Danska vs. Hrvatska – Tipovi za klađenje i najava Lige nacija

Forma:
W W W L L
  • Parken Stadium
  • Početak: 10. lipanj 20:45
Forma:
D L W D W
DOMAĆIN 1.97
Remi 3.56
GOST 3.99
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon poraza od Austrije i remija s Francuskom, hrvatska nogometna reprezentacija u Ligi nacija ovog petka snage će odmjeriti s Danskom, u gostima u Kopenhagenu.

Danci predvođeni izbornikom Kasperom Hjulmandom izgledaju impresivno u posljednje vrijeme, jer igrali su u polufinalu Eura, a u kvalifikacijama za SP nanizali su devet uzastopnih pobjeda i prošetali se do velike reprezentativne smotre.

U Ligi nacija Danska također briljira, jer pobijedila je Francuze u gostima golovima Andreasa Corneliusa, da bi zatim svladala i Austriju te tako došla u poziciju novim trijumfom doći na korak do plasmana na završni turnir.

Dansku reprezentaciju nije uzdrmao čak niti srčani udar Christiana Eriksena, koji je ponovo u kadru i sigurno će dobiti minutažu protiv Hrvatske u Kopenhagenu, a tu je i Pierre Højbjerg, još jedan vrhunski veznjak kojem će biti teško parirati na travnjaku.

Domaćin ima i pregršt kvalitetnih rješenja prema naprijed, uključujući Yussufa Poulsena i Martina Braithwaitea, a u momčadi je i spomenuti Cornelius kao vrijedan džoker, kao i Kasper Dolberg koji se golovima proslavio prošle godine na Europskom prvenstvu.

Naravno, posebnu sigurnost momčadi daje Kasper Schmeichel među vratnicama, koji će biti iznimno motiviran u ovoj utakmici, jer skinuo je tri penala protiv Hrvatske na SP-u u Rusiji i svejedno doživio poraz u osmini finala, što ga još danas boli i željan je revanša.

A Hrvatska pod izbornikom Zlatkom Dalićom definitivno djeluje ranjivo ovih dana, iako je iščupala bod protiv Francuza i tako se napunila samopouzdanjem na Poljudu.

Dalić bi nakon dvije naporne utakmice u kojima su naši osvojili samo jedan bod mogao odmarati svoje ključne igrače pa je pitanje hoće li Luka Modrić uopće igrati, a isto vrijedi za Marcela Brozovića i Matea Kovačića.

Odmarati bi mogao i Lovru Majera koji se potrošio u prethodne dvije utakmice, a veću minutažu očekuju Mario Pašalić u sredini terena te Nikola Vlašić i Luka Sučić, koji su donijeli svježinu u ofenzivi protiv Francuske i bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći protiv Danaca.

Što se pak napada tiče, Ante Budimir je bio solidan u Splitu, ali ne i briljantan, a Andrej Kramarić donio je Hrvatskoj bod, no njegove igračke karakteristike Dalić nikako da uklopi u svojih idealnih 11.

U svakom slučaju, na stadionu Parken čeka nas zanimljiva utakmica u kojoj hrvatskoj reprezentaciji neće biti lako, ali Danci tek trebaju ulogu favorita opravdati na travnjaku…

Prethodni dvoboji:
01.07.18 Hrvatska*1:1Danska SP
05.06.04 Danska1:2Hrvatska PRI
10.02.99 Hrvatska0:1Danska PRI
10.09.97 Danska3:1Hrvatska SPK
29.03.97 Hrvatska1:1Danska SPK

Izostanci i ozljede:

Danska: nema značajnih ozljeda.

Hrvatska: Ivan Perišić (ozljeda lista), Joško Gvardiol (ozljeda mišića), Borna Sosa (ozljeda mišića).

Danska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon onog što smo vidjeli u prethodnima dvobojima, kao i najavljenih izmjena u hrvatskoj reprezentaciji, jasno je da je Danska izraziti favorit za pobjedu u ovoj utakmici.

Danci znaju da bi pobjedama protiv Hrvatske i Austrije kod kuće praktički sve riješili u našoj skupini u sljedećih par dana, a pokazalo se da imaju širi igrački kadar nego što smo mislili. Baš zbog toga naša glavna preporuka je oklada na pobjedu Danske, uz kvotu 1.97 koju nudi kladionica 20bet.

Od ostalog, svakako ima smisla odigrati i ono što nudi Rabona, da će Danska zabiti više od 1.5 gola, uz kvotu 2.10 koja djeluje primamljivo, jer naša obrana pokazuje bez Gvardiola velike slabosti.

Što se pak zbroja golova tiče, mogla bi ovo biti utakmica u kojoj će napadači doći na svoje pa ima smisla uzeti ono što nudi 22bet, da će pasti više od 2.5 gola, uz odličnu kvotu 2.20.

Na ovu utakmicu moguće je i klađenje na strijelce, a bet365 nudi 3.00 na gol Yussufa Poulsena, a 3.75 ako poentira Christian Eriksen. Na gol Andreja Kramarića je 4.33, a ako zabije Nikola Vlašić uzet ćete 4.75.

Za kraj, spomenimo i kombinacijsku okladu pobjeda Danske uz više od 2.5 gola, za što ćete dobiti kvotu 3.38, što bi se s obzirom na okolnosti lako moglo pretvoriti u realnost…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top