Hajduk vs. Osijek – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
D W D W W
  • Stadion Poljud
  • Početak: 05. studeni 17:30
Forma:
W L W W W
Hajduk
Manje od 2.5 gola1.81
Osijek
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nastavlja se serija derbija u HNL-u, a nakon što su u prethodna dva kola odmjerili snage s Dinamom, ove subote Hajduk i Osijek igraju međusobno.

Domaća momčad predvođena trenerom Mislavom Karoglanom i dalje vjeruje da se može uključiti u borbu za naslov prvaka, a svakako su joj pomogli upravo Osječani, koji su prošlog vikenda u magli Gradskog vrta svladali Dinamo i tako zakomplicirali prvenstvo.

Hajduk je pak ostao bez trijumfa u sudačkoj nadoknadi protiv Lokomotive, no sada se na travnjak vraća Marko Livaja, daleko najbolji nogometaš splitske momčadi pa je i optimizam velik među klupskim navijačima.

Karoglan ima problem među vratnicama, jer se Lovre Kalinić teško ozlijedio, no mladi Karlo Sentić trebao bi biti sasvim zadovoljavajuća alternativa, dok najviše briga domaća momčad zapravo ima u sredini terena, jer Filip Krovinović i suigrači nerijetko upadaju u faze utakmice u kojima prepuštaju dominaciju protivniku.

Splitski navijači nadaju se da bi derbi mogao biti pravi trenutak da zablista još netko u ofenzivi, poput Nikole Kalinića ili Jana Mlakara, a tu je još mladi Stipe Biuk koji definitivno može biti prevaga na travnjaku.

S druge strane, Osijek se stabilizirao pod vodstvom Renea Pomsa, o čemu svjedoči već spomenuta pobjeda protiv Dinama, u utakmici u kojoj je momčad izgledala prilično dobro i na kraju iskoristila maglovite uvjete na svom stadionu.

Junak trijumfa bio je Ramon Mierez, koji je prošle sezone ispao iz forme pod Nenadom Bjelicom, no sada se ipak vraća i na terenu ponovo izgleda kao najbolji strijelac HNL-a, što je i bio prije dvije sezone.

Osijek ima ponešto problema s ozljedama pa je pitanje hoće li mu biti na raspolaganju Laszlo Kleinheisler, dok u obrani nisu potpuno zdravi Danijel Lončar i Mile Škorić, a ne konkurira za sastav ni Jevhen Čeberko.

Ipak, zamjene su se pokazale odličnima protiv Dinama, jer Ivica Ivušić nije primio pogodak, a Poms ima nekoliko odličnih rješenja i prema naprijed, uključujući Miju Caktaša koji jedva čeka dvoboj s bivšim klubom, s kojim se nije rastao u dobrim odnosima.

U svakom slučaju, na stadionu Poljud čeka nas čvrsta, izjednačena i uzbudljiva utakmica, u kojoj će ljubitelji hrvatskog nogometa definitivno uživati…

Prethodni dvoboji:
28.08.22 Osijek2:1Hajduk HNL
03.04.22 Osijek0:0Hajduk HNL
19.12.21 Hajduk0:0Osijek HNL
03.10.21 Osijek1:1Hajduk HNL
25.07.21 Hajduk1:2Osijek HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Lovre Kalinić (ozljeda koljena).

Osijek: Laszlo Kleinheisler (ozljeda mišića), Jevhen Čeberko (ozljeda lista), Mile Škorić (ozljeda mišića).

Hajduk zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Znamo da su derbiji u Prvoj Hrvatskoj Nogometnoj Ligi oduvijek bili rovovske bitke, a posebno to vrijedi za obračune Hajduka i Osijeka, koji nerijetko završavaju bez postignutih pogodaka.

Ovaj put golova bi na Poljudu možda moglo biti, no napadači će ponovo imati minimalan prostor za djelovanje pa ne očekujemo previše pogodaka. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 1.81 u kladionici 22bet.

Gosti imaju mnogo pozitivnih rezultata iz prošlosti u Splitu, zbog čega će mnogi odigrati i okladu na dvoznak X2 na Osijek, na što možete dobiti primamljivu kvotu 2.01, dok se može otići i korak dalje pa odigrati u kladionici 20bet kombinaciju X2 na Osijek uz manje od 2.5 gola na utakmici, na čemu ćete zgrabiti atraktivni tečaj 2.92.

Ako se pak poželite kladiti na točan rezultat, Rabona vam daje kvotu 9.00 na rezultat 0:0, iako su dvije od tri posljednje utakmice ovih suparnika završile upravo bez golova. Na rezultat 1:1 koeficijent je pak 6.00, što također možemo zamisliti u ovom derbiju.

Ima svakako smisla i oklada da gol neće pasti u oba poluvremena, uz kvotu 1.90, a neki će sigurno probati i oba time NE daju gol, uz tečaj 1.88.

Za kraj, vrijedi još spomenuti uživo klađenje, jer tek kad započne akcija postat će jasnije tko ima veće izglede na Poljudu ostvariti pobjedu. Oklade na ishod utakmice, zbroj golova i tko će sljedeći zabiti gol trebale bi biti lakše za pogoditi dok se derbi odvija pred vašim očima pa svakako imajte otvorenu omiljenu online kladionicu i reagirajte brzo čim se pojavi obećavajući koeficijent…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top