Hrvatska vs. Škotska – Tipovi za klađenje i najava Europskog prvenstva

Forma:
D L L D W
  • Hampden Park
  • Početak: 22. lipanj 21:00
Forma:
D L W D W
Hrvatska
Manje od 2.5 gola1.89
Škotska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Hrvatska nogometna reprezentacija dovela se zaista u tešku situaciju na Europskom prvenstvu i mora se vaditi ovog utorka na Hampden Parku, u utakmici u kojoj sve osim pobjede svjetske viceprvake izbacuje iz turnira.

Što je najgore, družina izbornika Zlatka Dalića mora to napraviti protiv reprezentacije koju dosad još nikad nije pobijedila! Vjerovali ili ne, Škoti spadaju među rijetke protivnike koji se mogu pohvaliti samo uspjesima u dvobojima s Hrvatskom, koji su kulminirali dvostrukom pobjedom u kvalifikacijama za SP 2013. godine, u eri Igora Štimca.

Dakle, pred našima je veliki izazov. Protiv Engleza na otvaranju turnira odigrali su slabo prema naprijed i upisali minimalni poraz, a isti scenarij izbjegnut je u petak protiv Češke zahvaljujući golu Ivana Perišića za 1:1, kojim je Hrvatska osvojila svoj prvi bod u skupini D.

Škoti su s druge strane na ovom Euru praktički već napravili ono po što su došli. Nakon uvodnog poraza od Čeha, uspjeli su usred Londona remizirati protiv izrazito favorizirane Engleske i još jednom potvrditi koliko su ponosna i žilava nacija. Sve što naprave nakon toga samo je bonus.

Bit će to dvoboj u kojem zapravo i jednima i drugima za plasman u osminu finala igra samo pobjeda, no ne možemo očekivati juriš kroz 90 minuta. Škotska će igrati oprezno i pokušati iskoristiti ukazane prilike, uz naporan rad Scotta McTominaya i Andrewa Robertsona u sredini terena.

Hrvatska će se po običaju uzdati u dirigentsku palicu Luke Modrića, kojem se moraju priključiti i drugi, a najveći problem dosad je bila efikasnost, jer niti Ante Rebić niti Bruno Petković ne snalaze se dobro na poziciji centarfora.

Nikola Vlašić mogao bi biti osvježenje koje će promijeniti stanje na travnjaku u ovoj utakmici, a Dalić ima još mnogo drugih varijanti za isprobati, poput Brekala, Pašalića, Ivanušeca ili Budimira, ako već one najveće zvijezde još jednom zakažu.

U svakom slučaju, iako su kladionice postavile Hrvatsku kao favorita u ovom dvoboju, čeka nas još jedna izuzetno neizvjesna i teška utakmica, u kojoj neće biti lako postići željeni rezultat. Međutim, mnogo je puta naša izabrana vrsta bila na rubu i otpisana pa se izvlačila, i to na gostujućem terenu. Sjetimo se samo Kijeva uoči SP-a u Rusiji.

Sada to naši moraju ponoviti na Hampden Parku u Glasgowu, a upravo pobjeda je jedini način da potvrde da i dalje spadaju u sam vrh europskog reprezentativnog nogometa…

Prethodni dvoboji:
15.10.13 Škotska2:0Hrvatska SPK
07.06.13 Hrvatska0:1Škotska SPK
26.03.08 Škotska1:1Hrvatska PRI
01.09.01 Škotska0:0Hrvatska SPK
11.10.00 Hrvatska/span>1:1Škotska SPK

Izostanci i ozljede:

Hrvatska: Billy Gilmour (bolest).

Škotska: Borna Barišić (ozljeda mišića).

Hrvatska pobjeđuje rezultatom 1:0

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Osvojeni bod možda ne znači ništa ni Škotskoj ni Hrvatskoj, no nemojte očekivati golijadu u ovoj utakmici, jer obje će momčadi igrati strpljivo, tražiti svoju priliku za pogodak i onda ako ga zabiju, čvrsto braniti stečeno vodstvo.

Tako u posljednje vrijeme igraju ove dvije reprezentacije, zbog čega nam je glavni izbor oklade na ovoj utakmici definitivno igra na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz obećavajući koeficijent 1.89 da će se to doista i ostvariti.

Vjerujemo također da jedna od dvije momčadi neće u ovom susretu pronaći recept za protivničku obranu i da će zbog toga ostati razočarana, zbog čega preporučujemo i igru da oba tima NE daju gol, uz 1.96 kao odličnu ponuđenu kvotu.

Od ostalog, dobro smo predvidjeli prošli put da će Ivan Perišić postići gol protiv Češke, a ovaj put mogao bi to napraviti Luka Modrić, na kojeg možete dobiti veliku kvotu 6. To se može dogoditi zahvaljujući dalekometnom udarcu, ali i penalu, na koji ako bude dosuđen, dobivate koeficijent 2.64, a čak 8 ako će pasti i crveni karton…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

1.89

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.96

Oba NE daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top