Atletico vs. Girona – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava La Lige

Forma:
W W L W L
  • Wanda Metropolitano
  • Početak: 13. travanj 14:00
Forma:
W L W L W
DOMAĆIN 2.07
Remi 3.70
GOST 3.50
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Španjolska La Liga polako ulazi u svoju završnicu, a ove subote derbi se igra u Madridu, gdje će snage odmjeriti ekipe Atletica i Girone.

Domaća momčad pod Diegom Simeoneom možda se pobjedom protiv Borussije u srijedu približila plasmanu među 4 najbolje momčadi Europe, no u španjolskom prvenstvu situacija nije tako sjajna. Crveno-bijeli se bore s Athletic Bilbaom za posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka i nemaju pravo na posrtaj.

Baš zbog toga argentinski stručnjak neće moći odmarati svoje najjače uzdanice u ovom dvoboju. Očekuje se da na teren istrči Antoine Griezmann, ključan igrač u napadu Atletica, dok bi na poziciji centarfora trebao igrati Alvaro Morata.

Od onih iz drugog plana Angel Correa mogao bi dobiti minutažu, kao i mladi Rodrigo Riquelme koji je već ima nekoliko zapaženih nastupa ove sezone. Saul Niguez također predstavlja osvježenje koje treba Atleticu, dok će kapetan Koke morati stisnuti zube i odraditi još jedan težak okršaj.

Atletico ima problema s ozljedama. Nedostaje moćni bek Mario Hermoso, a ponovo se ozlijedio i Memphis Depay. No, barem se u obrani oporavio Jose Maria Gimenez, dok sjajni Jan Oblak ostaje glavna uzdanica ove momčadi u defenzivi, što čini navijače vrlo optimističnima.

S druge strane, Girona je pod trenerom Michelom Sanchezom jedna od najvećih senzacija ove sezone u cijeloj Europi. Dugo je u stopu pratila Real na vrhu ljestvice, a sada drži treće mjesto i ima odlične izgleda na toj poziciji i ostati.

Njezin najopasniji igrač svakako je Brazilac Savio, ofenzivac kojeg će Girona teško zadržati i sljedeće sezone. Ukrajinci Artem Dovbik i Viktor Cigankov također su vrlo opasni prema naprijed, a tu je i iskusni Christian Stuani kao idealan džoker s klupe.

Yangel Herrera i Aleix Garcia još su dva igrača koji odrađuju odličan posao u redovima Girone ove sezone, prije svega u sredini terena. Poseban pritisak bit će pak na gostujućoj obrani i golmanu Paulu Gazzanigi, na stadionu Wanda Metropolitano kojeg je ponovo zahvatila nogometna groznica, kao u najboljim Simeoneovim trenerskim danima…

Prethodni dvoboji:
30.10.22 Girona4:3Atletico LL
17.02.19 Girona0:1Atletico LL
31.01.19 Atletico2:1Girona LL
24.01.19 Atletico2:0Girona LL
26.08.18 Atletico3:3Girona KK

Izostanci i ozljede:

Atletico: Barrios P. (žuti kartoni), Depay M. (ozljeda mišića), Hermoso M. (ozljeda mišića), Lemar T. (ozljeda Ahilove tetive), Vitolo (ozljeda koljena).

Girona: Artero R. (ozljeda gležnja), Martin I. (žuti kartoni), Roca J. (ozljeda koljena), Villa T. (ozljeda koljena).

Atletico zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog kvalitete igračkog kadra, što zbog trenutne forme, kladionice u Hrvatskoj daju prednost Atleticu u ovom nogometnom dvoboju.

Mi se s tim slažemo i vjerujemo da Simeoneova momčad neće igrati pod ručnom zbog gostovanja u Dortmundu u utorak. Baš suprotno, crveno-bijeli jurnut će po trijumf koji bi ih dodatno napunio samopouzdanjem uoči završnice Lige prvaka. Zato je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Atletica, uz koeficijent 2.07 u kladionici 20bet.

U utakmicama u kojima igra Girona pogodaka nikad ne nedostaje. Zato ima smisla ono što nudi kladionica 22bet, okladu da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, na što možete dobiti tečaj 1.84. Alternativa tome je oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz kvotu 2.01.

Ako pak želite podebljati tečaj na domaćinu, bet365 nudi nekoliko zanimljivih opcija za vas. Izdvajamo okladu na gol Atletica u oba poluvremena, uz koeficijent 2.75, dok ćete dobiti 3.20 ako odigrate poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako domaćin povede u prvom poluvremenu i zadrži prednost do samog kraja.

Kladiti se možete i na kornere. Kvota je 2.37 na više od 10.5 kornera, što je zanimljiva opcija kad uzmemo u obzir da bi se moglo igrati prilično otvoreno u Madridu.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.30 na pogodak Alvara Morate, dok je kvota 2.62 ako tipujete na Antoinea Griezmanna. S druge strane, tečaj je 2.50 na gol Artema Dovbika, a 2.62 da će poentirati Christian Stuani.

Za kraj, spomenimo i okladu na autogol, uz tečaj 8.00, što definitivno možemo zamisliti u ovom okršaju Atletica i Girone, u kojem nikog ne bi iznenadila pokoja velika pogreška braniča…

U kladionici Favbet bonus dobrodošlice od 700 € iskoristiv je na utakmicama španjolske La Lige!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top