Gergö Lovrencsics, mađarski bek koji se pokazao kao jedno od glavnih pojačanja ove sezone.

Hajduk igra ofenzivno i zabija puno golova, a isto vrijedi i za Rijeku. Gostujuća momčad ima već 49 postignutih pogodaka, više nego itko drugi u Prvoj HNL, zbog čega trener Goran Tomić može biti zadovoljan.

No, obrana je puno puta pokleknula i zato Riječani zaostaju za vodećim trojcem na ljestvici pa im je nužna pobjeda u ovom derbiju. Uzdat će se prije svega u Josipa Drmića, drugog strijelca prvenstva, koji ima 14 postignutih pogodaka ove sezone, dok Livaja ima 21.

Tomić na raspolaganju ima još kvalitetnih igrača u ofenzivi, prije svega Roberta Murića koji se preporodio ove sezone, ali i Slovenca Harisa Vučkiča, koji često zabija važne golove.

U sredini terena Rijeka također ima nekoliko odličnih igrača, prije svega Domagoja Pavičića koji je stigao iz Dinama, dok razliku može napraviti i Prince Ampem, ganski ofenzivac koji je stigao iz Šibenika.

U prethodnom dvoboju Hajduk je dramatično svladao Rijeku na Rujevici, duboko u sudačkoj nadoknadi te ima više uspjeha u zadnjih pet utakmica nego što je imao u prošlosti protiv istog protivnika. No, na Poljudu sve kreće od nule i pitanje pobjednika ostaje neizvjesno, u derbiju koji nas je rijetko razočarao…

Prethodni dvoboji:
21.11.21 Rijeka2:3Hajduk HNL
29.08.21 Hajduk1:2Rijeka HNL
01.05.21 Hajduk3:2Rijeka HNL
27.02.21 Rijeka0:1Hajduk HNL
10.02.21 Rijeka0:1Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Filip Krovinović (ozljeda gležnja), Samuel Edouk (ozljeda koljena).

Rijeka: Jorge Obregon (ozljeda koljena), Iker Pozo (ozljeda koljena).

Hajduk zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što je bilo i za očekivati, online kladionice pridružile su se euforiji i na Hajduk ponudile prilično nizak koeficijent na pobjedu, koji će neki igrači svakako odigrati, ali djeluje prilično neisplativ.

Mi smatramo da Rijeka također ima oružja s kojima može ugroziti protivnički gol i sigurno će imati svoje prilike u ovoj utakmici. Zato je naša preporuka oklada na oba tima daju gol, uz koeficijent 1.83 koji nudi kladionica 22bet.

Također, smatramo da je dobra odluka kladiti se na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz kvotu 1.72 koju daje Bet365. Ipak su obje momčadi bolje u ofenzivi nego u defenzivi, a važnost derbija nije sprječavala ove klubove da teže golovima u prethodim sličnim utakmicama.

Ne zaboravimo niti dosuđen penal, uz koeficijent 2.40, koji je postao pravilo u utakmicama Hajduka, a ne iznimka.

Ako čvrsto vjerujete u Splićane, naći ćete u 22bet okladu da će domaćin voditi više od 30 minuta u ovoj utakmici, uz primamljivi koeficijent 1.85.

I naravno, tu je klađenje uživo, jer dok je utakmica u tijeku najlakše će biti procijeniti u kojem smjeru ide. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz koeficijent oko 2.00, u ovom trenutku čini se kao dobar izbor live listića, pod uvjetom da pitanje pobjednika do tada ne bude riješeno…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top