Hrvatska vs. Rusija – Tipovi za klađenje i najava kvalifikacija za SP

Forma:
W D W W W
  • Stadion Poljud
  • Početak: 14. studeni 15:00
Forma:
W W W W W
Hrvatska
Oba daju gol: Da1.99
Rusija
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Vrijeme je za konačnu odluku. Nakon 9 odigranih utakmica u skupini H, još uvijek ne znamo hoće li Hrvatska na SP u Katar, ili će morati u dodatne kvalifikacije. Saznat ćemo to nakon okršaja naše reprezentacije s Rusijom ove nedjelje pred rasprodanim Poljudom, u dvoboju u kojem pobjednik uzima sve.

Zlatko Dalić vjerovao je da će 21 osvojeni bod biti dovoljan za odlazak na Svjetsko prvenstvo, no kalkulacija je bila pogrešna. Samo tri osvojena boda protiv Rusije i 23 ukupno donose plasman na veliku smotru, što je izvedivo, no hrvatski nogometaši morat će odigrati svoju najbolju utakmicu u ovom ciklusu.

Hrvatska iščekuje ključnu utakmicu nakon impresivne 7:1 pobjede na Malti, u kojoj je domaćin skupo platio svoju neočekivano otvorenu igru. A Dalić nas je iznenadio s nekim svojim rješenjima, pogotovo u obrani gdje je na golu debitirao Ivo Grbić, dok su stoperski par činile mlade snage, Joško Gvardiol i Duje Ćaleta-Car.

Posebno impresivan bio je Lovro Majer, strijelac dva pogotka i najbolji igrač utakmice pa ga možemo očekivati i protiv Rusije, dok su golove zabili i naši najugledniji nogometaši, Luka Modrić i Ivan Perišić, koji će morati povući ostatak ekipe i u velikom obračunu u Splitu.

Dalićeva glavna dvojba ostaje pozicija napadača, na kojoj Andrej Kramarić igra solidno, ali ne briljira, dok su alternative Bruno Petković i Marko Livaja, koji također nisu klasični centarfori.

Hrvatska je dosad u službenim utakmicama uvijek remizirala s Rusijom te jednom pobijedila zahvaljujući boljem izvođenju penala, u četvrtfinalu nezaboravnog SP-a 2018. godine.

A Rusi su se zaista preporodili pod Valerijem Karpinom te imaju pet čistih pobjeda u nizu, što je malotko očekivao. Izbacio je iz momčad stasitog, ali problematičnog Artema Džjubu i u napadu se uzda u Alekseja Mirančuka i Fjodora Smolova.

Aleksandr Golovin također je ispao iz prvog plana, no dobro igra za reprezentaciju Aleksandr Jerohin u sredini terena, kao i Andrej Mostovoj, prezimenjak ruske legende s kojom je Karpin svojedobno zajedno igrao u nacionalnom dresu, kao i u Celti.

Rusija je u nogometu dugo bila u dobrim odnosima s Hrvatskom, jer naši su pomogli da ova reprezentacija umjesto Engleza ode na Euro 2008. godine, no došlo je do trzavica kada je Domagoj Vida pozdravljao svoje ukrajinske prijatelje, nakon trijumfa u međusobnom obračunu na SP-u.

Zato bi Rusima puno značilo da odu na Svjetsko prvenstvo na štetu Hrvatske, ali morat će izdržati paklenih 90 minuta na Poljudu. Naša reprezentacija definitivno je u ulozi favorita u tom dvoboju, no pokazala je nedavno i slabosti pa moramo priznati da su mogući svakakvi scenariji kada jednom odlučujuća utakmica počne…

Prethodni dvoboji:
01.09.21 Rusija0:0Hrvatska SPK
07.07.18 Rusija2:2pHrvatska SP
17.11.15 Rusija1:3Hrvatska PRI
06.06.07 Hrvatska0:0Rusija EPK
06.09.06 Rusija0:0Hrvatska EPK

Izostanci i ozljede:

Hrvatska: Mateo Kovačić (ozljeda stražnje lože), Josip Brekalo (ozljeda lista), Ivica Ivušić (ozljeda mišića).

Rusija: Ilja Samošnikov (ozljeda mišića), Arsen Zaharjan (bolest).

Hrvatska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, online kladionice postavile su Hrvatsku za izrazitog favorita u ovom dvoboju, jer našima igra samo pobjeda za prolazak na SP, a viceprvaci su svijeta.

Ipak, Dalićeva reprezentacija protiv Slovačke pokazala je slabosti u obrani koje su zapravo viđene i protiv Malte, zbog čega vjerujemo da nas čeka neizvjesna utakmica u kojoj golovi neće izostati. Zato je naša prva preporuka oba tima daju gol, uz koeficijent 1.99, što znači da se mreže obje momčadi moraju zatresti.

Također, smatramo da će se igrati značajno otvorenije nego u prvoj utakmici kad je bilo 0:0 i zato je naš drugi izbor oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz kvotu 1.95.

Od ostalog, možemo zamisliti dosuđen i realiziran penal, uz koeficijent 3.40, a samim time i pogodak Luke Modrića, na što je kvota također 3.40.

Na crveni karton je koeficijent pak 4.00, na autogol 11.00, a da obje ekipe zabijaju 2 ili više golova je kvota čak 6.20.

Za kraj, tu je nezaobilazno klađenje uživo, koje će ponuditi neke sasvim nove opcije za dolazak do dobitka, uključujući i gol u zadnjih 20 minuta, uz koeficijent oko 2.00, što itekako možemo zamisliti u ovom dvoboju…

Hrvatska - Rusija Koeficijenti

22bet

1.99

Oba daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.95

Više od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top