Sparta Prag vs. Monaco – Tipovi za klađenje i najava Lige prvaka

Forma:
W W W L D
  • Letna Stadium
  • Početak: 03. kolovoz 19:00
Forma:
L W D W W
Sparta Prag
Oba daju gol: Da1.90
Monaco
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Mjesec kolovoz označava početak prvenstva u svim najjačim europskim ligama, a kvalifikacije za Ligu prvaka ulaze u svoju završnicu.

Jedna od najzanimljivijih utakmica 3. kola kvalifikacija svakako je obračun Sparte i Monaca na Generali Areni u Pragu, s obzirom na sve što su ove dvije momčadi pokazale posljednjih mjeseci na travnjaku.

Sparta već godinama nije bila u prilici igrati u elitnom klupskom nogometnom natjecanju i konstantno gleda u leđa gradskom rivalu Slaviji, no ovog ljeta čini se da je bivši češki izbornik Pavel Vrba dobro posložio momčad, što potvrđuje i uvjerljiva 5:0 pobjeda ovog vikenda protiv Libereca, kao i trijumf protiv bečkog Rapida u prethodnoj rundi kvalifikacija Lige prvaka.

Slavni češki klub napokon u svojim redovima ima i igrača za kojim se otimaju europski velikani. Riječ je o 19-godišnjem napadaču Adamu Hložeku, kojeg želi dovesti Liverpool, a cijena mu se približava 20 milijuna eura, koliko gotovo da vrijede svi njegovi suigrači zajedno.

No, ima Sparta još kvalitetnih pojedinaca koji mogu povući. Švedski krilni napadač David Moberg Karlsson zabio je protiv Rapida, a u momčadi je iskusni Borek Dočkal, koji kao kapetan dirigira svojom ekipom.

Dakle, Sparta želi ove sezone ponoviti ono što je uspjelo Slaviji tijekom proljeća u Europskoj ligi, kada je izbacila Rangers i Leicester te bila najugodnije iznenađenje natjecanja. Ipak, na tom putu sada stoji ozbiljna prepreka.

Monaco se prošle sezone pod trenerom Nikom Kovačem uspješno vratio u vrh francuskog nogometa. Momčad se do samog kraja borila s Lilleom i Paris Saint Germainom za titulu i na kraju zasluženo izborila priliku naći se među europskom elitom.

Pred Monacom su još dva koraka koja mora preskočiti kako bi se našao u Ligi prvaka, a sve kreće gostovanjem u Pragu. Kovač u svojim redovima ima nekoliko dokazanih vrhunskih nogometaša, poput Aleksandra Golovina, Cesca Fabregasa, Wissama Ben Yeddera i Kevina Vollanda, Nijemca kojeg je sa sobom doveo iz Njemačke.

Naravno, to nije sve, jer klub iz Kneževine u svojim redovima uvijek skriva i pokojeg mladog skupocjenog talenta. Defenzivci Benoît Badiashile i Aurélien Tchouaméni spadaju u tu kategoriju, a Monaco je dobro pokriven na većini pozicija.

Jedini problem za Kovača svakako je to što je ovo gostovanje za Monaco prva službena utakmica ovog ljeta, dok se Sparta već naigrala i djeluje odlično. U svakom slučaju, možemo očekivati odličan dvoboj dva ambiciozna protivnika, u kojem golovi ne bi smjeli izostati…

Prethodni dvoboji:
Sparta– dosad nikad igrali – Monaco

Izostanci i ozljede:

Sparta: Casper Höjer (ozljeda mišića).

Monaco: Benjamin Lecomte (ozljeda mišića), Jean Marcelin (ozljeda mišića), Adrien Bongiovanni (ozljeda ramena).

Monaco zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je Monaco izraziti favorit za prolazak dalje tijekom dvije utakmice, u Pragu nas očekuje neizvjestan dvoboj u kojem nije sto posto sigurno da će gosti pobijediti.

Obje momčadi u prošlosti su bile poznate po ofenzivnom nogometu u kojem golova nije nedostajalo, a ako je vjerovati posljednjim utakmicama, to se neće promijeniti u novoj sezoni. Zato je naš prvi izbor za ovu utakmicu oba tima daju gol, uz obećavajuću kvotu 1.90 koju nudi kladionica 22bet.

Da, definitivno očekujemo golove na Generali Areni u Pragu, poznatoj i pod nazivom stadion Letna. Zato također preporučujemo i igru na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, za što možete dobiti koeficijent 1.89.

Od ostalog, zanimljiva se još čini oklada da će Monaco zabiti više od 1.5 gola, uz kvotu 1.80, dok ćete na pobjedu Francuza dobiti 1.78, što izgleda primamljivo, ali mogla bi biti i zamka. Za kraj, spomenimo i mogućnost oklade da će pasti gol u posljednjih dvadesetak minuta utakmice, na što bi prilikom live klađenja kvota mogla biti oko 2.00, ovisno o kretanju rezultata…

Sparta Prag - Monaco Koeficijenti

22bet

1.90

Oba daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.89

Više od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top