Hrvatska vs. Češka – Tipovi za klađenje i najava Europskog prvenstva

Forma:
L L D W W
  • Hampden Park
  • Početak: 18. lipanj 18:00
Forma:
W W L L D
Hrvatska
Oba daju gol: Ne1.77
Češka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Utakmica istine za hrvatsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu! Nema sumnje, nakon poraza od Engleske na Wembleyju u prvom dvoboju skupine D, naši više nemaju pravo na kiks na ovom turniru, ako žele izboriti plasman u osminu finala.

Izbornik Zlatko Dalić ovog petka u Glasgowu protiv Češke mora iz Hrvatske izvući puno više nego što je uspio u posljednjih nekoliko godina. Naime, nakon nezaboravnog srebra u Rusiji 2018. godine naša izabrana vrsta nije uspjela ponoviti sličnu igru na sljedećim natjecanjima, što zabrinjava navijače. Sada je vrijeme da se trgne, ili će biti kasno.

Za Dalića najveći problem i dalje predstavlja igra prema naprijed. Pokušao je s Petkovićem, Kramarićem i Rebićem u vršku napada, no ništa zasad ne pomaže. Ipak, bilo je trenutaka nadahnute igre u protivničkoj polovici, prije svega u nedavnoj prijateljskoj utakmici protiv Armenije pa uoči Češke imamo pravo nadati se da će naši napokon početi zabijati, i to baš kad je najvažnije, kao i mnogo puta prije u hrvatskoj nogometnoj povijesti.

Dobra vijest za Hrvatsku je oporavak Dejana Lovrena koji je napokon u punom treningu, kao i Borne Barišića. Dvojac bi mogao zamijeniti osporavane braniče iz dvoboja s Engleskom, Duju Ćaletu-Cara i Joška Guardiola.

Luka Modrić i dalje igra fantastično, s 35 godina, a Mateo Kovačić također je izgledao dobro na Wembleyju. Baš zbog toga protiv suparnika manje moći od Engleza naša vezna linija trebala bi se nametnuti ovog petka, a onda će i napadačima biti lakše.

No, je li Češka zaista reprezentacija manje kvalitete? U prvom kolu naše grupe na impresivan način svladala je Škotsku na istom stadionu na kojem sada igra protiv Hrvatske, zahvaljujući sjajnim golovima Patrika Šika.

Česi su time stigli na korak od osmine finala, a izbornik Jaroslav Šilhavy već sada može biti izuzetno zadovoljan nastupom svojih igrača na Euru. No, riječ je o momčadi koja želi još više, poput Slavije Prag u Europskoj ligi prošle sezone, na koju nitko nije ozbiljno računao, a svejedno je izbacila Leicester i Rangers iz natjecanja i dogurala sve do četvrtfinala.

To isto sada pokušava Češka, s igračkim kadrom baziranim upravo na Slaviji, uz nekoliko uglednih internacionalaca, od kojih su Souček i Šik već iskočili u prvi plan.

Posljednji dvoboj s Česima pamtimo s prethodnog Eura, kada su naši mirno vodili 2:0 i onda u završnici neobjašnjivo pali i primili dva gola. Ovaj put možemo očekivati puno čvršću utakmicu u kojoj će biti manje prostora za protivnika, a ostaje nam nadati se da će individualna kvaliteta koja je neosporno na strani Hrvatske, na kraju prevagnuti…

Prethodni dvoboji:
17.06.16 Češka2:2Hrvatska EP
09.02.11 Hrvatska4:2Češka PRI

Izostanci i ozljede:

Hrvatska: nema značajnih izostanaka.

Češka: nema značajnih izostanaka.

Hrvatska pobjeđuje rezultatom 1:0

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ne očekujte ljepoticu od utakmice u ovom dvoboju. Svi susreti u 2021. godini u kojima je sudjelovala Hrvatska bili su tvrdi i odlučivale su nijanse, što će se ponoviti i ovaj put.

Baš zbog toga čini nam se kao najbolja moguća oklada da oba tima NEĆE zabiti gol, za što kladionica 22bet nudi prilično dobar koeficijent 1.77, kojeg vrijedi odigrati.

Također, vjerujemo da će kvaliteta igrača poput Modrića, Perišića i Rebića ipak prevagnuti na travnjaku te ćemo se na kraju imati razloga veseliti. A koeficijent 2.13 na pobjedu Hrvatske, svakako se čini kao dobra prilika za zaradu.

Od ostalih oklada, zanimljivo nam je klađenje na strijelce. Mario Mandžukić u prošlosti bi nas čupao u ovakvim dvobojima, ali i Ivan Perišić, na kojeg je kvota 3.2 da će poentirati, dok bi zabiti mogao i Luka Modrić uz kvotu 5, ako bude penala ili prilika za dalekometni udarac. Zanimljivo je da se možete kladiti na točan rezultat, 1:0, 2:0 i 3:0, sva tri zajedno uz koeficijent 3.

U svakom slučaju, dajemo malu prednost Hrvatskoj, ali prije svega očekujemo utakmicu s malo prostora za kreaciju, u kojoj ne možemo očekivati previše golova…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

1.77

Oba NE daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.13

Pobjeda Hrvatske

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top