Bosna i Hercegovina vs. Finska – Tipovi za klađenje i najava kvalifikacija za SP

Forma:
D W D W D
  • Bilino Polje Stadium
  • Početak: 13. studeni 15:00
Forma:
W L L W D
DOMAĆIN 2.00
Remi 3.38
GOST 3.90
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Prošlo je sedam godina otkad se Bosna i Hercegovina prvi i jedini put plasirala na jednu veliku nogometnu reprezentativnu smotru, a sada ima priliku izboriti dodatne kvalifikacije za SP u Kataru, ako pobijedi posljednje dvije utakmice u skupini D.

Nema sumnje, reprezentacija susjedne nam zemlje više nije na vrhuncu, ali pred svojim navijačima u Zenici protiv Finske definitivno nije bez izgleda ove subote, kao ni u posljednjem dvoboju u kod kuće protiv Ukrajine.

Dobro nam poznati Ivajlo Petev, novi izbornik BiH mora ići na pobjedu na Bilinom polju, jer sve ostalo njegovim igračima smanjuje šanse za plasman u baraž na minimum. No, prije samo dvije godine Bosna je pobijedila Finsku na istom stadionu s visokih 4:1 pa razlog za optimizam postoji.

Najveći problem za BiH svakako je ozljeda mišića kapetana Edina Džeke koji ove sezone igra vrlo dobro u Interu, no vjeruje se da bi ipak mogao zaigrati u ovom dvoboju.

U momčad se vraća Miralem Pjanić, cijenjeni veznjak koji je iz Juventusa preko Barcelone prešao u Bešiktaš. Spreman će biti i Sead Kolašinac, nogometaš Arsenala, a oporavili su se također Siniša Saničanin i Rade Krunić, koji su propustili posljednje okupljanje.

Petev u momčadi ima još nekoliko korisnih igrača, poput Anela Ahmedhodžića, koji je spasio BiH u gostima kod Ukrajine, a tu su i Dinamovi nogometaši Luka Menalo i Amer Gojak, koji se isto nadaju minutaži.

A Finska je ove godine napokon doživjela ono što je dugo čekala. Zaigrala je na Europskom prvenstvu, po prvi put u povijesti i tamo je u čudnoj utakmici svladala Dansku, prije nego što je porazima od Rusije i Belgije okončala svoj nastup.

Izbornik Markku Kanerva može biti ponosan na svoje igrače, koji su i u ovom ciklusu ravnopravni uglednim reprezentacijama i trenutno se nalaze na trećem mjestu. No, nakon gostovanja u Zenici čeka ih utakmica protiv Francuske pa će im trebati pravi podvig ako žele osigurati mjesto u dodatnim kvalifikacijama.

Po običaju, najviše se očekuje od napadačkog dvojca kojeg čine Teemu Pukki i Joel Pohjanpalo, dok još vrijedi izdvojiti Lucasa Hradeckog, golmana posrnulog Newcastlea.

Finska je disciplinirana i dobro organizirana momčad, no s nedostatkom individualne kvalitete, što se zna osjetiti u ključnim utakmicama. U ovom ciklusu još nema pobjede ni protiv Francuske ni Ukrajine ni Bosne i Hercegovine, a ako želi u Katar, mora pod hitno početi pobjeđivati.

U svakom slučaju, čeka nas vatrena atmosfera na stadionu Bilino polje, u kojoj će domaćin letjeti po terenu. No, za trijumf nije dovoljna želja, već treba zabijati golove i to je ono za što se BiH reprezentacija mora pobrinuti, jer Finska također cilja na tri boda u ovom susretu…

Prethodni dvoboji:
24.03.21 Finska2:2Bosna i Hercegovina SPK
12.10.19 Bosna i Hercegovina4:1Finska EPK
08.06.19 Finska2:0Bosna i Hercegovina EPK
28.04.04 Bosna i Hercegovina1:0Finska PRI

Izostanci i ozljede:

Bosna i Hercegovina: Elvis Sarić (ozljeda mišića).

Finska: Fredrik Jensen (bolest).

BiH zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Finska nogometna reprezentacija posljednjih je godina bila pravi hit u Europi, no bio je i Island, a sada se vratio u prosječnost, što je uobičajena sudbina ekipa s ograničenom kvalitetom.

Iako se Finci nisu osramotili na Euru i nije ih lako svladati, vjerujemo da Bosna i Hercegovina u ovom trenutku ima veću kvalitetu, kao i veću želju za trijumfom. Zbog toga je naša prva preporuka čista pobjeda BiH, uz koeficijent 2.05 kojeg nudi kladionica 22bet.

Također smatramo da će ovo biti taktička utakmica u kojoj neće biti mnogo prostora za napadače, pa je naš drugi izbor oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz kvotu 1.64.

Od ostalog, na dosuđeni penal je kvota čak 2.81, a bosanski izvođač bio je u prošlosti Miralem Pjanić, na kojem je koeficijent 3.60 da će zabiti u ovoj utakmici.

Za kraj, spomenimo i okladu na gol u zadnjih 20 minuta, na što bi pri klađenju uživo koeficijent mogao biti oko 2.00, ovisno o kretanju rezultata, a moglo bi se dogoditi da se momčadi potpuno otvore u ovoj fazi dvoboja pa bi takav scenarij postao vrlo izgledan…

BiH - Finska Koeficijenti

22bet

2.05

Pobjeda BiH

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.64

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top