Češka vs. Engleska – Tipovi za klađenje i najava Europskog prvenstva

Forma:
D W W L L
  • Wembley Stadium
  • Početak: 22. lipanj 21:00
Forma:
D W W W W
DOMAĆIN 7.80
Remi 3.36
GOST 1.59
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao i mnogo puta u prošlosti, engleski nogometaši proglašeni su jednima od favorita uoči velikog reprezentativnog natjecanja, a kad je krenula prava akcija, to više na terenu ne izgleda tako bajno.

Izabrana vrsta koju vodi Gareth Southgate započela je Europsko prvenstvo neuvjerljivom minimalnom pobjedom protiv Hrvatske, a još gore je to izgledalo u dvoboju protiv Škotske, koji je završio bez pogodaka.

Englezi će dojam na Wembleyju pokušati popraviti u završnom dvoboju grupe D ovog utorka protiv Češke, u kojem će napokon biti odlučeno tko će završiti prvi na ljestvici u hrvatskoj skupini.

Za Southgatea najveća je briga i dalje efikasnost. Momčad nije primila pogodak u posljednje četiri utakmice, no zabila je ukupno samo tri, što može biti ozbiljan problem kad krene nokaut faza natjecanja. Raheem Sterling i Harry Kane ne dolaze do dovoljno prilika, niti im se Mason Mount i Phil Foden pridodaju na pravi način.

Igrati tvrdo, na minimalnu pobjedu ili remi opasna je taktika, jer prije ili kasnije odlučivat će sreća o tome hoćeš li se oprostiti od turnira ili nećeš. Dobro to znaju u Engleskoj i zato se nadaju jednoj uvjerljivoj pobjedi, prije nego što krenu utakmice na ispadanje.

Ostaje tek otvoreno pitanje želi li Engleska zapravo biti prva u grupi, jer tada u osmini finala ide na drugoplasiranog iz grupe F, gdje igraju Francuska, Njemačka i Portugal, tri reprezentacije koje bi svi voljeli izbjeći.

A Češkoj je zapravo svejedno. Došla je na turnir kao autsajder i zatim poput Slavije Prag prošle sezone u Europskoj ligi pokazala da nije sve u skupocjenim zvijezdama.

Izbornik Jaroslav Šilhavy može zaista biti ponosan na ono što su njegovi nogometaši dosad pokazali na Euru. Pobjeda protiv Škotske usred Glasgowa bila je impresivna, a remi s Hrvatskom na istom stadionu također je bio zaslužen.

Već tri pogotka na turniru zabio je Patrik Šik i prometnuo se u lidera ove momčadi, a pokušat će Čehe povesti i prema još jednom impresivnom rezultatu, u utakmici u kojoj već remi jamči njegovoj reprezentaciji prvo mjesto u grupi.

Naravno, kvaliteta je ipak na strani Engleza, kao i prednost domaćeg terena, no moramo još jednom naglasiti da situaciju komplicira ždrijeb natjecanja, koji ne nagrađuje najboljeg iz naše grupe, već ga gura prema moćnom protivniku, zbog čega će na Wembleyju sigurno biti kalkulacija na travnjaku…

Prethodni dvoboji:
15.10.13 Češka2:1Engleska EPK
07.06.13 Engleska5:0Češka EPK
26.03.08 Engleska2:2Češka PRI

Izostanci i ozljede:

Češka: nema značajnih izostanaka.

Engleska: Ben Chilwell (karantena), Mason Mount (karantena).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Engleska s jedne strane djeluje neuvjerljivo i pod pritiskom je medija da nešto napravi u ovoj utakmici, no s druge nikako ne bi voljela igrati s Francuskom, Njemačkom ili Portugalom u osmini finala, jer to bi mogao biti kraj.

Southgate je svjestan da njegova reprezentacija još mora rasti kroz turnir prije nego se susretne s najboljima i vjerujemo da će to utjecati na konačni rezultat ovog susreta. Drugoplasiranog čeka prvi iz skupine E, u kojoj i Švedska i Španjolska igraju slabo što bi bio bolji izbor za Engleze. Zato nam je prva opcija oklada na remi, za koji kladionica 22bet nudi kvotu 3.36, što se isplati odigrati.

Dosad nam se također isplatilo igrati na zbroj golova u engleskim utakmicama, da će pasti manje od 2.5 gola, pa preporučujemo tu opciju i ovaj put, uz pripadajuću 1.65 kvotu.

Također smatramo da je riječ o utakmici koja će najbolje odgovore dati kroz klađenje uživo. Već prvih 20 minuta susreta pokazat će u kojem će smjeru ići ovaj dvoboj i otvoriti nove prilike za dobitak, pa svakako treba dok gledate ovaj susret imati otvorenu online kladionicu uz sebe, kako biste mogli brzo reagirati i zgrabiti obećavajuću kvotu koja će se sigurno pojaviti…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

1.65

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

3.36

Remi

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top