Dinamo vs. Osijek – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
W W W W W
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 11. svibanj 19:30
Forma:
W W L W W
Dinamo
Poluvrijeme/kraj: 1/12.05
Osijek
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Još jedna važna utakmica HNL-a igra se ove subote, u kojoj će snage u Zagrebu odmjeriti nogometaši Dinama i Osijeka.

Domaća momčad napravila je pod Sergejom Jakirovićem ključan korak prema naslovu prvaka, kada je u prošlom kolu preokretom svladala Rijeku. Sada “modri” imaju 4 boda prednosti tri kola prije kraja, a trijumf ovog vikenda mogao bi čak biti dovoljan da matematički osiguraju obranu titule.

Dinamo se nada da bi još jednom njegovi krilni napadači mogli doći na svoje. Arber Hoxha i Takuro Kaneko odigrali su nekoliko vrlo dobrih utakmica ovog proljeća, a tu su još Dario Špikić i Gabrijel Vidović koji mogu napraviti razliku prema naprijed.

Što se napada tiče, Bruno Petković i dalje je središnja figura u redovima zagrebačkog kluba. Sandro Kulenović pak ne može igrati zbog kartona, no prostor bi zato mogao dobiti vrlo dobri Fran Brodić.

Kao i uvijek, Jakirović ozbiljno računa na svog mladog veznjaka Martina Baturinu, jednog od najboljih nogometaša HNL-a, a minutaži u sredini terena još se nadaju Josip Mišić i Arijan Ademi.

Što se pak obrane Dinama tiče, ona se značajno popravila posljednjih mjeseci, s Maximom Bernauerom kao ugodnim otkrićem i solidnim Ivanom Nevistićem među vratnicama.

S druge strane, Osijek se pod Zoranom Zekićem dugo mučio u 2024. godini, no posljednjih tjedana stvari su došle na svoje. Sada se klub s Drave nalazi u komotnoj poziciji na četvrtom mjestu i trebao bi igrati u Europi sljedećeg ljeta.

U svojim redovima Zekić ima nekoliko vrlo zanimljivih mladih nogometaša. Posebno vrijedi izdvojiti Antona Matkovića koji s 18 godina pokazuje veliki potencijal, a tu je i Domagoj Bukvić koji se također upisao među strijelce.

Opasnost za Dinamo trebao bi biti i Kristijan Lovrić koji je podigao formu tijekom proljeća, a tu je i Ramon Mierez kao prva napadačka violina u osječkim redovima.

Sredinu terena Osijeka predvodi Petar Pušić koji igra solidno otkad je došao u klub, a tu su još iskusni igrači poput Darka Nejašmića i Vladimira Jugovića, željni pokazati se na velikoj sceni. Obrana pak Osijeka dugo je bila problem, ali se popravlja pa golman Marko Malenica očekuje čvrstu podršku suigrača na stadionu Maksimir, u utakmici u kojoj svi očekuju sigurnu pobjedu domaćina…

Prethodni dvoboji:
03.03.24 Osijek1:1Dinamo HNL
25.11.23 Dinamo2:1Osijek HNL
03.09.23 Osijek2:3Dinamo HNL
07.05.23 Osijek0:0Dinamo HNL
05.03.23 Dinamo1:1Osijek HNL

Izostanci i ozljede:

Dinamo: Lukas Kačavenda (ozljeda koljena), Sadegh Moharrami (ozljeda ligamenata koljena), Dino Perić (ozljeda kljena), Jakov-Anton Vasilj (ozljeda ligamenata koljena), Sandro Kulenović (kartoni).

Osijek: Oleksandr Drambajev (ozljeda mišića), Marko Barešić (slomljena ključna kost), Luka Branšteter (ozljeda koljena).

Dinamo zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, hrvatske kladionice u ovom derbiju proglasile su Dinamo velikim favoritom, do te mjere da se zapravo i ne isplati igrati čistu jedinicu.

No, mi vjerujemo da su “modri” u velikom uzletu i to će pokazati već u ranoj fazi utakmice. Jakirovićeva momčad želi što prije osigurati pobjedu, protiv suparnika koji je najvažniji dio posla u završnici sezone već odradio. Zato je naša glavna preporuka oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 2.05 u kladionici bet365. To postaje dobitno ako domaćin povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Alternativa tome je ono što nudi kladionica 22bet, okladu na hendikep F+2 iliti -1.5 na Dinamo, uz kvotu 2.07. To donosi dobitak ako “modri” pobijede s najmanje dva razlike.

Zanimljivo djeluje i oklada na pobjedu Dinama bez primljenog gola, uz tečaj 2.20, a neki igrači će odigrati i okladu oba tima NE daju gol, na što možete dobiti 1.82. To znači tipovati da će barem jedan golman sačuvati mrežu netaknutom.

Spomenimo i klađenje na kornere. Pa ćete tako dobiti 2.20 ako odigrate na više od 9.5 kornera na utakmici, što definitivno možemo zamisliti u ovom derbiju.

Za kraj, tu je i oklada na dosuđeni penal, uz tečaj 2.60, još jedna opcija koja nije rijetkost u hrvatskim derbijima, pogotovo u završnoj fazi sezone…

U kladionici Favbet bonus do 700 € iskoristiv je na derbi utakmicama HNL-a!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top