West Ham vs. Chelsea – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
L W W D L
  • London Stadium
  • Početak: 24. travanj 18:30
Forma:
D W L W W
West Ham
Oba daju gol: Da1.88
Chelsea
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ne pamtimo kad je u doba proljeća gradski derbi između West Hama i Chelseaja imao veći značaj od utakmice koja se igra ove subote. Pogotovo to vrijedi za ‘čekićare’, koji sada pod Davidom Moyesom proživljavaju jednu od svojih najboljih sezona otkad je Premiershipa.

Sezona ulazi u svoju završnicu, a West Ham je i dalje vrlo ozbiljan kandidat za osvajanje jedna od četiri vodeća mjesta na ljestvici, što bi ga sljedeće sezone odvelo u Ligu prvaka, gdje još nikad nije bio.

Sve bi naravno bilo puno bolje da Moyesovi nogometaši nisu izgubili od Newcastlea u prošlom kolu, no i svi drugi rivali imaju problema u vrlo izjednačenoj engleskoj konkurenciji pa bi upravo međusobni okršaji mogli odlučiti, poput ovog koji će se održati na Olimpijskom stadionu u Londonu.

A West Ham je upravo u takvim obračunima na domaćem terenu već svladao Tottenham i Leicester pa bez straha dočekuje još jednog izravnog suparnika u borbi za toliko željeno četvrto mjesto, koje bi bila potvrda uspješnosti projekta razvoja ovog kluba, započetog prije desetak godina, upravo prelaskom na stadion koji je ugostio Igre u Londonu 2012. godine.

Preporođeni Jesse Lingard ponovo će biti jedna od glavnih uzdanica ‘čekićara’ na travnjaku, a iako ozljeda Mickela Antonija predstavlja određeni problem domaćem treneru, kao i Declana Ricea, Moyesu neće biti problem pronaći 11 ratnika spremnih bogatom suparniku pokazati da nije sve u novcu.

Upravo tema novca i Super lige destabilizirala je Chelsea ovaj tjedan i vjerojatno pridonijela remiju s Brightonom u utorak, što je bio novi nepotrebni korak unazad za momčad sa Stamford Bridgea.

Nema sumnje, Thomas Tuchel podigao je londonske plave koji trenutno imaju igru za najviše domete, a smiješe im se i neki impresivni trofeji, poput FA kupa u kojem je prošli vikend na dominantan način Chelsea izbacio Manchester City.

Tu je i polufinale Lige prvaka koje počinje sljedećeg tjedna protiv Real Madrida, što bi moglo utjecati na ovu utakmicu. Teško je izbaciti iz glave dvoboj takvog značaja, a pitanje je i koga će njemački trener poslati na travnjak, jer sigurno će dio momčadi odmarati za utorak.

Ipak, Chelsea ima izuzetno široki kadar i malo ozljeda pa će Tuchel zasigurno imati koga poslati na teren. Pitanje je samo koja će se verzija plavih pojaviti na utakmici, ona koja je u stanju kao od šale deklasirati Atletico i Guardiolin City ili ona koja je izgledala sasvim beznadno protiv WBA i Brightona…

Prethodni dvoboji:
21.12.20 Chelsea3:0West Ham PL
01.07.20 West Ham3:2Chelsea PL
30.11.19 Chelsea0:1West Ham PL
08.04.19 Chelsea2:0West Ham PL
23.09.18 West Ham0:0Chelsea PL

Izostanci i ozljede:

West Ham: Antonio M. (ozljeda bedra), Dawson C. (suspenzija), Rice D. (ozljeda koljena)

Chelsea: Kovačić M. (ozljeda mišića)

West Ham završava sezonu u TOP 4

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako kladionice vjeruju da je upravo ovo trenutak kada će veliki u Premiershipu doći na svoje, a mali pasti u drugi plan te proglašavaju Chelsea veliki favoritom u ovom dvoboju, mi smatramo da to neće biti slučaj.

West Ham itekako ima što za pokazati protiv uglednog protivnika, pogotovo u ofenzivi i zato smatramo da je oklada oba daju gol, uz koeficijent 1.88 koji nudi kladionica 22bet najbolja opcija za ovaj susret, pogotovo kad znamo da su i u prethodnim derbijima na Olimpijskom stadionu pljuštali golovi.

Također, koeficijent čak 2.07 na dvoznak 1X u ovakvoj potpuno izjednačenoj utakmici, nekoliko dana prije dvoboja Chelseaja i Reala u Ligi prvaka, djeluje kao nešto što se isplati probati odigrati.

Ova utakmica također miriši na kombinaciju penala i isključenja uz koji ide kvota čak 11, ali tko želi veliki koeficijent ne treba tražiti dalje od pobjede West Hama za koji možete dobiti čak 4.52, što definitivno nije nemoguć scenarij.

Naravno, ne zaboravimo ni klađenje uživo, pogotovo u zadnjih 20 minuta utakmice, kada među ovakvim suparnicima možemo očekivati pad još jednog pogotka, uz što obično ide primamljivi koeficijent oko 2.

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

1.88

Oba daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.07

West Ham 1X

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top