Hajduk vs. Osijek – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava La Lige

Forma:
L L L L W
  • Stadion Poljud
  • Početak: 14. travanj 16:30
Forma:
W W L L L
Hajduk
Oba daju gol: Da2.01
Osijek
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nastavljaju se derbi utakmice ovog proljeća u HNL-u, s Hajdukom u glavnoj ulozi. Ovog vikenda u Split dolazi Osijek, što znači da ćemo gledati dvoboj treće i četvrte momčadi s ljestvice.

Splićani su proživjeli turbulentni tjedan, u kojem su ostali bez predsjednika Lukše Jakobušića i trenera Mislava Karoglana. U ovoj utakmici klupu će preuzeti Jure Ivanković i trebao bi voditi momčad do kraja sezone, no s Hajdukom se nikad ne zna.

Splitski klub povezao je četiri poraza i odjednom zaostaje 10 bodova za vodećom Rijekom. Dogodilo se to nakon što je zbog ozljede ostao bez Marka Livaje. No, pozitivna vijest za Hajduk svakako je povratak na travnjak Ivana Perišića koji je izgledao vrlo dobro čim je dobio zeleno svjetlo vratiti se nogometu.

Bit će zanimljivo vidjeti kome će novi trener dati prednost u napadu. Nikola Kalinić igrao je od prve minute u prethodnoj utakmici, a tu je još Leon Dajaku. Na poziciji pak lijevog krila Laszlo Kleinheisler ima prednost ispred Josipa Brekala koji se nije proslavio otkad je stigao u Split.

Sredina terena Hajduk također je puna onih koji su u silaznoj putanji. Očekuje se od Rokasa Pukštasa da digne formu i igra kao na početku sezone, dok Filip Krovinović nikad nije u splitskim redovima igrao svoj najbolji nogomet iz Benfice.

Što se obrane tiče, od golmana Ivana Lučića ponovo će se očekivati da stane na gol, iako je ozlijeđen, a Zvonimir Šarlija se vraća nakon odrađenih kartona, što bi ipak trebalo malo učvrstiti splitsku zadnju liniju.

S druge strane, Osijek je imao nekoliko kriza u 2024. godini pod trenerom Zoranom Zekićem, no u posljednje vrijeme malo se trgnuo i vratio na četvrto mjesto u HNL-u.

To je pozicija koja ovog ljeta vodi u Europu pa će je Osječani pod svaku cijenu pokušati zadržati. Za Zekića je važno da Kristijan Lovrić u posljednje vrijeme igra vrlo dobro u ofenzivi, a na raspolaganju je i Ramon Mierez koji je radio probleme Hajduku u prethodnom dvoboju na Opus Areni.

Petar Pušić i Domagoj Bukvić najbolja su osječka rješenja na krilima, a doprinos se očekuje i od Darka Nejašmića u sredini terena, u utakmici na Poljudu u kojoj i jedni i drugi vjeruju da mogu ostvariti pobjedu…

Prethodni dvoboji:
03.02.24 Osijek1:1Hajduk HNL
08.11.23 Osijek0:1Hajduk HNL
22.10.23 Hajduk0:2Osijek HNL
13.05.23 Hajduk3:0Osijek HNL
12.03.23 Osijek0:2Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Dario Melnjak (ozljeda koljena), Mihael Žaper (ozljeda koljena), Marko Livaja (ozljeda mišića).

Osijek: Kristian Fućak (ozljeda koljena), Oleksandr Drambajev (ozljeda mišića) Marko Barešić (ozljeda ključne kosti), Luka Branšteter (ozljeda koljena).

Hajduk zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč seriji od četiri poraza u nizu, online kladionice svejedno su proglasile Hajduk velikim favoritom u ovoj utakmici.

Mi se s tim ne slažemo i vjerujemo da će Osijek imati svojih trenutaka na Poljudu. I jedni i drugi su pokazali pregršt slabosti u obrani ove sezone, što bi posebno moglo doći do izražaja u ovoj splitskoj utakmici. Zato je naša glavna preporuka oklada na okladu oba tima daju gol, uz koeficijent 2.01 kojeg nudi kladionica 20bet.

Po istoj logici zanimljivo djeluje i oklada da gol pada u oba poluvremena, na što možete dobiti kvotu 1.84 u kladionici 22bet. Alternativa tome je oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz tečaj 2.09.

Oni koji vjeruju da bi se domaćin mogao trgnuti pod novim trenerom imaju priliku podebljati tečaj na trijumfu domaćina u kladionici bet365. Izdvajamo okladu da Hajduk zabija gol u oba poluvremena, uz koeficijent 2.75, dok ćete dobiti 2.50 ako odigrate poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako Splićani povedu u prvih 45 minuta i pobijede na kraju.

Tu su i oklade na kornere. Pa tako možete uzeti tečaj 2.00 ako odigrate na više od 9.5 kornera na utakmici, što definitivno možemo zamisliti u ovom derbiju.

Za kraj, spomenimo i okladu na crveni karton, uz kvotu 5.00, što je uvijek moguće u hrvatskim derbijima, pogotovo u onom u kojem je jedna momčad pod ogromnim pritiskom navijača, željnih u nedjelju pobjede pod svaku cijenu…

U kladionici Rabona skupljanjem sličica nogometaša možete osvojiti do 2000 € bonusa!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top