Manchester City vs. Leipzig – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige prvaka

Forma:
D D W W W
  • Etihad Stadium
  • Početak: 28. studeni 21:00
Forma:
L W W L L
Manchester C.
Više od 3.5 gola2.24
Leipzig
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pred nama je dvoboj odluke u borbi za prvo mjesto u skupini G Lige prvaka, gdje Manchester City ima tri boda prednosti ispred Leipziga, uoči međusobnog okršaja ovog utorka.

Aktualni prvak Europe pod vodstvom Pepa Guardiole možda ima dva remija u nizu u Premiershipu, no u Ligi prvaka zasad igra bez greške. Četiri uzastopne pobjede dovele su nebesko plave na vrh grupe, no još uvijek moraju izbjeći kiks kod kuće u petom kolu kako bi osigurali optimalnu poziciju uoči ždrijeba osmine finala.

Guardiola ima bolju situaciju s ozljedama nego prije nekoliko mjeseci. Oporavili su se svi osim Kevina de Bruynea, dok još Mateo Kovačić ima manjih problema zbog kojih bi mogao dobiti poštedu u ovoj utakmici.

Što je najvažnije, Erling Haaland podiže svoju golgetersku formu i počinje trpati golove iz kola u kolo. Julian Alvarez također je sjajan u ofenzivi, a sve veći doprinos na terenu ima i mladi Belgijac Jeremy Doku.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Guardiola u ovoj utakmici dati više prostora Jacku Grealishu koji je u posljednje vrijeme pao u drugi plan, a tu je još Phil Foden kao odlično rješenje na krilu na koje City uvijek može računati.

Što se pak obrane tiče, tu Manchester City ima najširi kadar, s Joškom Gvardiolom koji bi itekako volio odigrati još jednu utakmicu protiv bivšeg kluba. Nathan Ake i Manuel Akanji također su u sve boljoj formi pa bi netko od njih mogao završiti čak i kao dodatak veznoj liniji, što katalonski stručnjak sve češće prakticira s braničima.

S druge strane, Leipzig pod trenerom Marcom Roseom ne briljira u Bundesligi ove sezone, no zato je bez problema izborio prolazak dalje u Ligi prvaka. Sada ima priliku boriti se za prvu poziciju s prvakom Europe te mu ništa osim pobjede ne igra u Manchesteru.

Ozljeda Danija Olma svakako je hendikep za goste, no tu je Benjamin Šeško koji igra sve bolje, dok u napadu glavnu riječ vodi Lois Openda. Vrijedi još spomenuti darovitog Xavija Simonsa koji je najbolji pojedinac u redovima Leipziga u posljednje vrijeme. Uglavnom, jasno je da ova momčad ima potencijal odigrati dobru utakmicu na stadionu Etihad, no pitanje je hoće li to biti dovoljno za ostvariti pobjedu…

Prethodni dvoboji:
04.10.23 Leipzig1:3Manchester City LP
14.03.23 Manchester City7:0Leipzig LP
22.02.23 Leipzig0:0Manchester City LP
07.12.21 Leipzig2:1Manchester City LP
15.09.21 Manchester City6:3Leipzig LP

Izostanci i ozljede:

Manchester City: De Bruyne K. (ozljeda bedra).

Leipzig: Olmo D. (ozljeda ramena), Orban W. (ozljeda koljena), Werner T. (ozljeda prepone).

ManCity zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što smo i očekivali, hrvatske kladionice proglasile su Manchester City jasnim favoritom u dvoboju s Leipzigom ovog utorka, uz relativno nisku kvotu na jedinicu.

Mi pak vjerujemo da će se derbi skupine H pretvoriti u vrlo atraktivnu golijadu. Naime, u zadnje dvije utakmice ovih suparnika na Etihadu palo je ukupno 16 golova, što bi se moglo samo nastaviti u petom kolu. Zato je naša preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola na utakmici, uz koeficijent 2.24 u kladionici 20bet.

Radi se o tipu utakmice na kojoj definitivno ima smisla odigrati i okladu oba tima daju gol, uz kvotu 1.81, jer City u posljednje vrijeme prima golove i od puno slabijih suparnika od Leipziga.

Ako pak želite podebljati tečaj na domaćina, bet365 nudi dvije atraktivne opcije za klađenje. Prva je oklada na poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 1.90, što postaje dobitno ako Manchester City povede u prvom poluvremenu i pobijedi na kraju. Možete odigrati i da Manchester City zabija u oba poluvremena, što ide uz primamljivu kvotu 1.83.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, tečaj je tek 1.57 na gol Erlinga Haalanda, no raste na 3.10 ako odigrate da će biti prvi pogodak na utakmici. Na pogodak Jeremyja Dokua dobit ćete 3.20, a na Jacka Grealish čak 3.50, od kojeg se očekuje doprinos u utorak. S druge strane, pogodak Loisa Opende ide uz tečaj 4.33, a ako tipujete na Xavija Simonsa smiješi vam se čak 7.50.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.24, što definitivno možemo zamisliti u ovoj utakmici u kojoj će se mnogo akcije odvijati u kaznenom prostoru jedne i druge momčadi…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top