Chelsea vs. Borussia Dortmund – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige prvaka

Forma:
W L L L D
  • Stamford Bridge
  • Početak: 07. ožujak 21:00
Forma:
W W W W W
Chelsea
Oba daju gol: Da1.80
Borussia D.
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog utorka započinju uzvrati osmine finala Lige prvaka, a prva zanimljiva utakmica igra se u Londonu, gdje će snage odmjeriti Chelsea vhi Borussia Dortmund.

Domaća momčad pod vodstvom trenera Grahama Pottera za vikend je pobijedila Leeds i tako napokon zaustavila seriju razočaravajućih rezultata, koji su je gurnuli u sredinu ljestvice Premiershipa, dok protiv Borussije ganja zaostatak 0:1 iz prvog susreta.

Chelsea je zapravo u Dortmundu odigrao jednu od svojih boljih utakmica u 2023. godini, no lopta nije htjela u mrežu. Svejedno, navijači imaju pravo na optimizam, jer klub je osvajao Ligu prvaka upravo u sezonama u kojima je bio vrlo slab u engleskom prvenstvu.

Problem za Pottera definitivno je ogroman broj ozlijeđenih igrača, uključujući i Thiaga Silvu koji će definitivno nedostajati u obrani. No, Chelsea je mahnito kupovao u zadnjih godina dana pa ima tko istrčati na teren, s Raheemom Sterlingom i Joao Felixom kao solidnim rješenjima u ofenzivi.

Bit će zanimljivo vidjeti kakvu će ulogu na terenu imati Mateo Kovačić, koji je s londonskim klubom već osvojio Europsku ligu i Ligu prvaka, a u veznoj liniji sada je i Enzo Fernandez, još jedan veliki talent sredine terena.

Mihajlo Mudrik također je doveden za velik novac i očekuje se da svojim potezima napravi razliku na terenu, dok vrijedi još izdvojiti Kaija Havertza, čovjeka koji je odlučio mnoge Chelseajeve važne utakmice posljednjih godina.

S druge strane, Borussia Dortmund pod trenerom Edinom Terzićem ušla je u nevjerojatnu seriju od deset uzastopnih pobjeda, što uključuje i onu protiv Chelseaja u prvoj utakmici.

Tada je junak bio Karim Adeyemi koji je zabio spektakularan pogodak, no trenutno ga muči ozljeda bedra pa se ovaj put očekuje da povuče Sebastian Haller, sjajni centarfor koji se potpuno oporavio nakon kemoterapije kroz koju je prošao prošle godine.

Kapetan Marco Reus još jedan je važan igrač žuto-crnih od kojeg se očekuje da povuče u ovom dvoboju, a u sredini terena dominira Jude Bellingham, jedan od najcjenjenijih mladih nogometaša današnjice.

Terzić na raspolaganju ima vrlo dobar kadar u svim linijama, što je došlo do izražaja za vikend u pobjedi protiv Leipziga pa na stadionu Stamford Bridge gosti sigurno neće lako pasti, no ni Chelsea ne treba unaprijed otpisati…

Prethodni dvoboji:
15.02.23 Borussia D.1:0Chelsea LP

Izostanci i ozljede:

Chelsea: Aubameyang P. (izvan kadra), Azpilicueta C. (ozljeda glave), Badiashile B. (izvan kadra), Broja A. (ozljeda koljena), Kante N. (ozljeda zadnje lože), Madueke N. (neaktivan), Mendy E. (ozljeda prsta), Mount M. (žuti kartoni), Pulišić C. (ozljeda koljena), Silva T. (ozljeda koljena).

Borussia Dortmund: Adeyemi K. (ozljeda bedra), Duranville J. (ozljeda mišića), Kamara A. (ozljeda koljena), Malen D. (ozljeda gležnja), Morey Bauza M. (ozljeda koljena), Moukoko Y. (ozljeda gležnja), Ryerson J. (žuti kartoni).

Borussia zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Za ovaj dvoboj kladionice u Hrvatskoj odlučile su se proglasiti Chelsea favoritom, unatoč tome što jako dugo nitko nije uspio pobijediti Borussiju Dortmund.

Mi vjerujemo da će londonski klub naići na žestok otpor gostiju koji su odlični prema naprijed, ali imaju određene slabosti u stražnjoj liniji. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.80 u kladionici 20bet, što postaje dobitno ako i jedni i drugi zatresu mrežu.

Kad uzmemo u obzir pobjedničku seriju gostiju koji briljiraju u novoj kalendarskoj godini, u oči upadne i koeficijent 1.94 koji nudi kladionica 22bet na okladu na dvoznak X2 na Borussiju Dortmund, što definitivno možemo zamisliti u ovom dvoboju.

U prvom okršaju pao je samo jedan pogodak no prilika na obje strane bilo je bezbroj, zbog čega će neki zasigurno odigrati i okladu na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti tečaj 1.91.

Ima smisla i klađenje na kornere, jer kvota je 1.88 da će biti više od 9.5 kornera, što je izgledno u jednoj ovakvoj utakmici, dok ćete za dosuđeni penal dobiti koeficijent 2.64, što također ne bi bilo iznenađenje u utorak u Londonu.

Za kraj, spomenimo i klađenje na strijelce, jer dobit ćete u kladionici bet365 koeficijent 3.25 da zabija Raheem Sterling, a 3.40 ako poentira Joao Felix. S druge strane, na Sebastiana Hallera dobit ćete 3.75, a na kapetana Marca Reusa kvota je 4.75, koji je izvođač penala kod gostiju…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top