Chelsea vs. Arsenal – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
W L W D D
  • Stamford Bridge
  • Početak: 06. studeni 13:00
Forma:
W W L D W
Chelsea
Oba daju gol: Da1.71
Arsenal
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon europskih uzbuđenja tijekom tjedna, najjači članovi engleskog Premiershipa vraćaju se međusobnim obračunima, s nedjeljnim derbijem Chelseaja i Arsenala kao najzanimljivijom utakmicom.

Momčad Grahama Pottera u srijedu je svladala Dinamo, u utakmici u kojoj je pokazala određene slabosti u obrani, no napad je obavio solidan posao.

Ako se želi uključiti u borbu za naslov prvaka Engleske, Chelsea definitivno mora pobijediti Arsenal ovog vikenda, no to neće ići glatko. Najveći problem “plavima” su ozljede u veznoj liniji, jer N’Golo Kante već dugo ne igra, dok se nedavno ozlijedio i Mateo Kovačić, čiji je nastup također upitan.

Listi ozlijeđenih priključio se i Ben Chilwell, a ni Dennis Zakaria nije u srijedu izgledao potpuno zdrav dok je izlazio iz igre pa Potteru neće biti lako slagati sastav za londonski derbi, u kojem bi dominacija u posjedu lopte mogla biti presudna.

Ipak, Chelsea prema naprijed ima nekoliko odličnih rješenja, poput Raheema Sterlinga i Pierrea-Emericka Aubameyanga, dok razliku uvijek može napraviti i Christian Pulišić pa domaći navijači ostaju optimisti uoči važne nedjeljne utakmice.

S druge strane, Arsenal pod Mikelom Artetom izgleda odlično cijele sezone i zasluženo vodi na ljestvici, a već se može pohvaliti pobjedama u derbijima protiv Liverpoola i Tottenhama.

No, izgubio je u gostima kod Manchestera Uniteda i ne želi da se ponovo ništa slično, za što bi se trebao pobrinuti Gabriel Jesus kao vođa navale, kojeg Arteta nije odlučio odmarati u nevažnom dvoboju protiv Züricha u četvrtak.

Eddie Nketiah također se nada minutaži u ofenzivi, kao i Brazilac Gabriel Martinelli, dok će važnu ulogu na travnjaku svakako igrati Martin Odegaard i Granit Xhaka u veznoj liniji, koji bi se trebali pobrinuti da gosti stvore dovoljan broj prilika na utakmici za ostvarenje još jedne pobjede.

Ostaje otvoreno pitanje koliko je dobar golman Aaron Ramsdale, koji je mnogo toga skinuo otkad je potpisao za Arsenal, ali djeluje smušeno, kao da će prije ili kasnije primiti neki bizarni pogodak.

Navijači Arsenala nadaju se da se to neće dogoditi u nedjelju na stadionu Stamford Bridge, u jednoj od najvažnijih utakmica engleskog prvenstva uoči duge reprezentativne pauze koja uskoro dolazi…

Prethodni dvoboji:
24.07.22 Arsenal4:0Chelsea PRI
20.04.22 Chelsea2:4Arsenal PL
22.08.21 Arsenal0:2Chelsea PL
01.08.21 Arsenal1:2Chelsea PRI
12.05.21 Chelsea0:1Arsenal PL

Izostanci i ozljede:

Chelsea: Arrizabalaga K. (ozljeda mišića), Chilwell B. (ozljeda bedra), Fofana W. (ozljeda koljena), James R. (ozljeda koljena), Kante N. (ozljeda tetive).

Arsenal: Smith Rowe E. (ozljeda prepone).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U prethodnim dvobojima Chelseaja i Arsenala vidjeli smo različite scenarije, od potpune dominacije jedne ekipe, do golijada i tvrdih utakmica.

Vjerujemo da je forma ovih suparnika trenutno prilično slična, a i jedni i drugi izgledaju bolje u ofenzivi nego u defenzivi. Zato bi napadači mogli doći na svoje u nedjelju pa je naša glavna preporuka za ovu utakmicu oklada oba tima daju gol, uz kvotu 1.71 u kladionici 20bet, što znači da i jedna i druga momčad moraju poentirati, da bi listić bio dobitan.

U Engleskoj se igra žestokim tempom od prve do posljednje minute i uvijek može pasti pogodak, zbog čega svakako ima smisla i ono što nudi 22bet, kvotu 1.75 na okladu da gol pada u oba poluvremena.

Kladiti se možete i tko će dobiti više žutih kartona. Na Chelsea je kvota 2.28, a možemo zamisliti kako domaćin agresivnom igrom pokušava izbaciti iz takta nogometaše Arsenala.

Što se pak strijelaca tiče, na gol Raheema Sterlinga dat će vam bet365 koeficijent čak 4.00, a na pogodak Pierrea-Emericka Aubameyanga kvota je 3.25. S druge strane, dobit ćete 3.10 ako poentira Gabriel Jesus.

Za kraj, spomenimo još okladu na dosuđen penal, uz primamljivi koeficijent 3.14, u utakmici u kojoj će sigurno biti spornih situacija, dok ćete na crveni karton dobiti kvotu 4.70, a nije nemoguće da će netko u nedjelju na Stamford Bridgeu biti poslan ranije u svlačionicu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top