Hajduk vs. Osijek – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
D W W W W
  • Stadion Poljud
  • Početak: 19. prosinac 17:30
Forma:
W D D D W
Hajduk
Manje od 2.5 gola1.74
Osijek
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Uživali smo u neizvjesnom prvom dijelu sezone Prve HNL, a uzbuđenje će kulminirati ove nedjelje velikim derbijem u Splitu, u kojem snage odmjeravaju Hajduk i Osijek.

Nismo očekivali da će čak četiri kluba voditi ravnopravnu borbu za prvo mjesto, jer Dinamo obično odmagli već u ovoj fazi sezone, ali ovaj put to nije slučaj. Osijek drži vodeće mjesto, a Splićani iako su četvrti mogu trijumfom na svom stadionu potpuno preokrenuti situaciju.

Otkad je klub preuzeo Valdas Dambrauskas, Hajduk niže pozitivne rezultate. Litvanski stručnjak uspio je u gostima pobijediti i Rijeku i Dinamo, a ako uspije svladati i Osječane, potvrdit će da je splitski klub zaista dobio ozbiljnog stručnjaka, uz koje može daleko dogurati.

Naravno, svi ti uspjesi ne bi bili mogući bez Marka Livaje, koji je utrpao već 13 golova u domaćem prvenstvu, a odlično se nadopunjuje sa Slovencem Janom Mlakarom, strijelcem 6 pogodaka.

Hajduku puno znači i dolazak veznjaka Filipa Krovinovića koji u Splitu pokušava oživjeti svoju karijeru, a kao pravo pojačanje pokazao se i desni branič Gergő Lovrencsics, koji zaista radi razliku na svojoj strani terena.

Dambrauskas u ovom dvoboju neće moći računati na suspendiranog Nikolu Katića, a upitan je i golman Lovre Kalinić, kojeg bi još jednom mogao zamijeniti veteran Danijel Subašić, junak hrvatskog srebra iz Rusije.

A Osijek također ima problema s ozljedama, no trener Nenad Bjelica ionako voli rotirati svoju momčad pa će zasigurno pronaći 11 igrača koji mogu parirati Splićanima.

Osječani ove sezone igraju nepredvidivo i ne mogu se pohvaliti s mnogo velikih pobjeda. Ipak, uspjeli su prethodni put trijumfirati protiv Hajduka u Splitu, a nisu izgubili ni u posljednjem posjetu Maksimiru, što ih je gurnulo na vrh ljestvice, na kojem bi itekako voljeli ostati od kraja sezone.

Najviše će se očekivati od Ramona Miereza, koji nije u prošlosezonskoj formi, ali u velikim utakmicama može biti prevaga. Petar Bočkaj još nije poentirao ove sezone u Prvoj HNL, no svojim dodavanjima i izvođenjem prekida puno pomaže Osječanima, a Bjelica se nada da će biti spreman i Ivan Fiolić, njegov najbolji strijelac koji je propustio posljednju utakmicu protiv Šibenika.

U svakom slučaju, čeka nas čvrsta utakmica u kojoj bi na Poljudu i jedni i drugi voljeli pobijediti prije zimske pauze, ali nitko ne bi bio niti previše razočaran neriješenim rezultatom…

Prethodni dvoboji:
03.10.21 Osijek1:1Hajduk HNL
25.07.21 Hajduk1:2Osijek HNL
16.04.21 Hajduk0:1Osijek HNL
06.02.21 Osijek2:0Hajduk HNL
07.11.20 Hajduk1:1Osijek HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Nikola Katić (suspenzija), Lovre Kalinić (ozljeda mišića).

Osijek: Amer Hiroš (suspenzija), Ivica Ivušić (ozljeda mišića), Ante Erceg (ozljeda koljena), Vedran Jugović (ozljeda mišića).

Hajduk zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Hajduk je možda u nekim utakmicama zabio i primio mnogo pogodaka, uključujući i posljednju protiv Lokomotive, no ovaj put ga čeka šahovska partija protiv suparnika koji će pod svaku cijenu pokušati izbjeći primanje gola.

Osijek će se na Poljudu postaviti čvrsto, a domaćin također ne bi smio srljati, zbog čega je naša prva preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 1.74.

Po istoj filozofiji, vjerujemo da će najmanje jedna momčad ostati u ovoj utakmici bez onog zbog čega se igra nogomet, a možda i obje. Zato je naš drugi izbor oklada oba tima NE daju gol, uz kvotu 1.82.

Oni hrabri koji love velike koeficijente, uvijek mogu probati odigrati poluvrijeme/kraj X/X, uz koeficijent 4.90, što znači da prvi dio mora završiti neriješenim rezultatom, a tako mora ostati sve do posljednjeg sučevog zvižduka.

Za kraj, 22bet nudi i okladu da će svi golovi biti postignuti na istoj strani terena, uz koeficijent 1.82, a znamo da u Splitu vjetar često diktira uvjete i favorizira onu momčad koja napada uz njega, pa ova oklada uopće nije loš izbor…

Hajduk - Osijek Koeficijenti

22bet

1.74

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.82

Oba NE daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top