Hajduk vs. Osijek – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
W D L W L
  • Stadion Poljud
  • Početak: 25. srpanj 21:00
Forma:
D W W D D
Hajduk
Manje od 2.5 gola2.14
Osijek
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Prvi veliki derbi nove sezone domaćeg prvenstva igra se ove nedjelje na Poljudu. Nakon međunarodnih nastupa u Europa Conference ligi u četvrtak, Hajduk i Osijek odmjerit će međusobno snage, a pobjednik iz ovog dvoboja ne samo što će skočiti u sam vrh ljestvice Prve HNL, već će i dobiti puno samopouzdanja uoči gustog rasporeda utakmica tijekom kolovoza.

Hajduk je ovog proljeća teško mukom izborio nastup u Europi, ali je ostao i bez trenera Paola Tramezzanija, čovjeka koji je pronašao dobitnu formulu, za razliku od njegovih brojnih prethodnika. Novi strateg zove se Jens Gustafsson, dolazi iz Švedske, a zasad ima polovičan uspjeh na klupi splitskog kluba: jedan remi i jednu pobjedu.

Nakon remija s Lokomotivom, splitski klub mora ići po pobjedu u derbiju, kako ne bi još jednom već prije Velike Gospe previše zaostao za vodećima i pao u drugi plan u nacionalnom prvenstvu.

Gustafsson će se uzdati u svoje najjače adute koji su se već istaknuli ovog ljeta. Marko Livaja u napadu najzvučnije je ime Hajduka i bez ikakve sumnje donosi kvalitetu, a po dva gola su zabili Jan Mlakar protiv Lokomotive i Marin Ljubičić protiv Tobola, najavivši svoju dobru sezonu.

No, Osijek će svakako biti najteži protivnik s kojim je dosad splitska momčad igrala i neće joj biti lako. Momčad koju iznimno uspješno vodi Nenad Bjelica već godinama dobro prolazi na Poljudu, a prošle sezone jedina se mogla nositi s Dinamom i borila se sve do proljeća za titulu.

Ovog ljeta Osječani ponovo s mnogo entuzijazma kreću u svoju nogometnu avanturu, a u domaćem prvenstvu startali su s uvjerljivih 3:0 protiv Šibenika, u utakmici u kojoj su gosti u Gradskom vrtu definitivno mogli bolje proći.

Bjelica se uzda u svog napadača Ramona Miereza koji briljira otkad je došao iz Istre, a Damjan Bohar također se ističe u ofenzivi. Ako im dodamo mađarskog reprezentativca Laszla Kleinheislera i odličnog stopera Milu Škorića, jasno je da Osijek ima kvalitetu na svakom dijelu terena, kao i trenera koji zna kako izvući maksimum iz svojih nogometaša.

U svakom slučaju, čeka nas čvrsti derbi u kojem nitko neće htjeti izgubiti, a tri osvojena boda zlata vrijede, iako je još zaista mnogo utakmica pred obje momčadi i sve se stigne nadoknaditi u nastavku sezone…

Prethodni dvoboji:
16.04.21 Hajduk0:1Osijek HNL
06.02.21 Osijek2:0Hajduk HNL
07.11.20 Hajduk1:1Osijek HNL
23.08.20 Osijek1:2Hajduk HNL
05.07.20 Hajduk0:1Osijek HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Alexander Kacaniklić (ozljeda mišića).

Osijek: Ante Erceg (ozljeda koljena).

Hajduk zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Hajduk i Osijek svake godine odigraju najmanje četiri međusobne utakmice, a nekad i više, u kojima se uvijek igra oprezno i bez žurbe, a pobjeđuje onaj koji najbolje iskoristi ukazane prilike.

Ovaj derbi koji se igra usred fokusa oba kluba na Europu ne bi trebao biti drukčiji. Baš zbog toga naš prvi izbor oklade za ovu utakmicu je zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, na što kladionica 22bet nudi obećavajući koeficijent 2.14.

Osijek je odlično prolazio protiv Hajduka i prije nego što ga je preuzeo Nenad Bjelica, a sada ima najboljeg trenera u Hrvatskoj, koji zna kako ne izgubiti. Zato je naša druga preporuka u ovom susretu dvoznak X2 na goste, uz kvotu 1.60.

Izdvojit ćemo još tri oklade koje će neki zasigurno pokušati odigrati. Prva je oba tima NE daju gol, u visok koeficijent 2.24, što je uvijek moguće u ovakvom derbiju. Druga je da će Hajduk zabiti manje od 1.5 gola, uz kvotu 1.75, a za kraj tu je opcija da će prvo poluvrijeme završiti neriješeno, uz koeficijent 2.00, koji djeluje sasvim realno…

Hajduk - Osijek Koeficijenti

22bet

2.14

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.60

Osijek X2

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top