Portugal vs. Urugvaj – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Portugal
Forma:
W W L W L
  • Lusail
  • Početak: 28. studeni 20:00
Urugvaj
Forma:
D W L W D
Portugal
Dvoznak: 2X1.91
Urugvaj
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Četiri godine nakon dramatičnog dvoboja osmine finala, na Svjetskom prvenstvu ponovo međusobno igraju Portugal i Urugvaj, ovaj put u grupnoj fazi natjecanja.

Portugalski izbornik Fernando Santos pokušat će uzvratiti suparniku za ispadanje s prethodnog SP-a, no njegova momčad nije izgledala impresivno na otvaranju turnira protiv Gane, unatoč svlačionici krcatoj slavnim zvijezdama.

Čini se da je Portugal danas talac Cristiana Ronalda, koji mora u reprezentaciji igrati središnju ulogu, unatoč tome što ove sezone zapravo uopće nije mnogo igrao niti s 37 godina posjeduje fizičku moć kakvu je imao na prethodnim velikim turnirima.

Drugim riječima, Ronaldo je praktički izbornik Portugala i sebe je postavio u udarnu momčad, kao kapetana i igrača neograničenih ovlasti, dok sjajni Rafael Leão mora sjediti na klupi, jer očito se ne uklapa u Cristianovu viziju ove ekipe.

U momčadi Portugala još je nekoliko zaista zvučnih imena, poput Bernarda Silve i Brune Fernandesa, no igra kao da nije posložena kako treba, zbog čega se ova reprezentacija toliko i mučila u kvalifikacijama za SP, do kojeg je došla tek kroz doigravanje.

Mladi João Felix na ovom prvenstvu čini se da dobiva više prostora nego na prethodnim natjecanjima, unatoč formi u Atleticu koja nije bajna, a João Cancelo zasad ne radi razliku na svojoj desnoj strani, iako je jedan od najboljih bočnih igrača na svijetu.

Zanimljivo je da se Santos odlučio za Dioga Costu među vratnicama, a Ruben Dias nalazi se u središtu obrane, zajedno s Danilo Pereirom, što na papiru zvuči sjajno, no svejedno su Portugalci uspjeli primiti dva gola protiv Gane.

S druge strane, Urugvaj predvođen izbornikom Diegom Alonsom ima uzbudljivu kombinaciju mladih talenata i dokazanih veterana, od koje se očekuje da se ponovo probije u nokaut fazu turnira.

Dvostruki prvaci svijeta tek su remizirali protiv Južne Koreje, no vjeruju da mogu igrati sa svakim i ciljaju ovog ponedjeljka na pobjedu, u dvoboju u kojem će pokušati zablistati Federico Valverde, veznjak Reala koji igra sjajno u 2022. godini i pun je samopouzdanja.

Darwin Núñez još jedan je hit igrač koji će pokušati napraviti razliku na travnjaku, a tu su još Edinson Cavani i Luis Suarez u ofenzivi, kao stari lisci koji uvijek mogu odlučiti utakmicu svojim potezima.

Urugvaj ne može računati na usluge Roberta Arauja, koji ima problema s ozljedom, što je svojevrstan hendikep, no na stadionu Lusail Iconic svejedno će istrčati s jakom momčadi pa možemo očekivati neizvjesnu i vrlo uzbudljivu utakmicu…

Prethodni dvoboji:
30.06.18 Urugvaj2:1Portugal SP

Izostanci i ozljede:

Portugal: Nuno Mendes (ozljeda mišića), Diogo Jota (ozljeda zgloba), Pedro Neto (ozljeda koljena), Ricardo Pereira (ozljeda tetive).

Urugvaj: Ronald Araujo (ozljeda mišića), Mauro Arambarri (ozljeda koljena).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako Portugal spada u uski krug favorita za osvajanje svjetske titule, nije to opravdao na travnjaku protiv Gane, jer čini se da momčad nije posložena kako treba i trenutno pokazuje mnogo slabosti.

Vjerujemo da je Urugvaj bolje organiziran i može odigrati čvrstih 90 minuta u ovom dvoboju i izbjeći poraz, kako bi održao nadu u prolazak dalje do posljednjeg kola. Zato je naša glavna preporuka oklada na dvoznak X2 na Urugvaj, uz koeficijent 1.91 kojeg nudi kladionica 22bet.

Mogla bi to biti još jedna tvrda utakmica kakvih smo se nagledali na ovom turniru, zbog čega ima smisla odigrati i na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz kvotu 1.70 koja bi se lako mogla pretvoriti u realnost.

Zanimljiva je svakako i oklada da gol NEĆE pasti u oba poluvremena, na što možete dobiti tečaj 1.79, a nije nemoguće ni da se ostvari prognoza oba tima NE daju gol, uz koeficijent 1.81 kojeg nudi kladionica 20bet.

Mnogi igrači ovdje će se odlučiti i za okladu prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, za što možete zgrabiti tečaj 2.11, dok će neki gađati točan rezultat, od kojih izdvajamo dvije opcije, rezultat 0:0 na koji je u Raboni koeficijent 8.40, dok je na rezultat 1:1 kvota 6.20.

Za kraj, spomenimo i klađenje na strijelce u kladionici bet365, jer dobit ćete 2.62 ako zabije Cristiano Ronaldo, dok je kvota 4.33 ako poentira João Felix. S druge strane, na pogodak Edinsona Cavanija je 4.75, a vrlo je zanimljiv tečaj 8.00 na pogodak Federica Valverdea, što nikog ne bi iznenadilo da se zaista i dogodi…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top