Gorica vs. Rijeka – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
L L L D L
  • Gradski stadion
  • Početak: 11. veljača 17:10
Forma:
W W W D D
Gorica
Oba daju gol: Ne1.86
Rijeka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon tri uzastopne pobjede u 2024. godini, Rijeka u novom HNL izazovu ponovo gostuje kod Gorice, što je i najzanimljivija utakmica ovog vikenda u domaćem prvenstvu.

Trener Željko Sopić može biti jako zadovoljan kako Riječani igraju u posljednje vrijeme, no daleko je naslov prvaka. Družina s Rujevice morat će nastaviti pobjeđivati iz kola u kolo, uključujući i ovo gostovanje na kojem je samo prije dva tjedna gubila 0:2 pa preokrenula na 3:2.

U redovima Rijeke značajno pojačanje mogao bi biti Mirko Marić koji je došao na poziciju napadača ove zime. Bivši nogometaš Osijeka odmah je zabio protiv Istre i tako pokazao da je Sopić imao pravo što je inzistirao na njemu.

U ofenzivi je odličan i Marko Pjaca, još jedan povratnik iz Italije, dok momčadi puno znače i igrači koji su stigli iz Bundeslige. Tu prije svega treba izdvojiti Marca Pašalića, autor nekoliko impresivnih golova, a Franjo Ivanović također je opasan pred suparničkim golom.

U sredini terena Niko Janković je upitan, jer izašao je iz igre u prošlom kolu zbog ozljede mišića. No, pokazalo se da Rijeka ima široku klupu, s Jorgeom Obregonom u odličnoj formi koji može bez problema popuniti različite pozicije u veznoj liniji.

U obrani pak Bruno Goda ostaje bitan u zadnjoj liniji, kao i Nediljko Labrović među vratnicama koji je već pregršt puta spašavao svoju momčad od izgubljenih bodova.

S druge strane, Gorica je pod trenerom Dinko Jeličićem imala vrlo dobre rezultate tijekom jeseni, no trenutno je u maloj krizi. Turopoljska momčad zasad zna samo za poraze u 2024. godini, a s njima se smanjuju izgledi za plasman u Europu.

Problem je prije svega igrački kadar koji nije na nivou najjačih klubova domaćeg prvenstva. Istina je, Tim Matavž i Sven Blummel povremeno zabijaju golove, no daleko je to od efikasnosti koja se traži na najvišem nivou hrvatskog klupskog nogometa.

Potencijal pak definitivno imaju Marko Soldo i Nikola Vujnović, ali njihove najbolje nogometne godine tek dolaze u budućnosti. Vrijedi još spomenuti iskusnog Dinu Štigleca iza kojeg je vrlo dobra nogometna jesen, kao i Marka Maloču koji se uspješno vratio u domaći nogomet.

U svakom slučaju, Gorica na svom Gradskom stadionu morat će prije svega organiziranim obrambenim nogometom traži svoju priliku za pozitivan rezultat, protiv Rijeke koja igra sve bolje i bolje iz utakmice u utakmicu…

Prethodni dvoboji:
24.01.24 Gorica2:3Rijeka HNL
29.10.23 Rijeka1:0Gorica HNL
23.04.23 Gorica1:0Rijeka HNL
12.02.23 Rijeka2:0Gorica HNL
06.01.23 Gorica0:0Rijeka PRI

Izostanci i ozljede:

Gorica: Jure Pršir (kartoni).

Rijeka: Niko Janković (ozljeda mišića).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Prema očekivanjima, hrvatske kladionice u ovoj utakmici vide Rijeku kao izrazitog favorita za dolazak do pobjede, što zbog ugleda, što zbog trenutne forme.

Mi pak smatramo kako će Gorica ovaj put pokušati čvrstom igrom iznenaditi suparnika. Riječane čeka rovovska bitka u Turopolju, u kojoj će jedan ili dva poteza odlučiti pitanje pobjednika. Zato je naša glavna preporuka oklada oba tima NE daju gol, uz koeficijent 1.85 u kladionici 22bet. To znači da barem jedan golman mora sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Po istoj logici ima smisla očekivati i manji broj pogodaka na utakmici u Velikoj Gorici, zbog čega će dio igrača odigrati i na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola u nedjelju, što ide uz koeficijent 1.86.

Ako pak vjerujete da je Sopićeva momčad trenutno prejaka za domaćina, bet365 vam nudi dvije opcije kako podebljati tečaj. Prva je oklada da Rijeka pobjeđuje bez primljenog gola, uz tečaj 2.62, a isto ćete dobiti i ako odigrate poluvrijeme/kraj 2/2. To postaje dobitno ako Riječani povedu u prvih 45 minuta i pobijede na kraju.

Ne zaboravimo ni klađenje na kornere. Kvota je čak 2.10 na više od 9.5 kornera, što možemo zamisliti u ovoj borbenoj utakmici dvije kvalitetne momčadi.

Za kraj, spomenimo i okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz tečaj 2.04, što je scenarij koji bi se definitivno mogao dogoditi u ovoj utakmici, u kojoj bi se akcija travnjaku trebala rasplamsati tek u samoj završnici susreta…

U kladionici Germania bonus dobrodošlice ide do čak 1000 € i iskoristiv je na utakmicama HNL-a!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top