Leipzig vs. Manchester City – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige prvaka

Forma:
D W W W W
  • Red Bull Arena
  • Početak: 04. listopad 21:00
Forma:
L L W W W
DOMAĆIN 4.75
Remi 4.20
GOST 1.70
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Program drugog kola Lige prvaka obilježit će brojni uzbudljivi dvoboji, a posebno zanimljiv mogao bi biti onaj Leipziga i Manchester Cityja.

Domaća momčad pod trenerom Marcom Roseom u odličnoj je rezultatskoj seriji. Leipzig je pobijedio Bayern u njemačkom Superkupu, a izvukao je i bod protiv minhenskog kluba u Bundesligi prošlog vikenda, što dovoljno govori o kvaliteti ove momčadi.

No, Leipzig ima i problema s izostancima, s Danijem Olmom koji već više od mjesec dana muku muči s ozljedom koljena. Tako Rose ne može računati na svog najboljeg igrača pa će se morati osloniti na darovitog Xavija Simonsa, novog velikog talenta koji se razvija u ovom ambicioznom klubu.

Timo Werner i Yussuf Poulsen donose pak iskustvo u ofenzivu, a tu je i perfektni džoker s klupe Benjamin Šeško. Slovenski napadač odlično se uklopio u novi kolektiv ovog ljeta i već je zabio niz važnih pogodaka.

Vrijedi još spomenuti Šveđanina Emila Forsberga koji je dugo u klubu i odigrao je već pregršt ovakvih jakih utakmica, dok Austrijanac Christoph Baumgartner pokazuje potencijal u veznoj liniji, što olakšava gubitak Dominika Szoboszlaija, prodanog u Liverpool ovog ljeta.

S druge strane, znamo da je i Pep Guardiola posegnuo za Leipzigovim izvorom talenata pa bi ovo mogla biti prva utakmica Joška Gvardiola protiv bivšeg kluba. Naš branič postao je jedan od najskupljih stopera u povijesti, a sada je na njemu dokazati svojim prošlosezonskim suigračima da bez njega ne mogu do vrha Europe.

City je neočekivano izgubio svoje posljednje dvije utakmice, uključujući i onu u Premiershipu protiv Wolverhamptona. No, polako se vraćaju ozlijeđeni igrači na teren pa će za ovaj susret kandidirati Jack Grealish i Bernardo Silva, a tu je i Rodri koji je odmarao u engleskom prvenstvu zbog crvenog kartona.

U napadu pak sve više prostora dobiva mladi Jeremy Doku, dok je Phil Foden zadužen za operiranje po lijevom krilu. Erling Haaland pak nije zabio u nekoliko posljednjih utakmica, uključujući i otvaranje Lige prvaka, no očekuje se i od njega i od Juliana Alvareza bolji nastup ove srijede.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Guardiola u ovoj utakmici koristiti Matea Kovačića, ne baš raspoloženog nakon oporavka od ozljede. Kako god, Manchester City na Red Bull Areni ide po pobjedu, kako bi zaboravio na dva neuspjeha koja su se iznenada dogodila momčadi navikloj već godinama isključivo na uspjehe…

Prethodni dvoboji:
14.03.23 Manchester City7:0Leipzig LP
22.02.23 Leipzig0:0Manchester City LP
07.12.21 Leipzig2:1Manchester City LP
15.09.21 Manchester City6:3Leipzig LP

Izostanci i ozljede:

Leipzig: Bitshiabu E. (ozljeda koljena), Kampl K. (ozljeda kuka), Olmo D. (ozljeda koljena), Orban W. (ozljeda koljena), Werner T. (ozljeda leđa).

Manchester City: De Bruyne K. (ozljeda bedra).

ManCity zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Posljednji neuspjesi Manchester Cityja utjecali su na mišljenje bookmakera pa za ovu utakmicu online kladionice nude veću kvotu na gostujućoj momčadi nego što je to bio slučaj prošle sezone.

Mi unatoč očitoj nesigurnosti koja se uvukla među nebesko plave vjerujemo da imaju kvalitetu više u odnosu na Leipzig. Ozljede također ne idu u prilog domaćinu pa je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Manchester Cityja, uz koeficijent 1.70 u kladionici bet365.

Radi se o dvoboju koji bi se lako mogao pretvoriti u golijadu, zbog čega ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola, na što možete dobiti kvotu 2.39 u kladionici 20bet.

Vrlo zanimljivo djeluje i oklada koju nudi kladionica 22bet, da u ovoj utakmici dva gola padaju do 55. minute ili ranije, na što ćete dobiti tečaj 1.75. Neki će pak preferirati klađenje na kornere, s okladom na više od 9.5 kornera na utakmici koja ide uz koeficijent 1.83.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 1.72 na gol Erlinga Haalanda, dok je kvota 2.75 na gol Juliana Alvareza. S druge strane, kvota je 4.33 na Xavija Simonsa, dok je isti tečaj i na pogodak Benjamina Šeška.

Za kraj, spomenimo još okladu da Manchester City zabija u oba poluvremena, što ide uz kvotu 2.25. To je opcija koja se čini sasvim izgledna, unatoč suparniku koji definitivno nije bezazlen…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top