Atalanta vs. Marseille – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Europske lige

Forma:
W D W W W
  • Gewiss Stadium
  • Početak: 09. svibanj 21:00
Forma:
D W D D W
DOMAĆIN 1.76
Remi 3.90
GOST 4.70
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog četvrtka napokon ćemo saznati imena finalista Europske lige, s vrlo zanimljivom uzvratnom utakmicom koju igraju Atalanta i Marseille.

Domaća momčad čeka na prvi trofej još od osvajanja talijanskog Kupa 1963. godine. No, pod trenerom Gian Pierom Gasperinijem Atalanta je postala jedna od najboljih momčadi Italije i samo je pitanje sezone u kojoj će napokon podići pehar u nekom od natjecanja.

Možda to baš bude Europska liga potkraj svibnja. Nakon 1:1 u gostima momčad iz Bergama s mnogo optimizma čeka dvoboj na svom stadionu, u kojem se očekuje da Ademola Lookman utrpa pokoji pogodak, a opasan bi pred suparničkim golom trebao biti i Gianluca Scamacca.

Naravno, u momčadi je i naš Mario Pašalić koji se nada značajnoj minutaži u ovoj utakmici. U posljednje vrijeme hrvatski ofenzivni veznjak u solidnoj je formi i nerijetko postiže ključne pogotke.

Mladi igrači sredine terena, Ederson i Charles de Ketelaere također će predstavljati prijetnju za gostujuću momčad, a ne smijemo zaboraviti niti Teuna Koopmeinersa, za kojim interes pokazuju najbogatiji klubovi u Italiji.

Što se pak obrane tiče, Atalanta tu ima Martena de Roona u zadnjoj liniji, kao i Marca Carnesecchija među vratnicama pa vjeruje da može zaustaviti prijetnje kojih će u ovoj utakmici sigurno biti.

S druge strane, Marseille kojeg vodi Jean Louis Gasset ne briljira u francuskom prvenstvu, no zato je napravio lijepi rezultat na europskoj sceni.

Radi se o momčadi koja u svojoj ofenzivi ima Pierrea Emericka Aubameyanga, brzonogog Gabonca koji je svojedobno bio jedan od najboljih krilnih napadača na svijetu. Tu je i Ismaila Sarr, još jedan poznati afrički nogometaš koji može biti opasan prema naprijed.

Jordan Vertout i Geoffrey Kondogbia drže pak sredinu terena, a u obrani se ističu Leonardo Balerdi i Jonathan Clauss. Dodajmo im golmana Pau Lopeza kao poznatu figuru pa je jasno da na Gewiss stadion Marseille dolazi po prolaz u finale, no domaćinu mora prepustiti ulogu favorita…

Prethodni dvoboji:
02.05.24 Marseille1:1Atalanta EL

Izostanci i ozljede:

Marseille: Holm E. (ozljeda lista), Kolašinac S. (ozljeda mišića), Toloi R. (ozljeda lista).

Atalanta: Nadir B. (ozljeda koljena), Rongier V. (ozljeda koljena), Ruiz P. (ozljeda mišića).

Atalanta zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog forme posljednjih tjedana, što zbog izbacivanja Liverpoola iz natjecanja, hrvatske kladionice odlučile su proglasiti Atalantu favoritom u ovoj utakmici.

Mi se s tim slažemo, jer smatramo da Gasperinijeva momčad može ubaciti u brzinu više u odnosu na svog suparnika ovog četvrtka. Zato je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Atalante u regularnom vremenu, uz koeficijent 1.76 u kladionici 20bet.

Iako je ulog velik, golova neće nedostajati u ovom dvoboju. Zato ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti tečaj 1.83. Zanimljivo djeluje i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz tečaj 2.06.

Ako pak želite podebljati kvotu na domaćina, kladionica bet365 nudi dvije zanimljive opcije za vas. Prva je oklada da Atalanta zabija gol u oba poluvremena, uz koeficijent 2.62, dok ćete dobiti 2.75 ako odigrate poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako Gasperinijeva momčad povede u prvom poluvremenu i pobijedi na kraju.

Neki će pak odigrati i ono što nudi kladionica Rabona, okladu da Atalanta zabija više od 1.5 gola u regularnom dijelu utakmice, uz koeficijent 1.75.

Kladiti se možete i na kartone. Pa ćete tako dobiti kvotu 2.20 ako odigrate na više od 5.5 kartona na utakmici, što možemo zamisliti u ovom žestokom dvoboju.

Što se klađenja na strijelce tiče, kvota je 2.60 na gol Gianluce Scamacce, dok ćete dobiti 2.75 na Ademolu Lookmana. S druge strane, koeficijent je 3.00 na Pierrea Emericka Aubameyanga, najizglednijeg gostujućeg strijelca.

Za kraj, spomenimo da je kvota na gol nakon 77. minute utakmice postavljena na 1.88, što je sasvim realan scenarij, pogotovo ako netko od suparnika bude vodio u toj fazi polufinalnog uzvrata…

U kladionici Rabona moguće je osvojiti bonus do 2000 € skupljanjem sličica nogometaša!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top