Portugal vs. Gana – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Portugal
Forma:
L W L W W
  • Stadium 974
  • Početak: 24. studeni 17:00
Gana
Forma:
W L W W W
Portugal
Hendikep: F+22.25
Gana
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Posljednjeg dana prvog kruga grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru na scenu stupaju nogometaši Portugala, koji će u Dohi snage odmjeriti protiv Gane.

Portugalski izbornik Fernando Santos na raspolaganju ima momčad krcatu zvijezdama, koju kladionice možda ne stavljaju u uski krug favorita za osvajanje titule, no definitivno nikog ne bi iznenadilo da ova ekipa ode daleko, možda i do samog kraja.

Ostaje otvoreno pitanje o statusu Cristiana Ronalda, koji se posvađao sa svima u Manchester Unitedu, no još uvijek je neprikosnoven u portugalskoj reprezentaciji. Definitivno će zadržati svoje mjesto u udarnih 11, no morat će igrati momčadski ovaj put na turniru, što mu baš i nije najjača strana.

Portugal ima sjajna rješenja u ofenzivi, uključujući napadača Milana Rafaela Leãa koji je danas jedan od najuzbudljivijih mladih nogometaša na svijetu, dok je tu i još mlađi Gonçalo Ramos, kao otkriće sezone u dresu Benfice.

Santos na raspolaganju ima i sjajnu veznu liniju, u kojoj vrijedi izdvojiti Brunu Fernandesa i Bernarda Silvu, dok je na popisu i iskusni João Mario, kao i mladi Vitinha. Obrana je također krcata zvijezdama, od kojih João Cancelo mnogo toga može korisnog napraviti i u napadu, a Ruben Dias svakako spada među najpouzdanije stopere današnjice.

Sve u svemu, unatoč ozlijedio Dioga Jote i još nekolicine kvalitetnih igrača, Portugal ima sve što je potrebno za uspjeh na ovom turniru, no morat će to prvo dokazati na travnjaku ovog četvrtka.

S druge strane, prošla su vremena kada je Gana bila najbolja afrička reprezentacija, no izbornik Otto Addo ima u svojim redova nekoliko zanimljivih igrača i nada se borbi za prva dva mjesta u skupini H.

Najveće iznenađenje u momčadi je Iñaki Williams, igrač baskijskog Athletica koji se nadao mjestu u španjolskoj reprezentaciji, no na kraju se odlučio za domovinu svojih roditelja.

Uz njega, vrijedi spomenuti da ekipu predvodi iskusni kapetan André Ayew, iza kojeg je pregršt jakih utakmica u karijeri, dok je posebno cijenjen Thomas Partey iz Arsenala, iza kojeg je turbulentno razdoblje, no čini se da mu je forma trenutno u uzletu.

Sve u svemu, Gana ima potencijal igrati solidan nogomet, no samo ako bude dobro organizirana na travnjaku. Ako ništa, dugo se pripremala da na stadionu 974 bude u svom najbolje izdanju na otvaranju turnira i ako je Portugal podcijeni, ova afrička reprezentacija to će znati iskoristiti…

Prethodni dvoboji:
20.06.14 Portugal2:1Gana SP

Izostanci i ozljede:

Portugal: Diogo Jota (ozljeda zgloba), Pedro Neto (ozljeda koljena), Ricardo Pereira (ozljeda tetive).

Gana: nema značajnih ozljeda.

Portugal zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako Portugal iza sebe ima neugodnu povijest podbačaja u grupnoj fazi velikih turnira, kao i povremene neuspjehe u dvobojima protiv autsajdera, vjerujemo da ova generacija to može promijeniti u Kataru.

Ronaldo, Fernandes, Silva i društvo imaju strašan ofenzivni potencijal i protiv taktički inferiorne momčadi poput Gane to bi trebalo doći do izražaja. Baš zbog toga naša glavna preporuka za ovu utakmicu je oklada na hendikep -1.5 na Portugal iliti F+2, uz kvotu 2.25 koju nudi kladionica 22bet, što znači da Portugalci moraju pobijediti s najmanje dva razlike, kako bi postala dobitna.

Itekako ima smisla i oklada koju nudi bet365, da će Portugal zabiti gol u oba poluvremena, za što možete zgrabiti koeficijent 2.50. Neki će odigrati i poluvrijeme/kraj 1/1, uz tečaj 2.10, što znači da Portugalci moraju povesti u prvom poluvremenu i pobijediti na kraju utakmice.

U kladionici 20bet naći ćete pak zanimljive kombinacijske oklade, od kojih vrijedi izdvojiti onu na pobjedu Portugala uz više od 2.5 gola na utakmici, za što ćete dobiti kvotu 2.37, koju itekako možemo zamisliti da se pretvara u realnost.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, dobit ćete na gol Cristiana Rolanda koeficijent 2.00, koji raste na 3.50 ako bude prvi pogodak na utakmici. Ako pak odigrate na gol Rafaela Leãa smiješi vam se tečaj 3.10, a na Bernarda Silvu čak 4.33.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 2.70, što nikog ne bi iznenadilo da se dogodi u ovoj utakmici, a nije nemoguć ni crveni karton, uz tečaj 4.00, u utakmici u kojoj bi Ganci mogli posegnuti za različitim neprimjerenim sredstvima, kako bi sačuvali svoju mrežu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top