Porto vs. Barcelona – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige prvaka

Forma:
L W W W D
  • Estadio do Dragao
  • Početak: 04. listopad 21:00
Forma:
W D W W W
DOMAĆIN 3.93
Remi 3.85
GOST 1.90
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Jedan od najatraktivnijih dvoboja u srijedu u drugom kolu Lige prvaka svakako je utakmica koju će igrati Porto i Barcelona.

Riječ je o dva bivša prvaka Europe koji se već dugo pokušavaju vratiti na puteve stare slave. Gostujuća momčad pod vodstvom Xavija Hernandeza tome je bliže, jer ima u svojim redovima nekoliko vrhunskih nogometaša, kao i podršku navijača diljem svijeta.

Barcelona je prilično dobro ušla u sezonu, unatoč ozljedi Pedrija na kojeg već neko vrijeme ne računa. No, mnogi mladi talenti su iskočili u prvi plan, poput Lamine Yamala koji ima samo 16 godina.

Alejandro Balde i Fermin također bi mogli predstavljati blistavu budućnost katalonskog kluba, a tu je i Gavi koji se već dokazao na velikoj sceni. Uz to, Xavi je doveo iskusnog Ilkaya Gündogana u svoju veznu liniju, a stigao je u momčad i Joao Felix, strijelac dva pogotka na otvaranju sezone Lige prvaka.

Katalonci u ofenzivi još imaju Ferrana Torresa koji može biti opasan, a centralna figura i dalje je dugovječni poljski strijelac Robert Lewandowski, od kojeg se očekuju golovi svaki put kad istrči na teren.

Obrana Barcelone je pak pokazivala slabosti prethodnih tjedana, pogotovo u utakmicama protiv Mallorce i Celte. No, za vikend protiv Seville je to puno bolje izgledalo pa Per-Andre ter Stegen može računati na čvrstu podršku svojih braniča, čak i na ovom izazovnom gostovanju.

S druge strane, Porto kojeg vodi Sergio Conceicao ove sezone pokazuje određene slabosti, što je došlo do izražaja i u petak u portugalskom derbiju, u kojem je do trijumfa stigla Benfica.

Porto je daleko od vremena kad je s Joseom Mourinhom osvojio Ligu prvaka, no i dalje je opasan europski protivnik svakome. No, fali mu jedan izvanserijski igrač da ga povuče prema naprijed pa nije čudno na se trenutno muči zabijati pogotke.

Kako god, Porto ima Mehdija Taremija i Antonija Martineza u napadu, od kojih se očekuju golovi ove srijede. U sredini je pak zanimljivi Kanađanin Stephen Eustáquio, vrlo dobar na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Sve u svemu, na stadionu Dragao gledat ćemo zanimljivu utakmicu, u kojoj će domaćin pokušati oživjeti svoju europsku sezonu, no Barcelona to neće samo tako dopustiti…

Prethodni dvoboji:
26.08.11 Barcelona2:0Porto SC
07.03.00 Porto0:2Barcelona LP
01.03.00 Barcelona4:2Porto LP
27.04.94 Barcelona3:0Porto LP
07.11.85 Porto3:1Barcelona LP

Izostanci i ozljede:

Porto: Evanilson (ozljeda gležnja), Gabriel Veron (ozljeda mišića), Marcano I. (ozljeda koljena), Pepe (ozljeda mišića), Zaidu (ozljeda mišića).

Barcelona: Pedri (ozljeda mišića), Raphinha (ozljeda zadnje lože), De Jong F. (ozljeda gležnja).

Barcelona zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, kladionice u Hrvatskoj proglasile su u ovom dvoboju Barcelonu favoritom, no tečaj je i dalje sasvim pristojan ako odigrate na dvojku.

Upravo je to opcija koju preferiramo, jer smatramo da Porto u ovom trenutku nije zreo ravnopravno se nadmetati s najjačima u Europi. U domaćoj svlačionici fali vrhunskih nogometaša pa galama navijača s tribina ne bi smjela biti dovoljna. Zato je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Barcelone, uz koeficijent 1.90 kojeg nudi kladionica 20bet.

Radi se o suparnicima koji znaju kako zabijati golove pa dvoboj ne bi smio završiti bez pogodaka. Dapače, sasvim realnom se čini oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, na koju možete dobiti primamljivu kvotu 1.73.

Zanimljivo djeluje i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, što ide uz koeficijent 1.90, dok je kvota 2.06 da će u drugom poluvremenu pasti više golova nego u prvom.

Ako želite još podebljati kvotu na uspjeha Katalonaca, bet365 nudi dvije zanimljive opcije. Prva je oklada da Barcelona zabija u oba poluvremena, uz koeficijent 2.62. Možete igrati i poluvrijeme/kraj 2/2, uz kvotu 3.00, što postaje dobitno ako gost povede u prvom poluvremenu i pobijedi na kraju.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.10 na gol Roberta Lewandowskog, a 3.75 na pogodak Ferrana Torresa. S druge strane, kvota je 3.60 da će zabiti Antonio Martinez.

Za kraj, spomenimo i klađenje na kornere. Naime, dobit ćete 1.70 na okladu da će imati Barcelona više kornera od Porta, što je scenarij koji se čini vrlo izgledan u ovoj utakmici…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top