Osijek vs. Dinamo – Tipovi za klađenje i najava HNL-a

Forma:
W D W W W
  • Gradski vrt
  • Početak: 21. travanj 20:30
Forma:
W L W L D
Osijek
Manje od 2.5 gola1.86
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ušli smo u jedan od odlučujućih tjedana hrvatske nogometne lige ove sezone. Naime, pogled na ljestvicu nam kaže da nogometaši Dinama imaju laganu prednost i apsolutni su favoriti za osvajanje titule prvaka, no ključne utakmice tek trebaju odraditi.

Prva takva svakako je veliki derbi ove srijede u Gradskom vrtu. Nenad Bjelica i njegovi Osječani bez ikakve su sumnje najugodnije iznenađenje u 2021. godini u HNL-u te predstavljaju jedinu pravu prijetnju ‘modrima’ u borbi za prvo mjesto.

Osijek ima najčvršću obranu u domaćem prvenstvu, a Bjelica je izgradio i respektabilnu momčad prema naprijed, koja uključuje Slovenca Bohara, Mađare Gyursca i Kleinheislera, kao i povratnika Ivana Santina te nepredvidivog Petra Bočkaja, što se pokazalo sasvim dovoljnim za ulazak u ravnopravni dvoboj za titulu prvaka s Dinamom.

Osječanima definitivno nije trebao remi protiv Varaždina prije tjedan dana, ali pobjedom na Poljudu protiv Hajduka vratili su se na pravi kolosijek i sada imaju priliku preskočiti na ljestvici maksimirsku momčad, doduše s utakmicom više, i time maksimalno zakomplicirati prvenstvo.

Međutim, u Dinamu uoči derbija nema panike. Klub proživljava jednu od najljepših sezona u svojoj modernoj povijesti, koju je okrunio nestvarnim četvrtfinalom Europske lige, a u igri je za osvajanje oba domaća trofeja, Kup i prvenstvo.

Nakon časnog oproštaja od Europe protiv Villarreala, Krznarovoj momčadi ostalo je pregršt zaostalih utakmica na hrvatskoj sceni i igrat će svaka tri dana do kraja sezone, no kadar je širi nego što ga imaju suparnici.

Bruno Petković igra pod injekcijama, ali uspješno se oporavlja od ozljede ramena, dok Mislav Oršić i dalje predstavlja najboljeg i najopasnijeg pojedinca u momčadi. Sa sjajnim Dominikom Livakovićem na golu nije iznenađenje da upravo ‘modri’ imaju najbolju gol razliku u ligi i pokušat će to dokazati i u Gradskom vrtu.

Upravo na tom stadionu doživjeli su poraz u prvom dijelu prvenstva, no pobijedili su rivala dvaput kod kuće te bi im ovaj put već bod bio dovoljan da učvrste poziciju na vrhu ljestvice, par dana prije novog derbija, s Hajdukom na Maksimiru.

Osijek pak mora tražiti isključivo pobjedu, no unatoč visokom ulogu za domaćina ne možemo očekivati igru otvorenog garda, već čvrstu utakmicu u kojoj bi tek nekoliko poteza moglo odlučiti konačnog pobjednika…

Prethodni dvoboji:
13.02.21 Dinamo1:0Osijek HNL
21.11.20 Osijek2:0Dinamo HNL
30.08.20 Dinamo4:1Osijek HNL
27.06.20 Dinamo0:0Osijek HNL
22.05.20 Dinamo2:1Osijek HNK

Izostanci i ozljede:

Osijek: Merveil Ndockyt (ozljeda gležnja)

Dinamo: Mario Gavranović (ozljeda mišića), Sadegh Moharrami (ozljeda mišića)

Real Madrid osvaja Ligu prvaka

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Bit će to daleko najvažnija utakmica ove sezone u HNL-u, a samim time možemo očekivati oprez na travnjaku, zbog čega vjerujemo da se derbi u Gradskom vrtu definitivno neće pretvoriti u golijadu.

Baš zbog toga vjerujemo da se u ovom susretu najviše isplati igrati na zbroj golova, manje od 2.5 gola, za što kladionica 22bet nudi koeficijent 1.86, koji djeluje uoči utakmice zaista obećavajuće.

Također smatramo da bi trenerski talent Nenada Bjelice trebao doći do izražaja, kao i emocionalna potrošnja nogometaša Dinama tijekom nastupa u Europskoj ligi. Glad će biti na strani domaćina, zbog čega koeficijent 1.56 na okladu 1X svakako ima smisla, pogotovo ako znamo da bi i ‘modri’ rado potpisali remi u ovom susretu.

Od ostalih oklada, neki će sigurno probati i 2.9 kvotu na pobjedu Osijeka, a za one još hrabrije koji dobro poznaju kako stvari stoje u HNL-u, zanimljiv će biti i 4.7 koeficijent na pad pogotka u sudačkom vremenu drugog poluvremena…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

1.86

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.56

Osijek 1X

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top