Japan vs. Kostarika – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Japan
Forma:
W L D W W
  • Ahmad Bin Ali
  • Početak: 27. studeni 11:00
Kostarika
Forma:
L W W D W
Japan
Oba daju gol: Da2.29
Kostarika
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon senzacionalnog otvaranju grupe E na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ove nedjelje na rasporedu je važna utakmica Japana i Kostarike, koja će nam dati odgovor imaju li autsajderi u ovoj skupini snagu izbaciti Njemačku ili Španjolsku.

Japanski izbornik Hajime Moriyasu može biti ponosan na veliku pobjedu svojih izabranika protiv Nijemaca, u utakmici u kojoj se činilo da Elf juri prema sigurnom trijumfu, a onda se dogodio potpuno iznenađujući preokret.

Impresivan je to trijumf Japana, a nova pobjeda protiv Kostarike širom bi otvorila vrata osmine finala ovoj azijskoj selekciji, zbog čega možemo očekivati da Daichi Kamada i ostale japanske napadačke zvijezde jurnu prema naprijed od prve minute, svjesni da ovakvu priliku ne smiju propustiti.

Bit će zanimljivo vidjeti koga će Moriyasu poslati na travnjak od prve minute, jer njegovi junaci bili su protiv Njemačke Takuma Asano i Ritsu Doan, igrači koji su susret započeli s klupe, no pokazali su se kao zaista fantastični realizatori, na užas Manuela Neuera.

Japan čini se ima širi kadar nego što smo očekivali pa je čak i jedan Takehiro Tomiyasu iz Arsenala na početku turnira bio na klupi, no vjerojatno će ipak dobiti više prostora u nastavku natjecanja.

A vrijedi spomenuti i golmana Shuichija Gondu, koji se proslavio nekim sjajnim intervencijama protiv njemačkih napadača, što je još jedan veliki plus za japansku reprezentaciju.

S druge strane, Kostarika je zaista doživjela katastrofalan poraz 0:7 od Španjolske, koji je uzdrmao momčad izbornika Luisa Fernanda Suareza.

Kostarikanci sada žele dokazati da nisu najslabija reprezentacija na ovom Svjetskom prvenstvu i pokušat će na sve moguće načine zagorčati život Japanu, kako bi održali nadu u plasman u osminu finala sve do posljednjeg kola. Naravno, u tome bi ključnu ulogu trebao igrati Keylor Navas, koji je bio nemoćan protiv Španjolaca, ali ovaj put se od njega očekuje da uspješnije čuva vlastitu mrežu.

Od Joela Campbella i Anthonyja Contrerasa očekuje se pak da nešto naprave na drugoj strani, kako utakmica na stadionu Ahmad bin Ali ne bi trasirala put Kostariki prema neželjenim negativnim rekordima, prema kojima ova momčad juri nakon fijaska protiv Španjolske…

Prethodni dvoboji:
11.09.18 Japan3:0Kostarika PRI
03.06.14 Kostarika1:3Japan PRI
17.04.02 Japan1:1Kostarika PRI

Izostanci i ozljede:

Japan: Ryo Miyaichi (ozljeda koljena), Takuma Asano (ozljeda koljena), Ao Tanaka (ruptura tetive), Wataru Endo (potres mozga).

Kostarika: Ronald Matarrita (ozljeda tetive).

Kostarika zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Možda je Kostarika izgledala potpuno izgubljeno protiv Španjolske i s pravom drži status trenutno najgore reprezentacije na turniru, no mi vjerujemo da će njezini nogometaši prikazati puno više u dvoboju protiv Japana.

Kostarikanci nisu slučajno ostvarili plasman na SP i to bi trebali potvrditi protiv Japana, u utakmici u kojoj ne mogu ispraviti svoje slabosti u obrani, ali mogu više pokazati u napadu. Zbog toga je naša preporuka za ovaj dvoboj oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 2.29 kojeg nudi kladionica 20bet.

Po istoj logici ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, uz kvotu 2.03, a neki će odigrati i kombinaciju pobjeda Japana uz više od 2.5 gola na utakmici, na što možete zgrabiti primamljiv tečaj 2.33.

Ako favorizirate Japan postoje još dvije zanimljive opcije koje nudi kladionica bet365. Prva je oklada da Japan zabija u oba poluvremena, koja ide uz koeficijent 2.37, dok možete odigrati i poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu 2.20, što znači da Japanci moraju povesti u prvih 45 minuta i pobijediti na kraju utakmice.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.50 ako zabije Takuma Asano, dok je kvota 3.20 da će poentirati Ritsu Doan. Ako se pak u strijelce na drugoj strani upiše Joel Campbell, uzet ćete tečaj čak 6.00, a možemo zamisliti kako se pretvara u realnost.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 2.79, koji nije ništa neobično na utakmicama Kostarike, dok nikog ne bi iznenadio ni crveni karton za koji možete dobiti tečaj 4.00, u okršaju u kojem je ulog ogroman i moglo bi biti mnogo nervoze u završnim minutama susreta…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top