Škotska vs. Danska – Tipovi za klađenje i najava kvalifikacija za SP

Forma:
W W W W W
  • Hampden Park
  • Početak: 15. studeni 20:45
Forma:
W W W W W
Škotska
Više od 2.5 gola2.28
Danska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Sve se zna u skupini F europskih kvalifikacija za SP u Kataru, ali ostaje nam poslastica za kraj. Dvije momčadi u fantastičnoj formi, Škotska i Danska međusobnim će obračunom završiti grupnu fazu natjecanja, pred dobro ispunjenim Hampden Park stadionom u Glasgowu.

Već znamo da Danci idu izravno na svjetsku nogometnu smotru, a Škoti u dodatne kvalifikacije pa rezultatskog pritiska nema, no ostaje pitanje ponosa i časti, jer pobjednik će trijumfom završiti reprezentativnu 2021. godinu.

Škotska pod vodstvom izbornika Stevea Clarkea zaista može biti ponosna svojim nastupima ove jeseni. U besprijekornoj je seriji od pet uzastopnih pobjeda, a jedini poraz u grupi doživjela je upravo protiv suparnika s kojim će ponovo igrati ove nedjelje i kojem se želi itekako revanširati.

U momčadi i dalje najuglednije ime ostaje Scott McTominay iz Manchester Uniteda, koji je gladan uspjeha, nakon što je njegov klub uhvatila rezultatska kriza. U napadu je pak raspoloženi Che Adams iz Southamptona, strijelac u petak protiv Moldavije, dok se u istoj utakmici proslavio i 20-godišnji Rangersov desni bek Nathan Patterson, asistencijom i pogotkom.

Škotsku smo upoznali na Europskom prvenstvu kao čvrstu momčad koja je izvukla neriješeno protiv svog najvećeg rivala, Engleske, no u ključnoj utakmici protiv Hrvatske više nije imala snage ponoviti ništa slično i naši su s lakoćom pobijedili 3:1.

A Danska je trenutno ono što je hrvatska reprezentacija bila na SP-u u Rusiji. Polufinalom Eura pokazala je momčad Kaspera Hjulmanda da spada u sam vrh svjetskog nogometa, čak i bez Christiana Eriksena, koji zbog srčanih problema i dalje ne može igrati.

Kad su svi već pomislili da je danski uspjeh na europskoj smotri slučajnost ili plod sreće, ova momčad nanizala je nevjerojatnih 9 pobjeda u svojoj kvalifikacijskoj grupi za SP, što je trenutno čini najuspješnijom reprezentacijom u Europi.

Sada Danci imaju priliku potpuno opušteni osigurati desetu pobjedu iz deset utakmica, što bi bio podvig za pamćenje, no ne mogu računati na dva važna igrača, Martina Braithwaitea kojeg muči koljeno te Mikkela Dalsgaarda koji ima problema s ozljedom bedra, dok je u drugi plan pao Kasper Dolberg, strijelac važnih golova na Euru.

Hjulmand na raspolaganju ipak ima mnogo sjajnih igrača, uključujući napadača Yousufa Poulsena, a i svojeg ključnog nogometaša, Joakima Maehlea, čiji prodori po desnoj strani su u pravilu nerješiva zagonetka za protivničke obrane.

U svakom slučaju, obje momčadi nemaju što izgubiti u ovom susretu i htjet će se pokazati pred Hampden Parkom pa možemo očekivati dvoboj u kojem golovi neće izostati, a gosti u njega ulaze u ulozi laganog favorita…

Prethodni dvoboji:
01.09.21 Danska2:0Škotska SPK
29.03.16 Škotska1:0Danska PRI
10.08.11 Škotska2:1Danska PRI
28.04.04 Danska1:0Škotska PRI
21.08.02 Škotska0:1Danska PRI

Izostanci i ozljede:

Škotska: Grant Hanley (ozljeda mišića).

Danska: Christian Eriksen (srčani problemi), Martin Braithwaite (ozljeda koljena), Mikkel Dalmsgaard (ozljeda bedra).

Danska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako u utakmicama reprezentacija posljednjih godina izostaju golovi, što zbog rezultatskog imperativa, što zbog neuigranosti momčadi, vjerujemo da će sasvim drukčije biti ove večeri u Glasgowu.

Škotska i Danska nemaju namjere grčevito čuvati vlastitu mrežu u ovoj utakmici, zbog čega je naša glavna preporuka svakako oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, za što možete uloviti primamljivih 2.28 u kladionici 22bet.

Također, smatramo da Danci unatoč ozljedama ipak imaju kvalitetu više s kojom se Škotska može mjeriti samo ako igra maksimalno ozbiljno. A to ovaj put neće biti slučaj, pa je naša druga preporuka pobjeda Danske, uz kvotu 2.25.

Prema istoj filozofiji svakako je zanimljiva i oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 2.03, a od strijelaca izdvajamo Yousufa Poulsena, na čiji pogodak možete dobiti kvotu oko 2.50.

Za kraj, tu je koeficijent čak 4.00 da će Danska zabiti pogodak u oba poluvremena, što se čini sasvim realno, s obzirom na okolnosti u kojima se igra ova utakmica…

Škotska - Danska Koeficijenti

22bet

2.28

Više od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.25

Pobjeda Danske

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top