Dinamo vs. Sevilla – Tipovi za klađenje i najava Europske lige

Forma:
D L W W W
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 24. veljača 18:45
Forma:
D W W D D
DOMAĆIN 3.49
Remi 3.47
GOST 2.15
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pred Dinamom je ovog četvrtka još jedna “nemoguća misija” u Europskoj ligi, jer na svom stadionu ganja zaostatak 1:3 protiv Seville, u dvoboju sa šesterostrukim pobjednikom ovog natjecanja.

Trener Željko Kopić pod velikim je pritiskom, kako to obično bude u Maksimiru čim krenu neuspjesi. Poraz u Sevilli nije bio neočekivan, ali izgubljeni bodovi za vikend protiv Lokomotive nisu mu trebali pa ako nastavi s posrtajima, definitivno neće opstati na klupi aktualnog prvaka Hrvatske do sljedećeg tjedna.

A vaditi se protiv Seville nije nimalo jednostavno, kao ni protiv Osijeka, s kojim igra za vikend. Dinamo je u nezgodnoj poziciji, no sjetimo se samo uzvrata protiv Tottenhama u osmini finala prošlog proljeća, kada su “modri” nadoknadili 0:2 i ostvarili jednu od svojih najvećih europskih pobjeda. Dakle, radi se o klubu kojeg nitko nema pravo podcjenjivati.

No, Dinamo ovaj put ima mnogo problema, jer ozlijeđeni su Arijan Ademi i Luka Ivanušec, a pod žestokim kritikama javnosti već dugo je Bruno Petković, koji na svojoj poziciji u napadu više ne pravi razliku na travnjaku.

Kopić će se prije svega morati uzdati u Mislava Oršića, kojeg je Dinamo odbio prodati ove zime i to je bila prava odluka, jer junak legendarne utakmice protiv Spursa trenutno jedini vuče momčad prema naprijed, a zabio je i u prvom dvoboju protiv Seville.

Teško je reći za koga će se još odlučiti Dinamov strateg u ovoj utakmici u napadu, koji je preferirao Denija Jurića u posljednje vrijeme, a u svim redovima ima i opasnog Komnena Andrića, srpskog napadača koji trpa golove čim mu protivnik ostavi prostora.

A Sevilla baš i nije momčad koja ostavlja mnogo prostora, o čemu svjedoči čvrsto drugo mjesto na ljestvici. No, trener Julen Lopetegui ima razloga za brigu, jer u španjolskoj La Ligi Andalužani već neko vrijeme prosipaju bodove i pokazuju slabosti.

Ipak, protiv Dinama u prvoj utakmici to je izgledalo prilično dobro, s Ivanom Rakitićem kao ključnim čovjekom u sredini terena, koji je donio prednost Sevilli iz penala.

U momčad se nakon duge ozljede vratio iskusni Jesus Navas, a u napadu i dalje dobar posao odrađuje Rafa Mir, kojem je priključen ugledni Anthony Martial ove zime.

Sevilla ima respektabilnu momčad na svim pozicijama, a posebno treba izdvojiti Lucasa Ocamposa koji se odlično ubacuje u ofenzivu ove sezone. Obrana također djeluje impresivno i prima malo golova pa Dinamu neće biti lako kreirati novu senzaciju, protiv momčadi koja u Europskoj ligi uvijek daje svoj maksimum i redovito odlazi do samog kraja…

Prethodni dvoboji:
17.02.22 Sevilla3:1Dinamo EL
02.11.16 Sevilla4:0Dinamo LP
18.10.16 Dinamo0:1Sevilla LP

Izostanci i ozljede:

Dinamo: Perić D. (ozljeda gležnja), Ademi A. (ozljeda mišića), Ivanušec L. (ozljeda aduktora).

Sevilla: Lamela E. (ozljeda ramena), Montiel G. (ozljeda mišića), Rekik K. (ozljeda gležnja), Suso (ozljeda gležnja).

Sevilla osvaja Europsku ligu

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nema sumnje, Dinamo u ovom dvoboju nema što čekati i mora zabiti dva pogotka da bi izborio produžetak, zbog čega će hrvatski prvak morati igrati ofenzivno, kroz veći dio utakmice.

To je nešto što Sevilla jedva čeka, jer ima pregršt kvalitete iz tranzicije postizati pogotke. Iako gostima pobjeda nije nužna, vjerujemo da će Andalužani dočekati svoje prilike i uzeti puni plijen. Zato je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Seville, uz koeficijent 2.15 kojeg nudi 20bet.

Ako pak vjerujete da Mislav Oršić može ponoviti svoju predstavu iz utakmice protiv Tottenhama, kvota je 4.07, a na pogodak Anthonyja Martiala 3.47, koji bi itekako mogao poentirati na Maksimiru.

Vjerujemo da u ovom dvoboju golovi neće izostati, jer Dinamo nema što izgubiti pa se oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz koeficijent 2.03 čini primamljivom. A na dosuđen penal dobit ćete koeficijent čak 2.80, iako se radi o utakmici u kojoj bismo mogli lako vidjeti udarac s bijele točke.

Za kraj, spomenimo i okladu da će prvi gol pasti između 31 i 90 minute, uz koeficijent 2.25, što se čini izgledno, jer ni jedni ni drugi neće bezglavo jurišati od samog početka, već će Dinamo postajati sve ofenzivniji prema kraju utakmicu, a Sevilla zbog toga dobivati sve više prilika poentirati…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top