Gorica vs. Hajduk – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
L L W L L
  • Gradski stadion
  • Početak: 09. ožujak 17:10
Forma:
W W D W W
Gorica
Poluvrijeme/kraj: 2/22.50
Hajduk
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog vikenda nastavlja se neizvjesna sezona HNL-a, a najzanimljiviju utakmicu u subotu igraju momčadi Gorice i Hajduka.

Gostujuća ekipa predvođena trenerom Mislavom Karoglanom nada se osvajanju naslova prvaka, prvom za Hajduk još od 2005. godine. No, morat će poboljšati igru u završnici sezone, u kojoj je još čekaju teški okršaji s Dinamom, Rijekom i Osijekom.

Hajduk je izgubio u gostima kod Gorice u prvom dijelu prvenstva i sada to želi popraviti. Splitski navijači nadaju se da bi u subotu na svoje mogao doći Marko Livaja, kapetan i najbolji strijelac momčadi s Poljuda. Ove sezone nije tako raspoložen kao u prethodnima, no još uvijek može napraviti razliku i riješiti utakmicu.

U redovima Hajduka sada operira Josip Brekalo, vrlo dobro pojačanje za splitski klub. Doveden je i Laszlo Kleinheisler koji je poznat po svojim prodorima i dalekometnim udarcima. Odlična vijest za Karoglana svakako je i uspon forme Filipa Krovinovića, strijelca u prethodnom dvoboju protiv Istre.

Što se obrane pak tiče, ona je pokazivala ponešto nesigurnosti u prethodnim utakmicama. No, čvršća je nego što je bila prošle godine, s Ivanom Lučićem među vratnicama. Hajduk se zato nada da bi ovaj put u Velikoj Gorici mogao sačuvati svoju mrežu netaknutom.

S druge strane, Gorica je izgledala impresivno pod Dinkom Jeličićem tijekom jeseni, ali je popustila u novoj kalendarskoj godini.

Turopoljska momčad ima samo jednu pobjedu u nastavku prvenstva, a uspjela je prošli vikend izgubiti čak i od Rudeša, kluba koji prije toga nije pobijedio baš nikog u cijeloj sezoni. To je svakako zabrinjavajuće za domaćina, a Jeličić se nada da bi ofenzivci poput Nikole Vujnovića i Josipa Mitrovića mogli biti raspoloženiji ovog vikenda.

Sredina terena Gorice bit će pod posebnim pritiskom u ovoj utakmici. Zato Jeličić očekuje maksimum od Merveillea Ndockyta i Jure Pršira, kao i ostatka igrača koji drže veznu liniju. Obrana pak s Markom Maločom i Dinom Štiglecom morat će odigrati besprijekorno na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, u utakmici u kojoj domaćinu neće biti lako ponoviti trijumf protiv Hajduka ostvaren tijekom jeseni…

Prethodni dvoboji:
02.12.23 Hajduk3:0Gorica HNL
17.09.23 Gorica2:1Hajduk HNL
26.04.23 Gorica0:0Hajduk HNL
19.02.23 Hajduk2:1Gorica HNL
26.10.22 Hajduk3:1Gorica HNL

Izostanci i ozljede:

Gorica: Marko Soldo (kartoni).

Hajduk: Filip Uremović (ozljeda koljena), Dario Melnjak (ozljeda koljena), Mihael Žaper (ozljeda koljena), Ivan Perišić (ozljeda koljena).

Hajduk zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što smo i očekivali, unatoč posrtaju u Velikoj Gorici u prvom dijelu prvenstva kladionice u Hrvatskoj proglasile su Hajduk izrazitim favoritom u ovoj utakmici.

Mi se s tim slažemo, jer Gorica je u ozbiljnoj krizi i čini se da nedostatak kvalitetnih nogometaša počinje dolaziti do izražaja u njezinim redovima. Vjerujemo da se neće ponoviti iznenađenje od jeseni, već će Hajduk brzo doći do prednosti i zadržati je do kraja. Zato je naša glavna preporuka oklada poluvrijeme/kraj 2/2, uz koeficijent 2.50 u kladionici bet365. To postaje dobitno ako Splićani povedu u prvom dijelu utakmice i pobijede na kraju.

Zanimljivo djeluje i ono što nudi kladionica Rabona, okladu da Hajduk zabija više od 1.5 gola na utakmici, na što možete dobiti kvotu 1.80. Neki će odigrati i okladu da Hajduk zabija u oba poluvremena, uz tečaj 2.75, što je još jedan zanimljiv smjer u kojem je moguće krenuti.

Vrijedi spomenuti okladu da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, što ide uz tečaj 2.25 u kladionici 22bet, a lako bi se moglo pretvoriti u realnost. Alternativa tome je oklada da gol pada u oba poluvremena, na što ćete dobiti 1.86.

Tu je i klađenje na kornere. Kvota je 2.25 na više od 9.5 kornera u utakmici, što je sasvim realan scenarij u dvoboju u kojem će Hajduk žestoko pritiskati, a svoje udarce iz kuta sigurno će imati i domaćin.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo. Nema sumnje, odnos Gorice i Hajduka bit će još lakše detektirati jednom kad akcija započne na travnjaku. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz kvotu koja će se kretati oko 1.90 djeluje obećavajuće, no pojavit će se i druge zanimljive opcije. Zato imajte upaljenu omiljenu kladionicu u subotu popodne i reagirajte čim se pojavi koeficijent za koji ste uvjereni da prolazi…

U kladionici 22bet bonus dobrodošlice do 122 € iskoristiv je na utakmicama HNL-a!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top