Hrvatska vs. Kanada – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Hrvatska
Forma:
D W W W W
  • Khalifa International
  • Početak: 27. studeni 17:00
Kanada
Forma:
L W D L W
Hrvatska
Više od 2.5 gola2.15
Kanada
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U skupini F Svjetskog prvenstva ove nedjelje igra se utakmica koju će s velikim uzbuđenjem pratiti domaći ljubitelji nogometa, jer snage u Dohi odmjeravaju Hrvatska i Kanada.

Nakon remija protiv Maroka izbornik Zlatko Dalić itekako je svjestan da si naša reprezentacija ne smije priuštiti novi posrtaj pa možemo očekivati Hrvatsku koja igra s više rizika i manje pažnje posvećuje čuvanju vlastite mreže.

Naravno, ostaje nekoliko otvorenih pitanja uoči ovog dvoboja, prije svega koga će postaviti Dalić u napad. Andrej Kramarić nije se proslavio u prethodnoj utakmici, a problem je što Marko Livaja i Bruno Petković također nisu izrazite špice, dok Ante Budimir katkad djeluje kao da nije igrač za velika natjecanja.

Kako god, naš krilni napadač Ivan Perišić trebao bi imati dosta prostora u ovom okršaju, a znamo koliko je opasan kad se sjuri s lijeve strane, dok Nikola Vlašić ili Mario Pašalić na drugoj strani mogu očekivati slobodnije kretanje nego protiv čvrstog Maroka.

Ključ pobjede trebala bi biti dobra igra vezne linije, predvođene Lukom Modrićem, koja je bila neočekivano konfuzna na otvaranju turnira, no ako se naš kapetan dobro posloži s Marcelom Brozovićem i Mateom Kovačićem, stvari će definitivno krenuti u pozitivnijem smjeru.

Što se obrane tiče, ona je izgledala vrlo dobro predvođena Joškom Gvardiolom, a u ovom dvoboju nadamo se većem doprinosu Josipa Juranovića i Borne Sose na bočnim pozicijama, protiv ofenzivnog protivnika koji ostavlja mnogo pukotina u svojoj obrani.

A Kanađani predvođeni engleskim trenerom Johnom Herdmanom impresionirali su nas svojim nogometom protiv Belgije i samo je sreća spasila nositelja skupine F od izgubljenih bodova u ovoj utakmici.

Mnogo je igrača na koje će morati paziti hrvatska obrana, ali svakako treba izdvojiti Jonathana Davida i Cylea Larina koji su izuzetno opasni ako dođu do prostora, dok je tu i sjajni Alphonso Davies kao nogometaš vrhunske klase, koji svojim potezima može odlučiti utakmicu.

Stephen Eustáquio još je jedan igrač koji se ne bi smio razmahati na travnjaku ako želimo pozitivan rezultat u ovom dvoboju, a treba paziti i na dolaske Alistaira Johnstona iz zadnje linije, u formaciji koja zaista izaziva poštovanje nogometnih stručnjaka.

U svakom slučaju, na stadionu Khalifa International možemo očekivati uzbudljivu utakmicu u kojoj je Hrvatska favorit, a golovi ovaj put definitivno ne bi smjeli izostati…

Prethodni dvoboji:
Hrvatska-nikad dosad igrali-Kanada

Izostanci i ozljede:

Hrvatska: nema značajnih ozljeda.

Kanada: nema značajnih ozljeda.

Hrvatska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Istina je da je u prvom kolu skupine F u dvije utakmice pao samo jedan pogodak, no stvari bi se mogle promijeniti ove nedjelje, barem kada na teren istrče Hrvatska i Kanada. Radi se o okršaju s protivnikom koji igra izuzetno ofenzivno i ponekad srlja u napad, zbog čega vjerujemo da će biti pregršt prilika za postizanje gola na obje strane.

Za razliku od konfuzne Belgije, Hrvatska bi trebala iskoristiti rizik koji Kanađani preferiraju kad istrče na travnjak, a nismo sigurni ni da će Livakovićeva mreža ostati netaknuta. Baš zbog toga naša je glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz primamljivi koeficijent 2.15 kojeg nudi kladionica 20bet.

Što se ostalog tiče, svakako će mnogi odigrati i čistu pobjedu Hrvatske, uz kvotu 2.15 koja je zapravo neočekivano visoka, a neki će otići i korak dalje te u kladionici 22bet uplatiti okladu na hendikep -1.5 na Hrvatsku iliti F+2, uz tečaj 3.90, što znači da naši moraju pobijediti barem dva razlike.

Postoje i umjerene opcije, poput kombinacijske oklade 1X na Hrvatsku uz više od 2.5 gola na utakmici, za što ćete zgrabiti koeficijent čak 3.01, a lako bi se ovaj scenarij mogao pretvoriti u realnost.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete u kladionici bet365 čak 4.00 ako zabije Ivan Perišić, dok je na pogodak Luke Modrića kvota čak 5.50, a znamo da on izvodi penale u našoj reprezentaciji te povremeno zabija odlučujuće pogotke iz daljine. S druge strane, na gol Cylea Larina je 4.00, igrača na kojeg će trebati posebno paziti.

Za kraj, spomenimo okladu na dosuđeni penal, uz kvotu 2.82, što je dosad već viđeno na kanadskoj utakmici, a nikog ne bi iznenadilo da se ponovi u nedjelju u Dohi, nadajmo se na drugoj strani terena…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top