Švicarska vs. Španjolska – Tipovi za klađenje i najava Lige nacija

Forma:
L L D L W
  • Stade de Suisse
  • Početak: 09. lipanj 20:45
Forma:
D D W W W
Švicarska
Dvoznak: 1X1.92
Španjolska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Raspored odigravanja Lige nacija je nemilosrdan ovih dana, a u skupini A ovog četvrtka igrat će se već treće kolo, u kojem će snage odmjeriti Švicarska i Španjolska u Ženevi.

Švicarci su pod novim izbornikom Muratom Yakinom došli do povijesnog uspjeha odlaskom na Svjetsko prvenstvo u grupi u kojoj su igrali s Talijanima, ali u posljednje vrijeme ne uspijevaju nastaviti s pozitivnim rezultatima.

Švicarska čeka na pobjedu već četiri utakmice, a izgubila je od Češke i Portugala u Ligi nacija pa sada definitivno mora nešto napraviti, ako ne želi ispasti iz elitnog razreda novog Uefinog reprezentativnog natjecanja.

U momčadi Švicarske ima nekoliko vrlo kvalitetnih igrača, prije svega Breel Embolo koji je bio odličan na Euru prošle godine, na kojem je ova izabrana vrsta dogurala sve do četvrtfinala, gdje je ispala upravo od Španjolaca, nakon izvođenja kaznenih udaraca.

U napadu je još uvijek dobro nam poznati Mario Gavranović, a pozvan je i Haris Seferović iza kojeg je prosječna sezona, ali ima zasluge iz prošlosti u dresu švicarske reprezentacije.

Od poznatih imena za sastav konkurira i Xherdan Shaqiri, a tu je i Granit Xhaka, kao i Ricardo Rodriguez, koji predstavljaju staru gardu. Remo Freuler iz Atalante još je jedan kvalitetan nogometaš kojeg Yakin ima na raspolaganju, a mlađu generaciju predvodi branič Nico Elvedi.

A Španjolci su s dva remija otvorili Ligu nacija, u kojoj ih je Luis Enrique odveo na domak do osvajanja trofeja prošle godine, kada su zaustavljeni tek u finalu protiv Francuske.

Španjolski izbornik na raspolaganju nema Pedrija koji je ozlijeđen i to se osjeća u sredini terena, ali kadar mu je sigurno širi nego švicarski i samo je pitanje jesu li njegovi nogometaši previše iscrpljeni dugom sezonom u La Ligi i Ligi prvaka.

Što se ofenzive tiče, tu je Alvaro Morata kao najiskusniji napadač, a priliku bi mogao dobiti i 19-godišnji Ansu Fati, koji jedva čeka dokazati se u dresu reprezentacije.

Opasan je svakako i Ferran Torres, dok ugledne igrače Enrique ima i u veznoj liniji, poput Kokea, Rodrija i Sergija Busquetsa. Sve u svemu, na stadionu Stade de Genève Španjolci ciljaju osvajanje tri boda, no švicarska reprezentacija bezbroj puta je dokazala da je vrlo opasna i pokušat će pred svojom publikom zaustaviti svoj niz poraza…

Prethodni dvoboji:
02.07.21 Švicarska1:1*Španjolska EP
14.11.20 Švicarska1:1Španjolska ULN
10.10.20 Španjolska1:0Švicarska ULN
03.06.18 Španjolska1:1Švicarska PRI
16.06.10 Španjolska0:1Švicarska SP

Izostanci i ozljede:

Švicarska: Fabian Schär (suspenzija).

Španjolska: Pedri (ozljeda stražnje lože), Mikel Oyarzabal (ozljeda koljena).

Španjolska zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako su online kladionice proglasile Španjolsku apsolutnim favoritom u ovom dvoboju, mi vjerujemo da Švicarci na domaćem terenu mogu parirati uglednom protivniku.

Murat Yakin baš za ovu utakmicu pripremit će sastav koji će moći ravnopravno igrati sa Španjolcima i vjerujemo da će nošeni domaćom publikom švicarski nogometaši nešto i napraviti na terenu. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada dvoznak 1X na Švicarsku, uz kvotu 1.92 koju nudi kladionica 22bet.

Bit će to dvoboj u kojem će se Švicarci čvrsto postaviti i strpljivo čekati svoje prilike pa vjerujemo da se utakmica u Ženevi neće pretvoriti u golijadu. Baš zbog toga ima smisla odigrati okladu na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz kvotu 1.75 koju nudi 20bet.

Naravno, po istom principu ima smisla i oklada da gol neće pasti u oba poluvremena, za što ćete dobiti koeficijent 1.90, a ako i padne, mogao bi pasti s bijele točke pa ima smisla odigrati na dosuđeni penal, uz kvotu 2.44.

Što se pak strijelaca tiče, bet365 nudi kvotu 4.33 ako zabije Haris Seferović, dok ćete na gol Breela Embola dobiti 4.75. S druge strane koeficijent je 2.50 na gol Alvara Morate, a 2.87 da će zabiti Ansu Fati.

Za kraj, spomenimo i kombinacijske oklade koje mogu biti dobar način kako podebljati kvotu na vašeg favorita. Pa tako možete dobiti kvotu 2.79 ako odigrate dvoznak 1X na Švicarsku uz manje od 2.5 gola, što je svakako opcija koja bi se lako mogla pretvoriti u realnost…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top