Slovačka vs. Španjolska – Tipovi za klađenje i najava Europskog prvenstva

Forma:
L W D D W
  • Estadio de la Cartuja
  • Početak: 23. lipanj 18:00
Forma:
D D W D W
Slovačka
Više od 2.5 gola1.70
Španjolska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Španjolska nogometna reprezentacija na rubu je katastrofe na Europskom prvenstvu. Iako je dobila priliku igrati grupnu fazu na svom stadionu u Sevilli, još uvijek čeka na prvu pobjedu, a još jedan neuspjeh ove srijede u dvoboju protiv Slovačke mogao bi značiti i ispadanje iz turnira.

Malotko je očekivao ovakav razvoj događaja nakon ždrijeba skupina, jer činilo se da Švedska i Poljska ne mogu izvući pozitivan rezultat na Estadio de La Cartuja u Andaluziji, no i jedni i drugi kući su otišli neporaženi.

Momčad izbornika Luisa Enriquea ima isti problem kao i prethodnici na zadnja tri velika prvenstva. Bezidejno petlja u fazi napada i uopće ne djeluje ubojito kada krene prema protivničkom golmanu.

Španjolci su vladali svjetskim nogometom od 2008. do 2012. godine, ali ovo je četvrto prvenstvo u nizu na kojem nisu u užem krugu favorita za osvajanje titule. Posljednju priliku spasiti svoj obraz imaju u Sevilli protiv Slovačke, u utakmici u kojoj će ponovo biti izraziti favoriti, iako trenutno drže tek treće mjesto u grupi E.

Puno će toga u ovom dvoboju ovisiti o inspiraciji napadačkog dvojca, Alvara Morate i Gerarda Morena, koji su napokon zajedno zaigrali protiv Poljske i izgledali solidno, dok Moreno nije promašio kazneni udarac i propustio priliku donijeti pobjedu svojoj reprezentaciji.

Bivši Dinamov ofenzivni veznjak Dani Olmo također redovito dobiva minutažu, ali zasad ne prijeti dovoljno suparničkim golmanima, a zanimljivo će biti vidjeti hoće li Enrique priliku dati opasnom Ferranu Torresu, ili će ga držati kao džokera s klupe.

Slovaci su pak na Euro došli kao jedna od reprezentacija od koje se najmanje očekuje i već su napravili više nego što su im predviđali. Pobjeda protiv Poljske oduševila je naciju i dala im izglede ostati u turniru, a remi protiv Španjolske to bi im garantirao.

Neće biti lako izborniku Štefanu Tarkoviču i njegovoj družini pripremiti ovaj dvoboj protiv uglednog suparnika, ali Poljaci i Šveđani pokazali su da se protiv Španjolske igrati može.

Marek Hamšik i Milan Škriniar pokušat će povesti svoju momčad prema novom podvigu, a u nekim scenarijima čak bi i minimalan poraz mogao odvesti slovačku reprezentaciju dalje, pa i to treba imati na umu.

Nema sumnje, čeka nas utakmica istine za ovu španjolsku generaciju u kojoj igrači ne smiju podbaciti. Što prije povedu, tim bolje za njih, no Slovaci će strpljivom igrom čekati svoje šanse, bez obzira na rezultat na semaforu pa ih ne treba otpisati čak ni ako se nađu u deficitu nakon prvog poluvremena. Uostalom, Poljska se u sličnoj situaciji u Sevilli vješto izvukla…

Prethodni dvoboji:
05.09.15 Španjolska2:0Slovačka EPK
09.10.14 Slovačka2:1Španjolska EPK
16.11.05 Slovačka1:1Španjolska SPK
12.11.05 Španjolska5:1Slovačka SPK
24.09.97 Slovačka1:2Španjolska SPK

Izostanci i ozljede:

Španjolska: Sergio Busquets (bolest).

Slovačka: Ivan Schranz (ozljeda gležnja), Denis Vavro (bolest).

Španjolska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U dosadašnjem tijeku turnira dobro smo predvidjeli što se će događati u dvoboju Španjolske i Švedske, a Morenov promašeni penal bio je razlika između gubitka i dobitka u utakmici Španjolske i Poljske.

Unatoč tome, vjerujemo i dalje u španjolsku nogometnu reprezentaciju, da može biti efikasna i pokazati se barem protiv jednog osrednjeg suparnika. Kvota na pobjedu domaćih je vrlo niska, ali mi biramo okladu na više od 2.5 gola u ovoj utakmici, uz koeficijent 1.70 za koji vjerujemo da će se ovaj put ostvariti.

Kao drugu opciju uzimamo hendikep na Španjolce, odnosno da će pobijediti dva ili više razlike, za što ćete dobiti kvotu 1.68 u ovoj utakmici.

Također, smatramo da je Gerard Moreno ispucao svoje pehove i da će napokon doći na svoje protiv Slovačke. Da će zabiti u bilo kojem trenutku utakmice koeficijent je 2.

Dodajmo za kraj i poluvrijeme/kraj 2/2 opciju na kvotu 1.64, odnosno da će Španjolci već u prvom poluvremenu povesti i zadržati vodstvo do samog kraja, što također djeluje sasvim izvjesno…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

1.70

Više od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.68

Pobjeda Španjolske uz hendikep

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top